Χατζής: «Έχω πετύχει αυτά που ήθελα»

Ο Νίκος Χατζής, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Ρέθυμνο Σπορ Fm 103,3 για την αγαπημένη του ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, την Εθνική ομάδα και φυσικά την τωρινή του ομάδα τον Ηλυσιακό.

Ο Νίκος Χατζής, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Ρέθυμνο Σπορ Fm 103,3 για την αγαπημένη του ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, την Εθνική ομάδα και φυσικά την τωρινή του ομάδα τον Ηλυσιακό που επιδιώκει φέτος να παραμείνει όσο πιο γρήγορα, ει δυνατόν πιο άνετα στην Α1 κατηγορία.

Μολονότι «πάτησε» τα 35 του χρόνια, δείχνει πολύ μεγάλη όρεξη για το μπάσκετ κι όπως χαρακτηριστικά τονίζει, δεν έχει βάλει όριο για το πότε θα σταματήσει να αγωνίζεται εντός των παρκέ. «Αυτό θα του «το πει» το κορμί του και η διάθεσή του». Έτσι τουλάχιστον μας αποκρίθηκε… Για την ώρα αισθάνεται πιο δυνατός από ποτέ….

 – Νίκο σε γνωρίσαμε το 1995 από την προσπάθεια της Εθνικής όμως παραμένεις ο ίδιος. Δεν έχεις αλλάξει καθόλου!
   (Γέλια) ‘Ίσως επειδή ο κόσμος το είχε ζήσει πάρα πολύ έντονα, γιατί παρακολουθούσανε σχεδόν όλοι την πορεία της Εθνικής εφήβων και για αυτό νομίζετε ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε».
 
– Η Εθνική Ελλάδος τότε είχε ονόματα όπως ο Καράγκουτης, ο Μπάρλας, ο, Παπανικολάου, ο Ρεντζιάς, ο Κακιούζης κ.α.. Όλοι τότε έκαναν μια επιτυχημένη καριέρα περνώντας από ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η Α.Ε.Κ., ο Πανιώνιος, ο Ολυμπιακός αλλά κι από ομάδες του εξωτερικού…Πλέον, πως αντιμετωπίζετε την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Α1 τόσο εσείς οι παίκτες όσο και τα σωματεία όταν έχετε συνηθίσει να παίζετε σε ένα διαφορετικό επίπεδο και σ’ ένα -μέχρι πρότινος- πιο «ακριβό» πρωτάθλημα απ’ όλες τις απόψεις;
«Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να προσαρμόζεσαι στις ειδικές καταστάσεις που παρουσιάζονται, είτε στην προσωπική σου ζωή,  είτε σαν αθλητής. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι ομάδες, είναι καλή διαχείριση των οικονομικών τους και να «βάλουν νερό στο κρασί τους». Είναι πολύ σημαντικό να προσαρμόζεσαι στα νέα δεδομένα και να μην ξεφεύγεις από αυτό που μπορείς να προσφέρεις».
   
– Πιστεύεις ότι η άνθιση του ελληνικού μπάσκετ, την οποία πρόλαβες να ζήσεις (συνέβαλες και συ σ’ αυτό), βοήθησε ούτως ώστε να δημιουργηθούν κάποια υπερεκτιμημένα συμβόλαια; Εσύ μπορείς να κάνεις την αυτοκριτική σου;
«Προσωπικά εγώ θεωρώ ότι δεν είχα ποτέ υπέρογκα συμβόλαια και αν ήθελα, είχα την ευκαιρία να το κάνω, αλλά ήταν επιλογή μου τα καλά 10 χρόνια που είχα στην Α.Ε.Κ. να παραμείνω εκεί και να μην πάω σε άλλη ομάδα με καλύτερα συμβόλαια. Είναι κάτι το οποίο δεν με ενοχλεί γιατί έχω πετύχει αυτό που ήθελα εδώ στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Α.Ε.Κ.. Είναι κάτι το οποίο χαίρομαι και απολαμβάνω γιατί τρέφω ιδιαίτερης εκτίμηση από πολλούς στον χώρο».

