Στο PS5 θα παίζεις και τα παιχνίδια του PS1

Το καινούριο Playstation έρχεται για σε πάει στο μέλλον του gaming αλλά παράλληλα να σου θυμίσει μέσω cloud και τις όμορφες αναμνήσεις από τις προοηγούμενες κονσόλες.

To Playstation 5 αναμένεται με μεγάλη αγωνία σε όλο τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα. Η τιμή του ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά πολλοί κάνουν ήδη τις οικονομίες τους για να το αποκτήσουν. Πρόκειται για μια κονσόλα που θα μας οδηγήσει στο μέλλον του gaming, ωστόσο σεβόμενη πάντα το παρελθόν της.

Άλλωστε το ρητό λέει πως δεν υπάρχει μέλλον αν δε σέβεσαι το παρελθόν σου. Όπως έχει γίνει γνωστό, στο Playstation 5 θα μπορεί κανείς να παίξει και παιχνίδια των προηγούμενων κονσολών του, ακόμα κι από το Playstation 1.

“Ένας μεγάλος αριθμός τίτλων των PS1/PS2/PS3 και διαφόρων γενιών κονσολών θα μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί μέσω μίας βιβλιοθήκης cloud gaming. Τα παιχνίδια αυτά θα τρέχουν σε ένα virtual machine που τρέχει το λειτουργικό σύστημα κάθε κονσόλας”, αναφέρεται στην περιγραφή της πατέντας. 

Για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του PS Now και πολύ πιθανό να μη χρειαστεί τεχνολογία backwards compatibility, λόγω της χρήσης εικονικών συστημάτων. Σε άλλο σημείο της πατέντας αναφέρεται ότι οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους mini-games από το gameplay τους και να τα μοιράζονται με φίλους τους μέσω cloud. 

Πηγή: enternity.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.