Δάσκαλος έκαψε το σχολείο και προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Ήταν 4 το πρωί όταν, πριν από δύο εβδομάδες, στις 4 Απριλίου, ολόκληρη η Κύμη γέμισε καπνούς. Από άγνωστη αιτία, το 1ο Δημοτικό σχολείο παραδόθηκε στις φλόγες.
Δημοσίευση: 16/04/2014 - 20:00

Ήταν 4 το πρωί όταν, πριν από δύο εβδομάδες, στις 4 Απριλίου, ολόκληρη η Κύμη γέμισε καπνούς. Από άγνωστη αιτία, το 1ο Δημοτικό σχολείο παραδόθηκε στις φλόγες. Η φωτιά, σύμφωνα με το evianews.com, ξεκίνησε από τις αίθουσες και μέσα σε λίγα λεπτά επεκτάθηκε σε όλο το σχολείο.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή η πυροσβεστική ήταν στο σημείο, αλλά δεν κατάφερε να σβήσει τη φωτιά έγκαιρα, μιας και τα ξύλινα πατώματα και η σκεπή βοήθησαν στην επέκταση της.

Δράστης τελικά, όπως αποδείχθηκε σήμερα, ήταν ένας δάσκαλος του σχολείου, ο οποίος από τις τύψεις θέλησε να αυτοκτονήσει, και αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιά με μαχαίρι. Περαστικός τον είδε αιμόφυρτο και κάλεσε βοήθεια. Ο άντρας μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Κύμης και στην συνέχεια στην Χαλκίδα. Στην Χαλκίδα φέρεται να ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς.

Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός που τον οδήγησε στην πράξη του να κάψει το σχολείο ήταν η αρνητική απάντηση του υπουργείου Παιδείας στο αίτημά του για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Πηγή: www.news.gr