– Ο λόγος που αποχώρισες από την Α.Ε.Κ. ποιος ήταν..;
«Οι λόγοι είναι λίγο έως πολύ γνωστοί γιατί την τελευταία μου χρόνια στην Α.Ε.Κ. όταν παίζαμε τους τελικούς στο Γαλάτσι με προπονητή τον Φώτη Κατσικάρη. Ο γιος του προέδρου κ. Φιλίππου, ο Δημήτρης Φιλίππου, μου ζήτησε να βρεθούμε στο γραφείο του όπου και μου είπε να λύσουμε την συνεργασία μας αν και είχα συμβόλαιο ένα χρόνο ακόμα γιατί δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά η ομάδα. Ο λόγος ήταν γιατί την επόμενη χρονιά, θα μείωνε κατά πολύ το μπάτζετ. Τα μόνα χρήματα που μου οφείλονται από την Α.Ε.Κ. είναι από την χρονιά που η ομάδα αγωνιζόταν στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ (πριν 2 χρόνια)».

– Ο κόσμος γνωρίζει όλη την ιστορία σου σαν παίκτης. Η ερώτηση έχει να κάνει με το αν θα μπορούσες να πετύχεις το κάτι παραπάνω σαν Νίκος Χατζής παίζοντας σε τοπ επίπεδο, εκτός από το πέρασμά σου στον Ολυμπιακό (αναφέρομαι σε ομάδα του εξωτερικού)
«Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό γιατί πολύ απλά δεν το δοκίμασα αν και είχα την ευκαιρία όταν ήμουν ελεύθερος από την Α.Ε.Κ. να βγω στο εξωτερικό. Δεν το έκανα και πλέον κοιτάζω ό,τι καλύτερο υπάρχει είτε αυτό είναι εξωτερικό είτε είναι Ελλάδα. Τότε όπως θα θυμάστε, προέκυψε η πρόταση του Ολυμπιακού η οποία ήταν καλύτερη και από ομάδες του εξωτερικού αλλά κι από ομάδες του εσωτερικού και απλά, αποφάσισα να πάω στον Πειραιά. Αν είχα καλύτερη πρόταση από το εξωτερικό, σίγουρα θα πήγαινα, αλλά από την στιγμή που δεν το έχω δοκιμάσει δεν μπορώ να πω κάτι»

– Πλέον είσαι παίκτης του Ηλυσιακού και παραμένεις παίκτης που δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του σουτέρ. Στο πρόσφατο ματς με τον ΑΓΟΡ, πέτυχες αρκετά τρίποντα (4) σε μια μέρα που δεν ήταν η καλύτερή σας και το αναφέρουμε αυτό για να σταθούμε λίγο στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» για το οποίο έχετε έρθει στο Ρέθυμνο
«Είναι πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία η ομάδα του Ρεθύμνου να μπορεί να διοργανώσει ένα αξιόλογο τουρνουά γιατί και ο κόσμος θέλει να γνωρίσει και να δει την ομάδα του ΑΓΟΡ αγωνιζόμενη πλέον σε διαφορετικό επίπεδο. Οι πληροφορίες που έχω τις τελευταίες δύο μέρες, είναι ότι το Ρέθυμνο έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς , είτε είναι ρόστερ είτε είναι εξωαγωνιστικοί παράγοντες. Στο μεταξύ μας παιγνίδι, το Ρέθυμνο, παρουσιάστηκε πολύ δυνατό κι ότι πράγματι, δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο».

– Τι άλλαξε στα δύο μεταξύ σας παιχνίδια (πριν από 3 εβδομάδες, ο Ηλυσιακός είχε αποκλείσει στο κύπελλο τον ΑΓΟΡ με 78-76), γιατί είδαμε έναν πολύ προβληματικό Ηλυσιακό και ένα πολύ δυνατό Ρέθυμνο.;
«Έχει μεγάλη διαφορά ένα φιλικό από ένα επίσημο παιχνίδι. Αυτό που άλλαξε σίγουρα είναι οι δύο καινούριοι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα του Ρεθύμνου με αποτέλεσμα να δώσουν παραπάνω ενέργεια στην ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας, ήμασταν πιο χαλαροί από τον αντίπαλο σε σχέση με το παιχνίδι του κυπέλλου και όταν το συνειδητοποιήσαμε αυτό, ήταν λίγο αργά».

