«Κομμάτι του χρυσού μεταλλίου ανήκει στους Έλληνες»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε από το Ρίο, αποθεώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» από φίλους και συγγενείς και δήλωσε πως μέρος του χρυσού μεταλλίου ανήκει στους Έλληνες.
Δημοσίευση: 25/08/2016 - 12:54
Ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε από το Ρίο, αποθεώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» από φίλους και συγγενείς και δήλωσε πως μέρος του χρυσού μεταλλίου ανήκει στους Έλληνες. 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ζήτησε περισσότερη στήριξη από το κράτος και υποσχέθηκε ακόμη περισσότερες επιτυχίες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Η καριέρα μου τώρα ξεκινάει.  

«Από την αρχή το έχω πει την έκφραση με την "Ελλαδάρα". Ήταν η πρώτη μου επιθυμία να φέρω το μετάλλιο. Ένα κομμάτι ήρθε από τις ευχές όλων των Ελλήνων. Εδώ και μία εβδομάδα βλέπω ξανά τον αγώνα και την απονομή. Είμαι πολύ ευτυχισμένος γι αυτό. Τα πράγματα ήρθαν όπως ονειρευόμουν με τον προπονητή μου», δήλωσε αρχικά ο Λευτέρης Πετρούνιας και συνέχισε:

«Έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και πολλές αποτυχίες. Θα ήθελα να πω πως για να φτάσουμε εδώ πρώτα αποτύχαμε και ξεκάθαρα αν δεν μάθεις να χάνεις δεν θα μάθεις να κερδίζεις.

Είναι περίεργη στιγμή της προσγείωσης (στους κρίκους), υπό άλλες συνθήκες σε μία τέτοια προσγείωση θα είχα κάνει 1-2 βήματα, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν κουνούσα με τίποτα. Ένιωσα περήφανος που είδα τη σημαία μου και άκουσα τον εθνικό ύμνο. Αυτές τις εποχές χρειαζόμαστε τέτοιες στιγμές».

Για το μυστικό της επιτυχίας, είπε: «Οι αξίες στον αθλητισμό και πίσω από ένα χρυσό μετάλλιο κρύβεται ο χαρακτήρα και το ήθος. Να γίνεται ένα υγιές και καθαρό σπορ.

Το μεγαλύτερο μου δώρο είναι να γίνεται γνωστό το άθλημα. Ονειρευόμουν η γυμναστική να γίνει σαν το ποδόσφαιρο. Ξέρουμε πως δεν θα γίνει, αλλά φτάσαμε κοντά. Να γίνει γνωστό το άθλημα».

Για το γεγονός πως δεν ήταν σημαιοφόρος στην τελετή λήξης
: «Η Κατερίνα είναι τεράστια αθλήτρια και προσωπικότητα. Συνεργαζόμαστε και είναι μεγάλη μου τιμή που παραχώρησα τη σημαία στην Κατερίνα».

Για την επόμενη μέρα: «Επόμενη μέρα διακοπές και μετά επιστροφή για μία τετραετία που υπόσχομαι πολλά. Η καριέρα μου τώρα ξεκινάει τις επόμενες 1-2 τετραετίες.

Μας ενημέρωσαν στο αεροπλάνο πως πρέπει να πάμε στο Προεδρικό Μέγαρο. Τη δύσκολη αυτή εποχή καταφέρουμε να φέρουμε έξι συνολικά μετάλλια. Με περισσότερη προσοχή στον αθλητισμό θα φέρουμε περισσότερα».