Ζημιά 10 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από 55χρονο επιχειρηματία


Ζημιά στο Δημόσιο, που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ, φέρεται ότι προκάλεσε 55χρονος επιχειρηματίας με υπερκοστολογήσεις, μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων ιατρικών ειδών που ξεπερνούσαν το 241%!
 
Είναι χαρακτηριστικό πως ένα αιμοστατικό που αγοράστηκε από την Τσεχία αντί 2,5 ευρώ, φέρεται να πουλήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο 500 ευρώ!

Η απάτη-μαμούθ αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα, η οποία διενεργήθηκε με εντολή της Εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, ολοκληρώθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες των επίκουρων Εισαγγελέων Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνου.
 
Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί έχουν στο στόχαστρό τους τουλάχιστον 100 υπαλλήλους του Δημοσίου ακόμη. Όλα δείχνουν ότι ο επιχειρηματίας εξαπάτησε περισσότερα από 100 δημόσια νοσοκομεία με βοήθεια ανθρώπων που ήταν σε θέσεις κλειδιά και είχαν σχέση με τις προμήθειες.

Την επιχείρηση εκτέλεσε η Οικονομική Αστυνομία, η οποία πρόσφερε όλο αυτό το διάστημα βοήθεια στους Εισαγγελείς και προχώρησε στη σύλληψη του επιχειρηματία σε πολυτελές συγκρότημα από μεζονέτες στη Γλυφάδα.
 
Επίσης, στο γκαράζ υπήρχε ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Ferrari, αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
 
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο επιχειρηματίας και οι τυχόν συνεργοί του , εχουν διαπράξει 4 κακουργημάτα και ειδικότερα: Καταρτιση πλαστών και εικονικων τιμολογίων, απόκρυψη εισοδημάτων – φοροδιαφυγή
ξεπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη.

Όλα τα αδικήματα διώκονται με βάσει τις διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται κατά πληροφορίες ότι από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 ο επιχειρηματίας και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρίας εμπορίας ιατρικών ειδών (S T Medisal εμπορία ιατρικών ειδών) “παρέστησε ψευδώς σε διοικήσεις νοσοκομείων και υπαλλήλους αρμόδιους για τις προμήθειες (π.χ. Ευαγγελισμός, Θριάσιο, Παίδων Πεντέλης, Παπαγεωργίου, Ιπποκράτειο και άλλα Ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα) ότι τα είδη που τους προμήθευε είχαν αγοραστεί από Κυπριακή εταιρία (Praxis Company) στις τιμές που αναγράφονται στα τιμολόγια και ότι έπρεπε να ενσωματωθεί στην τελική τιμή και το κέρδος του.
 
Στην πραγματικότητα, αναφέρει το κατηγορητήριο, “τα ιατρικά είδη δεν είχαν αγοραστεί με την μεσολάβηση της κυπριακής εταιρίας, η οποία συστάθηκε για να έχει μοναδικό πελάτη την εταιρία του κατηγορούμενου, αλλά απευθείας από τις προμηθεύτριες εταιρίες του εξωτερικού.
 
Με αυτό τον τρόπο, ο κατηγορούμενος αγόραζε τα ιατρικά είδη σε τιμές 241% χαμηλότερη από αυτή που εμφάνιζε στα τιμολόγια – δήθεν-αγοράς από την κυπριακή εταιρία”. Χαρακτηριστικό είναι ότι , η Οικονομική Αστυνομία, φέρεται να βρήκε στον υπολογιστή του έναν σκληρό δίσκο όπου υπάρχουν όλα τα τιμολόγια σε ψηφιακή μορφή και ειδικό λογισμικό που έκανε τις υπερτιμολογήσεις.
 
Εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 380 τιμολόγια που θεωρούνται πλαστά και εικονικά, αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ για τις “αγορές των ιατρικών ειδών από την κυπριακή εταιρία”, τα οποία υπολογίζονται ότι κόστισαν στον ίδιο μόλις 8,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα “κέρδη” του επιχειρηματία εμφανίζονταν ως εταιρικά και ο ίδιος πως δεν είχε περιουσία , αλλά εμπλούτιζε τη ζωή του με αυτοκίνητα Ferrari και άλλες πολυτέλειες. Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι εισέπραττε μέρισμα κερδών από την εταιρεία του, το 2008 3,5 εκατομμύρια ευρώ, το 2009 6,5 εκατομμύρια ευρώ και το 2010 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.