Euroleague: Τα 5 πρόσωπα της πρεμιέρας

Οι λαμπεροί Μίροτιτς και Τζέιμς, ο πολυσύνθετος Σιλντς και οι νεοφερμένοι Χέρμανσον και Τζεκίρι συνθέτουν τα πέντε πρόσωπα που τράβηξαν τα βλέμματα στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας.

Οι λαμπεροί Μίροτιτς και Τζέιμς, ο πολυσύνθετος Σιλντς και οι νεοφερμένοι Χέρμανσον και Τζεκίρι συνθέτουν τα πέντε πρόσωπα που τράβηξαν τα βλέμματα στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας. 

Νίκολα Μίροτιτς

Κόσμος και κοσμάκης μετακόμισε φέτος στην Ευρωλίγκα, όμως το όνομα του πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο φιγουράρει δικαιωματικά στην κορυφή της λίστας, και όχι μόνο για οικονομικούς λόγους. Ο φόργουορντ της Μπαρσελόνα συνδύασε την επιστροφή του στην Ευρώπη με μια μάλλον ξεκούραστη 24άρα (5/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα), αν και πιθανότατα είχε περισσότερο εύκολο έργο από ότι θα περίμενε με φρουρό (;) τον Αλεκ Πίτερς. Η συνέχεια δεν θα είναι τόσο προφανής για τον πρώην παίκτη της Ρεάλ, αλλά η κλάση δεν κρύβεται. Οι απειλές των Ντέιβις, Χίγκινς, Ντιλέινι, Αμπρίνες και σία σχεδόν του εξασφαλίζουν τον χώρο που χρειάζεται για να δράσει. 

Μάικ Τζέιμς

Η περσινή χρονιά μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί «χρονιά αποκαθήλωσης» για τον δυναμικό γκαρντ, ο οποίος πήρε το ρόλο του απόλυτου αφεντικού σε μια Αρμάνι που διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη. Ο «γάμος» με την ΤΣΣΚΑ έγινε πιθανότατα συμπτωματικά: ο ίδιος έψαχνε την ομάδα που θα τον διατηρούσε στο τοπ επίπεδο την ώρα που στην Μόσχα έψαχναν το τελευταίο κομμάτι του παζλ και μάλλον δεν είχαν διάθεση να ρισκάρουν περιμένοντας τον Ντιλέινι. Πρώτο δείγμα απολαυστικό από τον Τζέιμς, που όχι μόνο δεν έχασε σουτ, αλλά δεν έκανε ούτε ένα λάθος οδηγώντας την «αρκούδα» σε νίκη στη Βαλένθια. Το ζήτημα είναι αν ο Ιτούδης μπορεί να τον χωρέσει σε ένα ρόλο, και αν ο ίδιος είναι διατεθειμένος να περιοριστεί: ο χρόνος θα το δείξει. 

Μάρτιν Χέρμανσον

9 ασίστ; Καθόλου άσχημα για τον 25χρονο πόιντ γκαρντ, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς πως για τον 25χρονο Ισλανδό επρόκειτο για το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα. Ο Χέρμανσον έχει ωριμάσει μέσα στο σύστημα του Ρενέσες και είναι έτοιμος να πληροφορήσει την υπόλοιπη Ευρώπη πως είναι πολύ περισσότερα από Eurocup material. Χωρίς την πίεση του άμεσου αποτελέσματος, έχει τον χρόνο να συνεχίσει να εξελίσσεται. 

Σαβόν Σιλντς

Ο πρώην παίκτης της Τρέντο είχε μια μάλλον απογοητευτική πρώτη σεζόν στην Ευρωλίγκα, αφού η συνύπαρξη με τον Ντάρεν Χίλιαρντ υπήρξε περισσότερο επιβλαβής παρά επωφελής. Έχοντας πλέον περισσότερο χώρο δράσης και δημιουργίας, ο πολυσύνθετος φόργουορντ μπορεί να αφήσει το στίγμα του στην φετινή Μπασκόνια, ειδικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γκρέιντζερ που αφήνει τους Βάσκους με φανερό έλλειμμα δημιουργίας. Ένα από τα ερωτηματικά που παραμένουν είναι αν θα γίνει περισσότερο σκληρός στο παιχνίδι του, αν και η λογική λέι πως συνύπαρξη με τον Σενγκέλια στις προπονήσεις θα αφήσει το στίγμα της. 

Τόνιε Τζεκίρι

Ο θεόρατος Νιγηριανός ήταν ο κυριότερος λόγος που η Βιλερμπάν μετέτρεψε την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό σε πάρτι. Η είσοδός του στο παρκέ ισορρόπησε την πλάστιγγα, αφαίρεσε από τους «ερυθρόλευκους» την φανερή κυριαρχία των πρώτων λεπτών και έδωσε την ευκαιρία στους Γάλλους να αποκτήσουν οντότητα και σημείο αναφοράς στην ρακέτα. Το μεγαλύτερο παράσημό του είναι ότι θα κατάφερε να έρθει ισόπαλος στην μονομαχία με έναν σέντερ – σημείο αναφοράς στην Ευρωλίγκα όπως ο Μιλουτίνοφ, απαντώντας στον Σέρβο με ένα στιβαρό νταμπλ-νταμπλ 13 πόντων και 10 ριμπάουντ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.