Απαισιοδοξία για Σουμάχερ

Στον γερμανικό Τύπο εκφράζονται φόβοι ότι ο Μίχαελ Σουμάχερ δεν θα καταφέρει να βγει από το κώμα, ενώ στην Αγγλία γράφουν ότι αν τελικά «ξυπνήσει» δεν θα είναι πια ποτέ ο ίδιος.

Στον γερμανικό Τύπο εκφράζονται φόβοι ότι ο Μίχαελ Σουμάχερ δεν θα καταφέρει να βγει από το κώμα, ενώ στην Αγγλία γράφουν ότι αν τελικά «ξυπνήσει» δεν θα είναι πια ποτέ ο ίδιος.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της γαλλικής Γκρενόμπλ από τις 29 Ιανουαρίου, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι που είχε έπειτα από πτώση στο σκι.

Ο «Σούμι» βρίσκεται σε τεχνητό κώμα από τους γιατρούς και σύμφωνα με δηλώσεις ειδικών στο γερμανικό και αγγλικό Τύπο, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την κατάσταση της υγείας του.

«Αν οι τραυματισμοί που έχει υποστεί είναι τόσο σοβαροί, τότε ο ασθενής μένει σε τεχνητό κώμα για περισσότερο καιρό. Ανάλογα με το που έχει υπάρξει αιμορραγία, μπορεί να προκληθεί ολική παράλυση, διαταραχές ομιλίας ή αλλαγές της προσωπικότητας», ανέφερε ο καθηγητής Νευροχειρουργικής από την Κολονία Γκέρεον Φινκ, ενώ ο συνάδελφός του από το Πανεπιστήμιο του Όλντενμπουργκ Αντρέας Τσίγκερ τόνισε στο περιοδικό «Focus»:

«Ας μην κάνουμε υποθέσεις, μιλάμε για ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου. Το κώμα θεωρητικά μπορεί να διατηρηθεί εφ’ όρου ζωής και δεν θα κάνει κακό στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Προβλέψεις για το πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί ένας ασθενής σε κώμα ή ποιες μπορεί να είναι οι επιπλοκές στην υγεία του σπάνια είναι αξιόπιστες».

Στην Αγγλία, ο Ρίτσαρντ Γκρίνγουντ, καθηγητής στο University College London Hospital, μιλώντας στους Times τόνισε ότι ο Σουμάχερ πιθανότατα να είναι πλέον ένας άλλος άνθρωπος αν καταφέρει να αναρρώσει:

«Αν επιβιώσει, δεν θα είναι πια ο Σουμάχερ και η επιτυχία της αποθεραπείας του θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα είναι έτοιμος να το αποδεχτεί αυτό. Είναι μία δύσκολη διαδικασία, γιατί οι ασθενείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν τα όριά τους και το γεγονός ότι έχουν πια αλλάξει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.