Να προλάβει τις κινήσεις του Ξηρού θέλει η Αντιτρομοκρατική

Εντείνει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική για να ανακαλύψει τον Χριστόδουλο Ξηρό και να τον συλλάβει.

Εντείνει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική για να ανακαλύψει τον Χριστόδουλο Ξηρό και να τον συλλάβει.

Το σενάριο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, που φοβάται η ΕΛ.ΑΣ, έρχεται πιο κοντά μετά τις μαρτυρίες που ήρθαν στο φως υπό την ανακριτική διαδικασία ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει βρει ομάδα έτοιμη για δράση.

Συγκεκριμένα, άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του μετέφερε τη φράση του Ξηρού “Δεν πάει άλλο, πρέπει να αναλάβουμε δράση”.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να έχει δίπλα του, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, ολόκληρο δίκτυο έμπιστων ατόμων που τον κρύβουν και “μεταφέρουν” προς τα έξω τα μηνύματά του. Ακόμη, θεωρείται πιθανή η σύμπραξή του με νεώτερα και ασύλληπτα ή διαφεύγοντα μέλη ενόπλων οργανώσεων.

Η Αντιτρομοκρατική έχει ήδη προχωρήσει σε έρευνες και συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όλες τις προηγούμενες μέρες, σε μια προσπάθεια πρώτον να βρει το δίκτυο υποστήριξης του Ξηρού και δεύτερον να προλάβει ενδεχόμενο “χτύπημα”.

Έντονες είναι και οι πιέσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, με τη συνακόλουθη δυσαρέσκεια από τις μεταγενέστερες αποκαλύψεις ότι ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δε θα επιστρέψει πριν καν πάρει την τελευταία άδειά του.

Παράλληλα, πάντως, οι ΗΠΑ δείχνουν πρόθυμες να παράσχουν βοήθεια στη χώρα μας για τη σύλληψη του 55χρονου δραπέτη.

“Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για τις προσπάθειές τους να βρουν τον δραπετεύσαντα τρομοκράτη” ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ.

Απαντώντας στην ερώτηση αν οι ΗΠΑ “συμμετέχουν ενεργά” στις έρευνες για την τρομοκρατία (στην Ελλάδα), η κα Χαρφ είπε: “Όχι, εννοώ, αυτή είναι μια ελληνική έρευνα. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε υποστήριξη στην ελληνική κυβέρνηση αν χρειαστεί, σίγουρα”.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.