Οι πρωτιές στα τοπικά κύπελλα

Στο κύπελλο Αττικής ο ΑΣ Πέρα και το ΠΚΔ Ταύρου κατέκτησαν τον τίτλο σε άνδρες και γυναίκες, αντίστοιχα.

Στο κύπελλο Αττικής ο ΑΣ Πέρα και το ΠΚΔ Ταύρου κατέκτησαν τον τίτλο σε άνδρες και γυναίκες, αντίστοιχα.

Η ομάδα του Πέρα διατήρησε τον τίτλο, ενώ το Π.Κ.Δ.Τ. πρώτευσε στη συγκεκριμένη διοργάνωση μετά από αρκετά χρόνια.

Τελική φάση Τοπικού Κυπέλλου έγινε σε δύο ακόμα περιοχές. Στη Βόρεια Ελλάδα κατέκτησαν την πρωτιά ο ΑΟ Πολύγυρου στους άνδρες και η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης στις γυναίκες και στη Δυτική Ελλάδα η Ε.Α. Βόχας στους άνδρες και οι Φοίνικες Πάτρας στις γυναίκες. 

Στο ΣΕΦ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο τελικός των γυναικών. Μπορεί να μην έκρυβε το σασπένς των αντίστοιχων αναμετρήσεων του πρωταθλήματος και το ΠΚΔΤ να επιβλήθηκε με 4-0, όμως η εξέλιξη ήταν ενδιαφέρουσα. Αρχικά γιατί στο δεύτερο στη σειρά ματς η Μαρία Χριστοφοράκη νίκησε πρώτη φορά στη καριέρα της τη σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Χριστίνα Φίλη κι έπειτα γιατί στο τρίτο παιχνίδι η Κατερίνα Αντιοπούλου έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια να πετύχει νίκη-έκπληξη εναντίον της Φιλαρέτης Εξάρχου και να ξαναβάλει το Πέρα στη διεκδίκηση της νίκης. Προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 σετ, στο 5ο σετ άρχισε με 4-0, όμως η Εξάρχου ήταν αλάνθαστη στη συνέχεια, επικράτησε με 3-2. Η νίκη της Χριστοφοράκη έγειρε σαφέστατα την πλάστιγγα υπέρ του ΠΚΔΤ και η νίκη της συμπαίκτριάς της αργότερα έκρινε ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δύο σωματεία συναντήθηκαν μόλις μία εβδομάδα μετά την αναμέτρησή τους για τον 2ο γύρο της Α1, όπου είχε νικήσει 4-3 το Πέρα. Σήμερα όμως, η ομάδα του Νίκου Κωστόπουλου βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και φάνηκε πιο έτοιμη. Στα ημιτελικά το ΠΚΔΤ νίκησε 4-0 την ΑΕ Αθηνά και το Πέρα 4-2 τον ΔΑΟ Ταύρου. 

Στους άνδρες τα πράγματα έγιναν απολύτως προβλέψιμα από την στιγμή που ο αήττητος στο πρωτάθλημα ΑΟ Ταταύλα δεν μπόρεσε να συγκροτήσει την καλύτερη τριάδα του. Ο Στέφανος Μανουσώφ απουσίασε λόγω ενοχλήσεων στη μέση, ενώ ο  πρώτος παίκτης της ομάδας, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρότι αγωνίστηκε στον ημιτελικό με την Πεύκη, δεν χρησιμοποιήθηκε στον τελικό. Όπως εξήγησε ο ίδιος, ήταν θέμα που αφορούσε τη συμφωνία του με τη διοίκηση.

Αυτή η εξέλιξη αυτόματα κατέστησε φαβορί το Πέρα, το οποίο έφτασε άνετα στην κατάκτηση του τροπαίου. Μάλιστα, η ομάδα του Γιάννη Κορδούτη πήρε την 1η θέση επικρατώντας με 4-0 και στα τέσσερα παιχνίδια του ταμπλό. Στα ημιτελικά ο Α.Σ. Πέρα απέκλεισε το Π.Κ.Δ. Ταύρου, ενώ ο Α.Ο. Ταταύλα τον Α.Ο. Πεύκης με 4-1. 

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Σ. Πέρα 4-0:

Φενγκ Γιάο Γιάο-Όλγα Γεωργοπούλου 3-1 (11-9, 6-11, 11-0, 11-8)

Μαρία Χριστοφοράκη-Χριστίνα Φίλη 3-2 (5-11, 11-6, 11-9, 6-11, 11-7)

Φιλαρέτη Εξάρχου-Κατερίνα Αντιοπούλου 3-2 (9-11, 11-9, 7-11, 11-7, 11-5)

Φενγκ/Εξάρχου-Φίλη/Γεωργοπούλου 3-0 (11-7, 11-7, 11-7)

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Σ. Πέρα-Α.Ο. Ταταύλα 4-0:

Κώστας Παπαγεωργίου-Γιώργος Φραγκούλης 3-0 (11-6, 11-4, 11-8)

Κώστας Λαγογιάννης-Γιώργος Μουχτούρης 3-1 (11-7, 11-5, 11-13, 11-7)

Λευτέρης Μάκρας-Παναγιώτης Πετρής 3-0 (11-7, 11-8, 12-10)

Λαγογιάννης/Παπαγεωργίου-Μουχτούρης/Πετρής 3-0 (11-3, 11-4, 11-6)

Τα αποτελέσματα των τελικών σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυπελλούχος Βόρειας Ελλάδας ανδρών αναδείχτηκε ύστερα από συναρπαστικό τελικό μεταξύ του Α.Ο. Πολύγυρου και του Αίαντα Ευόσμου. Τη νίκη πήρε η ομάδα της Χαλκιδικής με 4-3 στηριζόμενη στους Γιάννη Κελιαφάνο, Γιάννη Κουρούπα και Άρη Κομπούρη. Στις γυναίκες επικράτησε η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, που ήταν και το μεγάλο φαβορί. Στον τελικό κατέβαλλε με 4-0 το συγγενικό σωματείο της Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς με 4-0. Στηρίχτηκε στις Βάνια Ζάνεβα, Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου, Αρχοντούλα Υψηλάντη και Ρόζα Χοβσεπιάν.

Στους αντίστοιχους αγώνες για τη Δυτική Ελλάδα, που διεξήχθησαν στην Πάτρα, κατέκτησαν την πρωτιά η Ε.Α. Βόχας στους άνδρες και οι Φοίνικες Πάτρας στις γυναίκες. Η ομάδα της Βόχας ξεπέρασε στον τελικό το εμπόδιο του Ποσειδώνα Λουτρακίου με 4-1. Στους αγώνες παρέταξε τους Ντανιέλ Τσιόκα, Κώστα Μαδέση, Διονύση Βασιλείου και Αναστάσιο Δασκαλόπουλο. Οι Φοίνικες νίκησαν τον Προμηθέα Πάτρας με 4-0. Βασίστηκαν στις Μαριάτζελα Πανουργιά, Φωτεινή Πουλιάση, Χριστίνα Αθανασοπούλου και Μαρία Καλημέρη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.