Δύο ελληνικά πληρώματα σε μικρούς τελικούς του Ευρωπαϊκού

Θετικά μηνύματα για το μέλλον έστειλε η νέα γενιά σε κάνοε και καγιάκ από τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στις κατηγορίες Junior και -23 ετών, που διεξάγονται στο Ρασίτσε της Τσεχίας.
Δημοσίευση: 12/07/2019 - 15:27
Θετικά μηνύματα για το μέλλον έστειλε η νέα γενιά σε κάνοε και καγιάκ από τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στις κατηγορίες Junior και -23 ετών, που διεξάγονται στο Ρασίτσε της Τσεχίας. Οι Παναγιώτης Αντωνίου – Κωνσταντίνος Μπενέτος προκρίθηκαν στον αυριανό μικρό τελικό των 1000 μ. καγιάκ εφήβων και ο Στέφανος Δημόπουλος στον μικρό τελικό του κανόε 1000 μ. (-23 ετών), ο οποίος, επίσης, θα διεξαχθεί αύριο. Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα το απόγευμα με τη συμμετοχή των πρωταθλητών μας στους προκριματικούς των 200 μ. των αγωνισμάτων τους. 

Οι Αντωνίου – Μπενέτος είναι από τα μικρότερα πληρώματα που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση και για πρώτη φορά αγωνίζονται μαζί σε διεθνή αγώνα. Οι δύο νεαροί αθλητές έχουν κάνει λίγες κοινές προπονήσεις, αλλά παρόλα αυτά έδειξαν ότι διαθέτουν πολλές δυνατότητες. «Οι αγώνες είναι πολύ καλοί. Είδαμε ότι εάν προπονηθούμε περισσότερο μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Οι αντίπαλοί μας ήταν εμπειρότεροι και εμείς από τα νεαρότερα πληρώματα του αγώνα», δήλωσε ο 17χρονος Παναγιώτης Αντωνίου και ο 16χρονος Κωνσταντίνος Μπενέτος, πρόσθεσε: «Ο ανταγωνισμός ήταν υψηλός. Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Πρέπει να δουλέψουμε πιο πολύ και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε». 

Στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της Τσεχίας παίρνουν μέρος 690 αθλητές και αθλήτριες από 35 χώρες. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου.