Ισπανικό δίπολο

Άκρως αποκαλυπτικές σε ό,τι αφορά την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού στην Ισπανία είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, στον απόηχο τριών εκλογικών αναμετρήσεων (εθνικών στις 28 Απριλίου, ευρωπαϊκών και τοπικών στις 26 Μαϊου). Από τη μια, έχουμε τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ, να αναζητά...

Άκρως αποκαλυπτικές σε ό,τι αφορά την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού στην Ισπανία είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, στον απόηχο τριών εκλογικών αναμετρήσεων (εθνικών στις 28 Απριλίου, ευρωπαϊκών και τοπικών στις 26 Μαϊου).

Από τη μια, έχουμε τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ, να αναζητά πολιτικές συνεργασίες προκειμένου να σχηματίσει την κυβέρνηση της επόμενης μέρας. Κι αυτό γιατί η εκλογική του νίκη (σε όλες μάλιστα τις κάλπες) μπορεί να ήταν μεν αδιαμφισβήτητη, δεν του εξασφάλισε όμως την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η ανακοίνωση της κατ’ αρχήν συμφωνίας της Κεντροαριστεράς των Σοσιαλιστών με το κόμμα της Αριστεράς των Podemos για το σχηματισμό κυβέρνησης φαντάζει απολύτως φυσιολογική βάσει των πολιτικών δεδομένων που υπάρχουν στη  χώρα της Ιβηρικής.

Το αποτυχημένο «προξενιό« με τους Ciududanos και τα «θέλω» της βάσης των Σοσιαλιστών

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι,  μετά τις εκλογές της 28ης Απριλίου ο Πέδρο Σάντσεθ είχε ενώπιον του δύο βασικές επιλογές σε ό,τι αφορά το σχηματισμό τη επόμενης κυβερνητικής πλειοψηφίας: είτε να συνεργαστεί με τους κεντροδεξιούς Ciududanos, είτε να προχωρήσει σε μια νέα προγραμματική συμφωνία με τους Podemos.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.