Ολοι θέλουν το Κύπελλο...

Μέσα σε πλοίο που είναι δεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου,πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του τελικού του Κυπέλλου στο μπάσκετ. Τον Αρη και τον Παναθηναϊκού εκπροσώπησαν ο προπονητής και ο αρχηγός της κάθε ομάδας, οι οποίοι ευχήθηκαν στο τέλος να είναι αυτοί που θα πανηγυρίζουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.
Δημοσίευση: 08/02/2014 - 14:48
Μέσα σε πλοίο που είναι δεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου,πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του τελικού του Κυπέλλου στο μπάσκετ. Τον Αρη και τον Παναθηναϊκού εκπροσώπησαν ο προπονητής και ο αρχηγός της κάθε ομάδας, οι οποίοι ευχήθηκαν στο τέλος να είναι αυτοί που θα πανηγυρίζουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Αναλυτικά όσα είπαν οι Μίνιτς, Ασημακόπουλος, Πεδουλάκης και Διαμαντίδης στη συνέντευξη Τύπου:
Αντώνης Ασημακόπουλος (Αρχηγός Αρη): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη φιλόξενη Κρήτη. Είναι σημαντική στιγμή για την ομάδα μας. Όλοι προσπαθούμε να βγάλουμε τον Άρη από το τέλμα των τελευταίων ετών και να τον επαναφέρουμε εκεί που ανήκει, γιατί αποτελεί στολίδι για το ελληνικό μπάσκετ. Εγώ είμαι ευτυχισμένος που το ξαναζώ, καθώς και το 2005 είχαμε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και το φίλο μου, τον Διαμαντίδη, στο Ηράκλειο, αλλά στο Λίντο. Ελπίζω να χαρούμε τον τελικό, εμείς σαν πρωταγωνιστές κι εσείς σαν φίλαθλοι.

Η συμμετοχή μας στον τελικό είναι το κερασάκι στην τούρτα σε μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζουμε καλά σε ποια ομάδα είμαστε και τι ιστορία έχει. Δεν είμαστε σε μια απλή ομάδα, αλλά σε ένα κίνημα. Εγώ σαν πιο παλιός μετέφερα στα νεότερα παιδιά της ομάδας ότι είναι πολύ σημαντικό να παίζουν σε έναν τελικό. Κρατάμε μια πισινή, μια ελπίδα στην ψυχή μας, γιατί θέλουμε ο Άρης να επιστρέψει στους τίτλους».

Μίλαν Μίνιτς (Προπονητής Αρη): «Είμαστε χαρούμενοι που διεκδικούμε το Κύπελλο. Είναι κι αυτό ένα... πρωτάθλημα. Με ένα παιχνίδι μπορείς να κερδίσεις πολλά, αλλά και να χάσεις πολλά. Ο Άρης άρχισε τη διοργάνωση με τον κ. Αγγέλου, με βοήθεια από όλους κι έφτασε μέχρι τον τελικό. Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα, με όνομα και αποτελέσματα, που έχει πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας. Εμείς δεν μπορούμε να τους απειλήσουμε. Όμως, κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την ελπίδα, γιατί κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά».

Αργύρης Πεδουλάκης (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Ευχαριστούμε το νησί της Κρήτης. Για μένα είναι διπλή χαρά γιατί κατάγομαι από εδώ. Εμείς έχουμε μεγάλο σεβασμό για όλες τις ομάδες, πόσο μάλλον για τον Άρη. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα, εμπειρία και το «πρέπει», ο Άρης έχει νεανικότητα, ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Τα προβλήματα της βίας δεν είναι του μπάσκετ, αλλά της ελληνικής κοινωνίας. Στις σοβαρές πολιτείες τα πάντα ξεκινούν από την παιδεία. Μια λέξη που στην Κρήτη τη μαθαίνεις από μικρό παιδί. Δυστυχώς στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με έντονη ελευθεριότητα».

Δημήτρης Διαμαντίδης (Αρχηγός Παναθηναϊκού): «Ευχαριστούμε την Κρήτη και το Ηράκλειο για τη φιλοξενία. Ελπίζουμε ο κόσμος να απολαύσει ένα καλό παιχνίδι. Για μας κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Ο Άρης έχει πολλούς νέους παίκτες που βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι για να πάρουμε το Κύπελλο. Στόχος μας είναι πάντα οι τίτλοι. Αντιμετωπίζαμε εδώ και χρόνια τον Ολυμπιακό σε τελικούς πρωταθλήματος και Κυπέλλου, αλλά δεν αλλάζει κάτι, τώρα που αντιμετωπίζουμε τον Άρη».

Σχετικά με τη δήλωση του Μποχωρίδη (αντιμετωπίζω το ίνδαλμά του), ο Διαμαντίδης τόνισε: «Τον ευχαριστώ πολύ για τα καλά του λόγια. Είναι ένα παιδί με ταλέντο και μακάρι να δουλέψει σκληρά για να βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ και την ομάδα του».

Πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, η ΕΟΚ τίμησε τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη.