Η νέα θητεία της Κομισιόν καταργεί την τρόικα

Υπέρ του να αναλάβει η Κομισιόν τα καθήκοντα της τρόικας τάσσεται ο επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών στο κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος εκτιμά ότι με την έναρξη της νέας θητείας της Κομισιόν, η τρόικα θα σταματήσει να υπάρχει.

Υπέρ του να αναλάβει η Κομισιόν τα καθήκοντα της τρόικας τάσσεται ο επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών στο κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος εκτιμά ότι με την έναρξη της νέας θητείας της Κομισιόν, η τρόικα θα σταματήσει να υπάρχει.

Παραδέχεται, σε συνέντευξη στην εφημερίδα “Καθημερινή” ότι “είναι υπαρκτός ο κίνδυνος διάσπασης της Ε.Ε. σε Βορρά και Νότο”.

“Θα εργαζόμασταν πολύ πιο εντατικά για την ενοποίηση της Ευρώπης”, τονίζει σχετικά με το ενδεχόμενο να εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Σβόμποντα έχει απαιτήσει με κατηγορηματικό τρόπο να καταργηθεί η τρόικα. “Όχι ακόμα”, απαντά στην ερώτηση αν θεωρεί πιθανό να συμφωνήσουν οι κυβερνήσεις σε αυτό.

“Πιστεύω όμως ότι τους επόμενους μήνες θα μπορούσαμε να τελειώνουμε με την τρόικα. Στη νέα νομοθετική περίοδο με τη νέα Κομισιόν θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα”, λέει.

Η τρόικα σύμφωνα με τον κ. Σβόμποντα δημιουργεί δύο προβλήματα: την ανυπαρξία δημοκρατικού ελέγχου και τις απαιτήσεις που εγείρονται που δεν είναι αναγκαίες και που αποδομούν την ευρωπαϊκή κοινωνική συναίνεση.

Προτρέπει το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ενός νέου κόμματος.

“Το ΠΑΣΟΚ φορτώθηκε τα βάρη του παρελθόντος σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τη ΝΔ, κάτι που βρίσκω άδικο, αλλά αποτελεί πραγματικότητα. Θα πρέπει να σκεφτεί πως θα αφήσει πίσω του το παρελθόν και θα δημιουργήσει ένα νέο κίνημα, προσανατολισμένο στο μέλλον”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν. Αν θέλουν να ασκήσουν επιρροή θα πρέπει να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις και να είναι έτοιμοι για συνεργασία στα σοβαρά ζητήματα”.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.