Εξετάζεται επιμήκυνση του σχολικού έτους

Την επιμήκυνση του σχολικού έτους, μελετά το υπουργείο Παιδείας, όπως αποκαλύπτει ο Κ. Αρβανιτόπουλος.
Δημοσίευση: 26/01/2014 - 14:04

Την επιμήκυνση του σχολικού έτους, μελετά το υπουργείο Παιδείας, όπως αποκαλύπτει ο Κ. Αρβανιτόπουλος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες προθέσεις του υπουργείου Παιδείας βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Άλλωστε, το θέμα είχε εμφανιστεί και στο περιθώριο της πρότασης της "λευκής εβδομάδας".

Εντός του υπουργείου Παιδείας, συζητείται πολύ νωρίτερα, όμως πλέον ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλά ανοικτά γι' αυτό.

"Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι΄αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο" υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τονίζει ότι "όχι μόνο θα προχωρήσει, αλλά και επιταχυνθεί". "Θεσμοθετήσαμε έπειτα από 30 χρόνια την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου.Οι αντιδράσεις είναι το κύκνειο άσμα μίας συντεχνίας και όχι της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που την επιζητούν" επισημαίνει.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις λέει ότι "οι αλλαγές συνολικά εφαρμόζονται από τη φετινή Α' Λυκείου", ενώ για τα σχολικά εγχειρίδια και τις πιθανές αλλαγές δηλώνει: "η βασική αλλαγή είναι ότι τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά και η διδακτέα ύλη, πλέον θα δομούνται με κριτήριο τι χρειάζεται να μάθει ο μαθητής και όχι τι χρειάζεται να διδάξει ο καθηγητής για να συμπληρώσει τις ώρες του. Ιδιαίτερα τώρα που αποσυνδέσαμε την οργανικότητα από τις ώρες διδασκαλίας".

Πηγή: www.news.gr