– Όπως είδαμε την ομάδα του Ηλυσιακού, πράγματι δεν επρόκειτο για την αντιπροσωπευτική της εικόνα. Η διαφορά των 30 πόντων ήταν ενδεικτική ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά.
«Σίγουρα ήταν μια κακή μέρα γιατί  η διαφορά των τριάντα πόντων για περίπου είκοσι λεπτά δεν έδειχνε πραγματική εικόνα. Είχαμε μια άσχημα βραδιά και δε μπήκαμε ποτέ μέσα στο παιχνίδι τουλάχιστον στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο που είπαμε να παίξουμε ποιο δυνατά, το κάναμε πράξη και είχε αποτέλεσμα.

– Είναι θέμα ψυχοσύνθεσης του κάθε παίκτη ξεχωριστά αλλά και της ομάδας σαν σύνολο το να μπορέσεις να παραμένεις στο παρκέ χάνοντας με 20 ή 30 πόντους;
«Αυτό που προσπαθούμε από την αρχή της προετοιμασίας κ αυτό που μας έχει πει ο προπονητής μας είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε τον χαρακτήρα μας σαν ομάδα. Να αποκτήσουμε αγωνιστική ταυτότητα. Αυτό προσπαθούμε να κατακτήσουμε μέσα από τις προπονήσεις. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και λίγο μετά το ημίχρονο όταν βρισκόμαστε 30 πόντους πίσω. Το επιδιώξαμε στον μέγιστο βαθμό και χάσαμε με 12».

– Στον Ηλυσιακό βλέπουμε νέα παιδιά. Ο κ. Φλεβαράκης χρησιμοποιεί νέα παιδιά…
«Είναι η φιλοσοφία του προπονητή και της διοίκησης ούτως ώστε να συνδυαστεί ένας σεβαστός αριθμός μικρών παιδιών με τους έμπειρους για να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σ’ αυτό το επίπεδο, δεν γίνεται σε κανέναν χάρη γιατί θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει βάσιμα την ομάδα και να διεκδικήσει θέση στην 12αδα. Στόχος μας είναι η παραμονή.
Βέβαια υπάρχει και το κάτι καλύτερο για μας από το να παραμείνουμε απλά… Στόχος μας είναι να  μην φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική και να αγωνιούμε αν θα σωθούμε ή όχι.. Είμαστε πιο οργανωμένοι φέτος σ’ όλα τα επίπεδα.

Οικονομικά, είστε καλά φέτος στον Ηλυσιακό, έτσι δεν είναι;
«Είναι πολύ σημαντικό από τις διοικήσεις να κάνουν καλό κουμάντο κι ομολογουμένως ο κ. Γαυγεράκης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σ’ αυτό».

– Πως βλέπεις την φετινή Α1 και τι ανταγωνισμός θα υπάρχει με εξαίρεση τους δύο (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ) καθώς όλες οι ομάδες βρίσκονται σε ανάλογο επίπεδο.
«Ναι συμφωνώ ότι θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα αφού και οι έδρες θα παίξουν το δικό τους ρόλο.

– Ποια είναι η άποψή σου για το κύμα φυγής παικτών από την Εθνική ομάδα. Κάποιοι μίλησαν για ανειλημμένες υποχρεώσεις που είχαν, άλλοι για κόπωση κι άλλοι για απαξίωση…
«Προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν ένας παίκτης έχει υπηρετήσει την Εθνική ομάδα για 7-8-9 χρόνια, είναι σεβαστό να ξεκουραστεί αν το νιώθει και η ΕΟΚ μετά χαράς θα του έδινε την άδεια και το «οκ» να το πράξει.
Τώρα για κάποια παιδιά που βρίσκονται 2-3 ή και 4 χρόνια, νομίζω ότι δεν είναι σωστό. Δεν ξέρω γιατί, και πως σκέφτονται…».

– Δικαιολογείς εκείνους που έχουν καταφέρει μια μεταγραφή και φοβούνται έναν τραυματισμό ή την κόπωση μέσα από την Εθνική ομάδα που ενδεχομένως θα τους στερήσει ένα ηγεμονικό ή ένα πολύ καλό συμβόλαιο το οποίο τους «έτυχε» στην καριέρα τους;
«Σίγουρα περνάει από το μυαλό κάθε παίκτη αυτή η σκέψη αλλά εκεί φαίνεται πόσο δυνατός χαρακτήρας είσαι και τι αποθέματα ψυχολογίας έχεις…  Το να μπορείς δηλαδή να βοηθήσεις το εθνικό συγκρότημα της χώρας σου είναι η υπέρτατη τιμή για έναν παίκτη.
 
