Πήρε ανάσα η Κύμη

Τεράστιας σημασίας νίκης στο κυνήγι της παραμονής πέτυχε η Κύμη που νίκησε τον Προμηθέα με 86-82 και δεν βυθίστηκε περισσότερο στον πυθμένα του βαθμολογικού πίνακα. Συνεχείς ανατροπές στο παιχνίδι, κουρασμένη στο τέλος η ομάδα της Πάτρας.


Δημοσίευση: 23/03/2019 - 17:17

Τεράστιας σημασίας νίκης στο κυνήγι της  παραμονής πέτυχε η Κύμη που νίκησε τον Προμηθέα με 86-82 και δεν βυθίστηκε περισσότερο στον πυθμένα του βαθμολογικού πίνακα. Συνεχείς ανατροπές στο παιχνίδι, κουρασμένη στο τέλος η ομάδα της Πάτρας.


Ο Προμηθέας από την πρώτη κιόλας περίοδο πήρε μια μικρή διαφορά που έδειχνε να την διαχειρίζεται. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 19-23 υπέρ των φιλοξενούμενων, που είχαν εξαιρετικές αντιδράσεις επιθετικά, κυρίως σε γρήγορο ρυθμό με τους Λίποβι, αλλά και τον εκπληκτικό Έλις.


Στα μέσα της δεύτερης περιόδου η Κύμη προσπάθησε να αντιδράσει και εν μέρει τα κατάφερε. Χόρτον και Σαγκς βγήκαν μπροστά και μέχρι να ολοκληρωθεί το εικοσάλεπτο το παιχνίδι είχε έρθει στον πόντο (43-44).


Η τρίτη περίοδος, άνηκε ξανά στους φιλοξενούμενους, που πλέον ανέβασαν το ποσοστό τους πίσω από την γραμμή των 6,75 κι άρχισαν σταδιακά να… ξεκολλάνε από την Κύμη. Στο 30 η διαφορά είχε σταματήσει στους επτά (59-66), ενώ λίγο πριν ήταν ακόμα και στους εννέα.


Διψήφια έγινε στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου (59-69), όμως, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και τελικά τα κατάφεραν. Η διαφορά άρχισε να πέφτει σταδιακά, ο Καρινιάουσκας μπήκε στην εξίσωση και περίπου δύο λεπτά πριν το φινάλε οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά (79-78). Στο τέλος οι παίκτες του Κουτσού αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ψύχραιμοι στις βολές κι έτσι έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα.


Κύμη (Κουτσός): Χόρτον 19, Καρινιάουσκας 12(1), Σαγκς 18(2), Λιούις 6, Ουάσιγκτον 14(2), Πουλιανίτης 2, Ουίλιαμς 15(5), Μαραγκός, Μητσιμπόνας.


Προμηθέας (Γιατράς): Χολ 8, Λίποβι 21(5), Γκίκας, Τσαϊρέλης, Γερομίχαλος, Κασελάκης 4, Σαλούστρος 2, Κατσίβελης 2, Μέιερ 4, Μπράουν 2, Έλις 35, Παρκς 4