Έξοδο από το αδιέξοδο Μπαλτάκου αναζητά το Μέγαρο Μαξίμου

Σε δύσκολη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και ο Αντώνης Σαμαράς, δύο 24ωρα, μετά την αποκάλυψη για τις συνομιλίες του πρώην γενικού γραμματέας της κυβέρνησης με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Σε δύσκολη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και ο Αντώνης Σαμαράς, δύο 24ωρα, μετά την αποκάλυψη για τις συνομιλίες του πρώην γενικού γραμματέας της κυβέρνησης με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ήδη ακόμα και υπουργοί βλέπουν ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως να μην αντέξει και να υπάρξουν τριπλές κάλπες το Μάιο, αφού είναι πλέον σχεδόν ξεκάθαρο ότι το “tape” Μπαλτάκου – Κασιδιάρη δεν είναι και το μοναδικό. Οι Χρυσαυγίτες απειλούν ευθέως ότι έχουν και άλλες συνομιλίες, ενώ οι αποκαλύψεις κλονίζουν την κυβέρνηση που επιχειρεί φυγή μπρος τα μπρος με διαρροή πληροφοριών για έξοδο στις αγορές.

Από το ΠΑΣΟΚ ασκείται ισχυρή πίεση για κινήσεις από την πλευρά του πρωθυπουργού που θα σηματοδοτούν τη ρήξη με τα… άκρα και θα αλλάξουν ισορροπίες μέσα στην κυβέρνηση. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος είχε χθες μακρά τηλεφωνική συζήτηση με τον πρωθυπουργό, ενώ σήμερα το πρωί, ενδέχεται να συναντηθούν στο Μαξίμου.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε χθες να βγει στην αντεπίθεση, και μάλιστα με δήλωση του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη, ο οποίος κάλεσε τον κ. Αλ. Τσίπρα να απαντήσει αν υιοθετεί τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ουσιαστικά ζητώντας προ ημερησίας συζήτηση για το θέμα Μπαλτάκου στη Βουλή. Πλέον είναι δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει πολιτική μάχη για το «θέμα Μπαλτάκου» καθώς ο κ. Αλ. Τσίπρας κατέθεσε χθες αίτημα διεξαγωγής προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή. Βέβαια από το Μέγαρο Μαξίμου θέλουν η συζήτηση αυτή να γίνει όσο το δυνατόν αργότερα, ακόμα και μετά το Πάσχα.

Σε αυτό το κλίμα δεν είναι τυχαία η παρέμβαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος έσπευσε να τονίσει πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραμένουν εγγυητές της συνταγματικής τάξης και της πολιτικής σταθερότητας.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.