Ο Κιπτσόγκε έτοιμος να γράψει ιστορία! (video)

Το πρωί του Σαββάτου (12/10) ξεκινά στη Βιέννη η δεύτερη απόπειρα του Έλιουντ Κιπτσόγκε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα τρέξει Μαραθώνιο σε κάτω από δύο ώρες.

Το πρωί του Σαββάτου (12/10) ξεκινά στη Βιέννη η δεύτερη απόπειρα του Έλιουντ Κιπτσόγκε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα τρέξει Μαραθώνιο σε κάτω από δύο ώρες.

Ο 34χρονος Κενυάτης – κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στην απόσταση με 2:01:39-, είχε αποπειραθεί να «σπάσει» το φράγμα των δύο ωρών το 2017 στο event Breaking2 στην πίστα της Μόντσα, τερματίζοντας τελικά σε 2:00:25.

Φέτος το επιχειρεί ξανά, με το εγχείρημά του να φέρνει το όνομα «INEOS 1:59 Challenge».

Η απόπειρα του Κιπτσόγκε θα γίνει στο Prater Hauptallee της Βιέννης, με την ώρα της εκκίνησης να οριστικοποιείται σήμερα, έπειτα από τη σχετική μελέτη του μετεωρολογικού δελτίου.

Ακόμα και αν ο Κιπτσόγκε καταφέρει να τερματίσει σε κάτω από δύο ώρες στην απόσταση των 42.195 μ., η επίδοσή του δεν θα καταγραφεί ως επίσημο ρεκόρ Μαραθωνίου από την IAAF. Ο «αγώνας» δεν τηρεί τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, μια και ο Κιπτσόγκε δεν θα έχει αντιπάλους, αλλά 41 αθλητές – «λαγούς», οι οποίοι θα εναλλάσσονται δίνοντάς του τον ρυθμό αλλά και προστατεύοντάς τον από τον άνεμο.

Ο Κιπτσόγκε, βρίσκεται εδώ και τέσσερις μέρες στη Βιέννη ώστε να εγκλιματιστεί και δηλώνει έτοιμος για το ιστορικό κατόρθωμα, ενώ ζητά και την συμπαράσταση του κόσμου. Δεν τον απασχολεί το γεγονός ότι η επίδοσή του δεν θα καταγραφεί ως ρεκόρ.

«Νιώθω καλύτερα προετοιμασμένος και πιστεύω ότι έχω αυτόν τον χρόνο. Προσπάθησα μία φορά, τη δεύτερη θα τα καταφέρω. Σπάζοντας το φράγμα των δύο ωρών, θέλω να ανοίξω τα μυαλά των ανθρώπων δείχνοντας ότι δεν υπάρχουν όρια. Σέβομαι όμως κάθε άποψη. Θα είναι κάτι διαφορετικό από ένα Μαραθώνιο, όπου τρέχεις για να σπάσεις ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Στη Βιέννη θα τρέξω για να γράψω ιστορία, όπως ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το φεγγάρι».

Θα γίνει ο Κιπτσόγκε ο …Νιλ Άρμστρονγκ των 42.195 μέτρων; Δείτε την απόπειρά του το πρωί του Σαββάτου εδώ:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.