Η αυτοκρατορία συνεχίζεται…

Ο Παναθηναϊκός «μεταμορφώθηκε» στο δεύτερο ημίχρονο και με όπλο την εξαιρετική του άμυνα, ισοπέδωσε τον μαχητικό για 20 λεπτά, Άρη με 90-53 και στέφθηκε για 15η φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός «μεταμορφώθηκε» στο δεύτερο ημίχρονο και με όπλο την εξαιρετική του άμυνα, ισοπέδωσε τον μαχητικό για 20 λεπτά Άρη, με 90-53 και στέφθηκε για 15η φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας.

Οι Θεσσαλονικείς  κατάφεραν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί μόνο για 20 λεπτά, αφού στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα έφτασαν άνετα στη νίκη.

Κορυφαίος για τους Κυπελλούχους Ελλάδας ο Ραμέλ Κάρι με 17 πόντους, ενώ 13 πρόσθεσε ο Ματσιούλις. Από τους «κίτρινους», ο Μποχωρίδης σημείωσε 12 πόντους, ενώ ο Αθηναίου έμεινε στους 10.

Ρεκόρ από τον Διαμαντίδη ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης με 10 συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου μπάσκετ.

Ισορροπία στο ξεκίνημα…

Ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά του ματς προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να μην επιτρέψει στον Άρη να τρέξει στο ελεύθερο γήπεδο και να βγάλει αιφνιδιασμούς. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη παρά το γεγονός ότι δεν έβγαζαν ενέργεια στο παρκέ, με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα, προηγήθηκαν με 13-10 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Άρης από την πλευρά του, έδειξε από το ξεκίνημα του ματς ότι δεν ήταν διατεθειμένος να πουλήσει φτηνά το… τομάρι του και με μπροστάρη τον Μποχωρίδη έτρεξε ένα μικρό σερί 5-0 και πήρε το προβάδισμα (13-15). Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με το σκορ να αλλάζει συνέχεια χέρια και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να βρίσκει τον Παναθηναϊκό με ισχνό προβάδισμα (20-18).

Ντέρμπι με τα όλα του

Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός με ένα ξέσπασμα προηγήθηκε με 25-18, ωστόσο η απάντηση του Άρη ήταν άμεση και με ένα σερί 7-0 έκανε ξανά το ματς ντέρμπι (25-25), αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει εσπευσμένα time out. Οι φωνές του Έλληνα τεχνικού πάντως δεν έπιασαν τόπο, αφού οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι προβλέψιμοι επιθετικά και χωρίς ενέργεια στην άμυνα.

Από την άλλη πλευρά, ο νεανικός και γεμάτος ενθουσιασμό Άρης συνέχισε να βρίσκει εύκολα καλάθια και να βγάζει αιφνιδιασμούς και προηγήθηκε με 33-38 δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η είσοδος του Κάρι στο παρκέ, έδωσε πολύτιμές λύσεις στους «πράσινους» κυρίως επιθετικά και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 40-40.

Ισοπεδωτικός σε άμυνα και επίθεση

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Οι «πράσινοι» με απόλυτη σοβαρότητα και συγκέντρωση στην άμυνα, «βραχυκύκλωσαν» τον Άρη, έβαλαν τρία μεγάλα σουτ με τους Φώτση και Κάρι και η διαφορά πολύ γρήγορα εκτοξεύτηκε σε υψηλά επίπεδα (55-40).

Ο Άρης προσπάθησε να «παγώσει» το ρυθμό, ωστόσο οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν βρει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και συνέχισαν να διευρύνουν τη διαφορά (66-47). Μάλιστα, οι «πράσινοι» δεν κατέβασαν ούτε λεπτό… ταχύτητα και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με αέρα 28 (!) πόντων (75-47).

Τυπική διαδικασία

Στην τελευταία περίοδο και με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί, η λογική έλεγε πως ο Παναθηναϊκός θα ρίξει την απόδοση του, ωστόσο μόνο αυτό δεν έγινε. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο… γκάζι και γρήγορα η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 38(!) πόντους (87-49).

Κάπου εκεί, ο κόουτς των «πράσινων» αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες και πέρασε στο παρκέ τον 17χρονο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Οι «πράσινοι» κατέβασαν τελείως ταχύτητα και έφτασαν στη νίκη και την κατάκτηση του 15ου Κυπέλλου Ελλάδας με το τελικό 90-53.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 40-40, 75-47, 90-53

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 8 (2), Κάρι 17 (3), Μπατίστ 4, Φώτσης 11 (6 ριμπάουντ), Ούκιτς 6 (7 ασίστ), Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 7 (6 ασίστ), Παππάς 7 (1), Γιάνκοβιτς 6, Ματσιούλις 13 (3)

Άρης (Μίλαν Μίνιτς):Μποχωρίδης 12 (2), Χαντ, Πελεκάνος 9 (1), Γκίκας 1, Τσακαλέρης 7, Ασημακόπουλος, Χαρίσης, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 9 (1), Σαρικόπουλος, Μούρτος 5, Αθηναίου 10 (1). 

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.