Γερμανία: “Στοπ” σε πρόγραμμα για ανέργους λόγω… μεγάλης ζήτησης

Κάτι σαν... εργασιακό παράδεισο θυμίζει η Γερμανία για τους νέους ανέργους στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κάτι σαν… εργασιακό παράδεισο θυμίζει η Γερμανία για τους νέους ανέργους στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, δε θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το πρόγραμμα “The job of my life”, με στόχο την προσέλκυση νεαρών Ευρωπαίων στη γερμανική αγορά εργασίας, συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον – μεγαλύτερο από όσο μπορούσε να αντέξει!

Το υπουργείο Απασχόλησης της Γερμανίας ανακοίνωσε πως ήδη από τις 8 Απριλίου δε γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για το 2014, καθώς ήδη 9.000 νέοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα, καθιστώντας αδύνατη τη διαχείριση όλων των αιτήσεων.

Από τον Ιανουάριο του 2013 ως το Μάρτιο του 2014, “9.000 πρόσωπα κατέθεσαν το φάκελό τους, πολλά περισσότερα απ’ όσα περιμέναμε”, εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου Απασχόλησης. Μεταξύ αυτών η συντριπτική πλειοψηφία ήταν Ισπανοί, με σχεδόν 5.600 αιτήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τον ZAV, οργανισμό που συνδέεται με τη γερμανική Υπηρεσία για την Απασχόληση και είναι αρμόδιος για την εξέταση των φακέλων. Οι Πολωνοί αποτελούν την άλλη μεγάλη ομάδα, ακολουθούμενοι από τους Ούγγρους.

Το πρόγραμμα “The job of my life” προσφέρει μια οικονομική βοήθεια σε νεαρούς Ευρωπαίους για να εκπαιδευθούν, να κάνουν ένα stage ή να εργασθούν στη Γερμανία σε κάποιον από τους τομείς στους οποίους λείπουν τα εργατικά χέρια, όπως η γαστρονομία ή η φροντίδα των ηλικιωμένων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρόσωπα ηλικίας 18-35 ετών και πρόκειται να συνεχισθεί ως το 2016. Εξαιτίας της επιτυχίας του, είχε παραταθεί ως το 2018 και ο προϋπολογισμός του αυξήθηκε σε σχεδόν 400 εκατ. ευρώ, από τα οποια 48 εκατ. για το 2014, που έχουν ήδη πλήρως χρησιμοποιηθεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.