– Βλέποντας την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ, τι εντύπωση σου άφησε;
«Με ικανοποίησε πολύ η Εθνική ομάδα βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα. Μιλάμε για μια ολοκαίνουρια ομάδα με νέο προπονητή αφού όλοι ξεκίνησαν από το «μηδέν». Για ακόμη μία φορά η εθνική μας, μπόρεσε να αντεπεξέλθει στα πιο δύσκολα. Η Εθνική ομάδα έχει πια μέταλλο μεγάλης ομάδας»

– Τι αποκόμισες από τον Ολυμπιακό;
«Θεωρώ ότι περάσαμε πολύ όμορφα τόσο με τα ξένα όσο και με τα ελληνόπουλα και τον κ. Καζλάουσκας.

Με την οικογένεια των Αγγελλόπουλων είχες επαφές;
– «Ελάχιστες φορές. Είναι αξιόλογοι άνθρωποι και έχουν κάνει απίστευτο έργο στον Ολυμπιακό και κάποια στιγμή θα πρέπει να δικαιωθούν…»

– Τι πήρες από την ΑΕΚ. Ξέρεις γιατί το ρωτάμε αυτό… Όταν αγαπάς κάτι δίνεις πολύ περισσότερα απ’ όσα κερδίζεις…
«Η ΑΕΚ είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου. Είναι πολλές, πάρα πολλές οι αναμνήσεις που έχω. Ανδρώθηκα σ’ αυτόν τον σύλλογο. Είμαι από μικρό παιδί εκεί, σ’ όλα τα τμήματα. Μετά από τόσα χρόνια νομίζω ότι μπορώ να πω ότι με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και έχω βοηθήσει πάρα πολύ ούτως ώστε να φτάσει να κατακτήσει πρωταθλήματα, κύπελλα και να έχει επιτυχίες στην Ευρώπη».
Στεναχωριέμαι να βλέπω την ΑΕΚ να βρίσκεται σ’ αυτήν τη θέση. Ελπίζω να βρει την δρόμο της γιατί έχει κόσμο και ιστορία. Έχουν γίνει όμως από την προηγούμενη διοίκηση πολλά μα παρά πολλά λάθη».

– Πως αισθάνθηκες πέρυσι που κάποιοι σε κακολογούσαν ρίχνοντας το φταίξιμο του υποβιβασμού σε σένα;
«Θα σας απαντήσω με μία ερώτηση. Πως γίνεται να αγωνίζομαι εγώ στον Ηλυσιακό, να αγωνίζομαι δηλαδή σε μια άλλη ομάδα και να φταίω εγώ που έπεσε η ΑΕΚ παίζοντας η συγκεκριμένη ομάδα σε άλλο γήπεδο με άλλον αντίπαλο…»;

– Πότε θα επιστρέψει στην ΑΕΚ ο Νίκος Χατζής κι αν όχι σαν παίκτης, θα μπορέσει να βοηθήσει από άλλο πόστο. Μέχρι πότε θα σε βλέπουμε στα γήπεδα;
«Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γιατί για την ώρα, νιώθω πολύ δυνατός καλύτερα κι απ΄ ότι ένιωθα πριν από δύο χρόνια. Αυτό που κοιτάζω είναι να διατηρούμαι σε καλή κατάσταση. Ξέρετε το βλέπω χρόνο με τον χρόνο αλλά δεν αγχώνομαι. Βρίσκομαι σ’ ένα σημείο που απολαμβάνω αυτό που κάνω. Κάθε φορά που βρίσκομαι στο γήπεδο το ευχαριστιέμαι. Έχω μια πολύ ωραία επικοινωνία με τον προπονητή μου και είμαι σε θέση να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Αυτό είναι που λείπει από τα νέα παιδιά που μπερδεύουν τον αθλητισμό με τον πρωταθλητισμό. Είναι πολύ όμορφο πράγμα να καταφέρεις να είσαι σε μια ομάδα της Α1, να δυναμώνεις καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις και να ξέρεις ότι μπορείς να προσφέρεις ανά πάσα ώρα και στιγμή».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.