Αναζητούν υπολείμματα ρουκέτας στη Βαρυμπόμπη

Δημοσίευση: 12/02/2014 - 10:03

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν υπολείμματα ρουκέτας στη Βαρυμπόμπη, στο σημείο όπου εντοπίστηκε κρατήρας, πολύ κοντά στην κεντρική είσοδο αντιπροσωπείας γερμανικών αυτοκινήτων.

Πέπλο μυστηρίου, ωστόσο, εξακολουθεί να καλύψει την ακριβή ώρα της έκρηξης, από την οποία δημιουργήθηκε ο κρατήρας.

"Κανείς από την εταιρεία μας δεν αντελήφθη την εκτόξευση ρουκέτας εναντίον των γραφείων μας. Έχουμε ιδιωτική ασφάλεια μέσα στις εγκαταστάσεις μας που δεν αντελήφθη οποιαδήποτε περίεργη κίνηση εντός και εκτός κτιρίου» δήλωσε στο "Βήμα" "στέλεχος της εταιρείας, ενώ άλλες μαρτυρίες μιλούν για έκρηξη την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, που έγινε αντιληπτή από κατοίκους, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια, μιας και η επιτόπια έρευνα της Αστυνομίας εκείνη την ημέρα δεν έδειξε τίποτα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη με σχετική προκήρυξη για το χτύπημα στην οικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι, κάνοντας παράλληλα λόγο για επίθεση με ρουκέτα κατά των γραφείων της Mercedes-Benz στη Βαρυμπόμπη.

Η προκήρυξη ανέφερε ότι υπήρξε απόπειρα στις 12 Ιανουαρίου 2014 για χτύπημα σε γερμανικό στόχο, επιχειρώντας να πλήξουν με ρουκέτα τις συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Η Αστυνομία, πάντως, χαρακτηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση ως πρώιμη και "εκκολαπτόμενη", επειδή ακριβώς έχει παρατηρήσει επιχειρησιακά λάθη, που δε συνάδουν με έμπειρους τρομοκράτες.

Όλη η προκήρυξη:

"Την Κυριακή 12-01-14 και ώρα περίπου 23.00 καταφέραμε να προσεγγίσουμε το στόχο χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί κι αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να μην έχουμε μια επανάληψη της περσινής ατυχίας έξω από τα γραφεία της ΝΔ παρά το γεγονός ότι πλησιάσαμε αυτό το ενδεχόμενο. Και αυτό γιατί και η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτή τη φορά επιστρατεύθηκε και η δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή.

»Το γεγονός ότι ακόμα κι όταν γράφεται αυτό το κείμενο η επίθεσή μας αυτή δεν έχει γίνει - με οποιονδήποτε τρόπο - γνωστή στις διωκτικές αρχές και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα: είτε έχει γίνει μια άθλια απόπειρα συγκάλυψης της ενέργειας (η οποία θα διαφανεί τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης) είτε λόγω δικής μας λανθασμένης επιλογής σημείου βολής (πιθανόν μακριά απ' το στόχο) η ρουκέτα δεν διένυσε την επιθυμητή απόσταση και βρίσκεται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Mercedes-Benz".

πηγή: www.news.gr