Tι θα συμβαίνει με τη θρησκεία στο Cyberpunk 2077;

Η CD Projekt Red εξηγεί.Mία πολωνική συνέντευξη για το Cyberpunk 2077, η οποία μεταφράστηκε στα...

Η CD Projekt Red εξηγεί.

Mία πολωνική συνέντευξη για το Cyberpunk 2077, η οποία μεταφράστηκε στα Αγγλικά, ανέφερε ότι στο παιχνίδι θα εμφανίζονται πραγματικές θρησκείες, ακόμα και αν η απεικόνιση των θρησκειών αυτών είναι προσβλητική. Η συγκεκριμένη μετάφραση δεν είναι ακριβής, οπότε η εταιρεία αποφάσισε να δώσει διευκρινίσεις.

Η συνέντευξη της εταιρείας στο πολωνικό Gry Online WP μεταφράστηκε πρόσφατα στα Αγγλικά από το NeoGAF. Η μετάφραση ανέφερε μία φράση, η οποία ανήκει στον quest director του παιχνιδιού, Meteusz Tomaskiewicz, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θα αποφύγουμε κανένα θέμα, ασχέτως με το αν προσβάλλουμε την ευαισθησία κάποιου”. Αυτό περιλαμβάνει και το θέμα του Χριστιανισμού, στο οποίο η μεταφρασμένη έκδοση της συνέντευξης ισχυρίζεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι.

Το IGN επικοινώνησε με την εταιρεία για να ρωτήσει αν όλα αυτά είναι αληθινά και ένας εκπρόσωπος απάντησε πως όχι. Η εταιρεία στη συνέχεια μας έστειλε τη δική της μετάφραση της συνέντευξης, την οποία παραθέτουμε παρακάτω.

Το IGN διενήργησε δική του μετάφραση, με τη βοήθεια εξωτερικών, ανεξάρτητων συνεργατών, καταλήγοντας ότι η συγκεκριμένη μετάφραση είναι πιο κοντά σε αυτή που έδωσε η CD παρά στην αρχική.

Gry Online WP (English): Αναφέρατε τη θρησκεία. Εξακολουθεί αυτή να υπάρχει στον κόσμο του Cyberpunk;

CD Projekt Red (English): Ναι, και σε πολλές μορφές. Όπως ανέφερα, το όραμά μας βασίζεται στον πραγματικό κόσμο. Η θρησκεία, λοιπόν, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του. Στο παιχνίδι του, για παράδειγμα θα δούμε τον Χριστιανισμό και τα διαφορετικά παρακλάδια του ή ακόμα και θρησκείες από την Ανατολή.

Gry Online WP (English): Φαίνεται αμφιλεγόμενο. Κάποιος θα έμπαινε σε μία εκκλησία για να δημιουργήσει χαμό.

CD Projekt Red (English): Δεν θέλουμε να αποφύγουμε το θέμα της θρησκείας. Η αυθεντικότητα στον κόσμο μας είναι αυτό που μετράει για εμάς. Τεχνικώς, η κατάσταση που αναφέρατε είναι πιθανή, αλλά αυτό έχει σχέση με τις επιλογές που θα κάνει ο παίκτης. Δεν ενθαρρύνουμε τους παίκτες να το κάνουν. Στις αποστολές, οι οποίες περιλαμβάνουν και διάφορα θέματα θρησκείας, εξασφαλίζουμε ότι θα υπάρχει σεβασμός.

Επομένως η θρησκεία θα υπάρχει κανονικά στο παιχνίδι, αλλά τα quests θα είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένα ώστε να αποτρέπεται η οποιαδήποτε βεβήλωση από τους παίκτες. Έτσι, λοιπόν, αν και αναμένεται να βρείτε θρησκείες από τον πραγματικό κόσμο μέσα στο παιχνίδι, το τι θα κάνετε όταν έρθετε σε επαφή με αυτές είναι δική σας επιλογή.

Πρόσφατα μάθαμε ότι το παιχνίδι θα έχει πολλαπλά τέλη ενώ καταφέραμε να ρίξουμε μία ματιά στο κεκλεισμένων των θυρών demo του παιχνιδιού, το οποίο αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό τον Αύγουστο.


Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.