Ο δράστης του μακελειού στη Γερμανία μετέδωσε την επίθεση στο Twitch

Δύο άνθρωποι νεκροί.Κατά τη διάρκεια της Εβραϊκής Ημέρας Εξιλασμού, η οποία είναι αφιερωμένη στη...

Δύο άνθρωποι νεκροί.

Κατά τη διάρκεια της Εβραϊκής Ημέρας Εξιλασμού, η οποία είναι αφιερωμένη στη συγχώρηση των αμαρτιών από το Θεό, ένοπλος επιτέθηκε και σκότωσε τουλάχιστον δύο άτομα σε συναγωγή στην πόλη Χάλε της Γερμανίας. Ο δράστης μετέδωσε μάλιστα την επίθεση στο Twitch.

Το Twitch εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήρια του βεβαιώνοντας ότι το περιεχόμενο έχει αφαιρεθεί ενώ υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα “κατά εκείνων που βρέθηκαν να ποστάρουν ξανά περιεχόμενο σχετικό με αυτή την αποτρόπαιη πράξη”.

“Έχουμε πραγματικά σοκαριστεί από την τραγωδία η οποία έλαβε μέρος στη Γερμανία σήμερα και στέλνουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια”, ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. “Το Twitch δείχνει μηδενική ανοχή σε απεχθείς συμπεριφορές ενώ οποιαδήποτε πράξη βίας λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψιν. Κινηθήκαμε αμέσως αφαιρώντας γρήγορα το περιεχόμενο ενώ θα αναστείλουμε μόνιμα τους λογαριασμούς που πόσταραν το συγκεκριμένο βίντεο αλλά και όλους εκείνους που θα το ποστάρουν ξανά.”

Σύμφωνα με το THR, ο υπουργός της Γερμανίας, Heiko Maas, ανέφερε χαρακτηριστικά καταδικάζοντας το χτύπημα: “Πρέπει όλοι να παλέψουμε ενάντια στο Αντισημιτισμό. Οι σκέψεις μου, αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι με τους νεκρούς, τους τραυματίες και την αστυνομία.”

Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο ενώ πιστεύει ότι ο δράστης ήταν μόνος του. Προσπάθησε να μπει μέσα στη συναγωγή αλλά η πόρτα ήταν κλειστή. Στη συνέχεια πυροβόλησε την πόρτα και αμέσως μετά μία γυναίκα η οποία περνούσε από εκεί. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε ένα εστιατόριο χτυπώντας τουλάχιστον ένα άτομο πριν φύγει με το αυτοκίνητο ενώ κατά τη διάρκεια της επίθεσης έβγαλε λόγο υπέρ του Αντισημιτισμού.

Ο Josef Schuster, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων της Γερμανίας ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με την έλλειψη προστασίας: “Αποτελεί σκάνδαλο το γεγονός ότι η αστυνομία δεν προστάτευε τη συναγωγή στο Χάλε σε μία γιορτή όπως αυτή.”

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, θα πάρει μέρος σε μία αγρυπνία, μαζί με την Εβραϊκή κοινότητα του Βερολίνου, σε μία συναγωγή στο Βερολίνο. Εκπρόσωπος της μάλιστα δήλωσε ότι: “Έδωσε τα πιο βαθιά συλλυπητήρια της στις οικογένειες και την Εβραϊκή κοινότητα.”


Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.