ΚΑΕ ΠΑΟΚ "Καταδικάζουμε κάθε μορφής βίας"

Ανακοίνωση για την επεισοδιακή εξέλιξη που είχε ο αγώνας Κυπέλλου την Τετάρτη στο κλειστό της Πυλαίας με τον Ολυμπιακό, εξέδωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
Δημοσίευση: 30/12/2010 - 17:33

Ανακοίνωση για την επεισοδιακή εξέλιξη που είχε ο αγώνας Κυπέλλου την Τετάρτη στο κλειστό της Πυλαίας με τον Ολυμπιακό, εξέδωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Στο κείμενο αναφέρεται αρχικά: «Για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες κωμικοτραγικών καταστάσεων, συμπεριφορών που προβληματίζουν έντονα και δεν τιμούν κανέναν και αποφάσεων που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτές ελαφρά τη καρδία. Όταν η αδικία που υφίσταται μόνιμα η ομάδα του ΠΑΟΚ σε εντός και εκτός έδρας αγώνες εκδηλώνεται με την πλέον επαχθή μορφή μέσα στην έδρα μας, τα όρια της αντοχής των φιλάθλων είναι βέβαιο πως εξαντλούνται. Και οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί ενός διαιτητή επιπέδου Ευρωλίγκα, προκάλεσαν όλα όσα ακολούθησαν. Περιμένουμε ακόμη να μας απαντήσει ο κ. Χριστοδούλου γιατί κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος (απλά σημειώνουμε ότι σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο ΠΑΟΚ είχε μειώσει τη διαφορά στο σκορ). Δείχνοντας μία πρωτοφανή βιασύνη και σπουδή (και για τα δικά του δεδομένα -εάν λάβουμε υπόψη την τεράστια αντοχή που είχε σε ανάλογες και πολύ πρόσφατες περιπτώσεις), δημιούργησε μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε και έπρεπε να τελειώσει ομαλά.»

Στην κατάληξη του τονίζονται τα εξής: «Καταδικάζουμε κάθε μορφής βία, από όπου κι αν προέρχεται. Οι ανεγκέφαλοι δεν έχουν θέση στο χώρο του αθλητισμού, δεν έχουν θέση στο μπάσκετ, πρέπει οι υγιείς δυνάμεις του ΠΑΟΚ και η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων μας να τους αποβάλει. Καταδικάζουμε όμως και όλους αυτούς που έχουν μάθει να εφαρμόζουν τους νόμους και τους κανονισμούς κατά το δοκούν, ανάλογα με την περίπτωση και προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι ο ΠΑΟΚ αντάξιος της ιστορίας του, εντός κι εκτός γηπέδου και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με την στήριξη όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Μαζί δηλαδή με την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μας. Περιμένουμε και από τα αρμόδια όργανα και τους φορείς να πράξουν τα αυτονόητα. Να επιβάλουν παραδειγματικές τιμωρίες και σε όσους λειτουργούν ως ηθικοί αυτουργοί παρόμοιων καταστάσεων και να σταματήσουν να δημιουργούν την εντύπωση ότι συγκεκριμένοι διαιτητές έχουν χρεωθεί με... 108 τα παιχνίδια της ομάδας μας, μόνο εντός ή μόνο εκτός έδρας.»


Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ
Την πρώτη σοβαρή επίπτωση, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στον επεισοδιακό αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (29/12), μετρά ο ΠΑΟΚ. Αυτή αφορά στην απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Παρίσης Στογιάννης.

«Δεν γίνεται για 150 αλήτες να καταστρέφεται μια προσπάθεια που γίνεται μήνες. Εχουμε αφήσει σπίτι, δουλειές για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει το δικαίωμα κανείς από αυτούς να με βρίζει και να μου πετά αντικείμενα. Οσα έγιναν χθες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είμαι 1,5 χρόνο στη διοίκηση, δεν πάει άλλο. Η απόφαση μου δεν λήφθηκε εν θερμώ και δεν αλλάζει» δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στογιάννης.

Ερωτηθείς για τις υποχρεώσεις, με τις οποίες ήταν επιφορτισμένος το τελευταίο διάστημα, όπως η επαφή με τον Χρήστο Ταπούτο, για το διακανονισμό των χρημάτων που έχει λαμβάνειν ο καλαθοσφαιριστής από τη θητεία του στο «Δικέφαλο», απάντησε: «Ο,τι έχω αναλάβει να διεκπεραιώσω, δεν θα το αφήσω στη μέση, θα το φτάσω στο τέλος. Θα επικοινωνήσω με τον Χρήστο, με όσα έγιναν χθες δεν μπόρεσα να το κάνω. Θα προσπαθήσω να κλείσουμε ένα ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα».