Καφενταράκης: «Στοίχημα η επιτυχία του Ευρωπαϊκού»

Ένα μήνα πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 και οι πάντες στην ΕΟ Τζούντο (ΕΟΤ), ζουν και αναπνέουν για την μεγάλη στιγμή.

Ένα μήνα πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 και οι πάντες στην ΕΟ Τζούντο (ΕΟΤ), ζουν και αναπνέουν για την μεγάλη στιγμή: Την έναρξη μίας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης, στο ίδιο στάδιο όπου πριν από 10 χρόνια ο ελληνικός αθλητισμός πανηγύρισε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη. Το στίγμα για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού  του επόμενου μήνα, έδωσε ο Γιάννης Καφενταράκης στη συνέντευξη που έδωσε στο γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, αναφέρθηκε στο θέμα της φιλοξενίας,

ΕΡ: Σε τι σημείο βρισκόμαστε οργανωτικά; Θα υπάρξει κάποιο είδος δοκιμαστικής διοργάνωσης πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;
«Οργανωστικά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουν κατανεμηθεί εδώ και καιρό οι αρμοδιότητες, έχουν συσταθεί οι επιτροπές και λύνουμε ικανοποιητικά τα επί μέρους προβλήματα. Σε 15 ημέρες, οπότε και θα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, θα κάνουμε ένα test event ώστε να κρίνουμε την ετοιμότητά μας».

ΕΡ: Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της φιλοξενίας. Είμαστε έτοιμοι σε αυτό το κομμάτι;
«Παίζει μεγάλο ρόλο στις διεθνείς διοργανώσεις η καλή εξυπηρέτηση των αποστολών, η ευχάριστη διαμονή των αθλητών οι διευκολύνσεις στην καθημερινότητά τους στην περίοδο των αγώνων. Όσο φτάνουμε προς τις ημέρες των αγώνων, θα είμαστε πανέτοιμοι. Θα πρέπει να υπογραμμίσω πάντως, ότι οι υπεύθυνοι της EJU που επισκέφθηκαν την Αθήνα, έμειναν καθ` όλα ικανοποιημένοι από αυτά που είδαν. Στο θέμα της φιλοξενίας, στο θέμα του σταδίου αλλά και σε τεχνικά ζητήματα».

ΕΡ: Ένα σημαντικό θέμα είναι και ο εθελοντισμός..
«.Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ήδη υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από τα σωματεία μας».

ΕΡ: Και με θέμα του κόσμου που θα παρακολουθήσει τους αγώνες;
«Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μέσα στο καλοκαίρι, είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρχουν πολλοί φίλοι του τζούντο, των πολεμικών τεχνών αλλά και απλών φιλάθλων που θα γεμίσουν τις κερκίδες του Ολυμπιακού Κέντρου. Είμαστε αισιόδοξοι».

ΕΡ: Και όλα αυτά 10 χρόνια μετά την ημέρα που το ελληνικό τζούντο έκανε την υπέρβαση με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη.
«Είναι πολύ σημαντικό που θα ανοίξει ξανά η εγκατάσταση των Άνω Λιοσίων 10 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είναι σαν μια “ανάσταση” για το τζούντο. Θα ξαναζωντανέψουν και οι χρυσές στιγμές που ζήσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΕΡ: Το ελληνικό τζούντο θα έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει κάποια μετάλλια στο Ευρωπαϊκό του Ιουλίου;
«Ελπίζουμε σε ελληνικές επιτυχίες. Έχουμε νέα ταλέντα με πολλές δυνατότητες, αλλά σε αυτές τις ηλικίες δεν γνωρίζουμε τους καινούργιους ξένους αθλητές και άρα δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Θέλουμε να έχουμε παρουσία στον τελικό πίνακα των μεταλλίων».

ΕΡ: Άρα το «12άρι» της EJU το έχει στο τσεπάκι της η Ελλάδα και η μεγάλη διοργάνωση του Ιουλίου;
«Οι υπεύθυνοι της EJU γνωρίζουν τις οργανωτικές ικανότητές μας. Βάζουμε τα δυνατά μας γιατί μία επιτυχημένη διοργάνωση που θα βαθμολογηθεί υψηλά, θα αποτελέσει προϋπόθεση ανάθεσης κι άλλων μεγάλων διοργανώσεων. Γιατί όχι ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αποτελεί προσωπικό στοίχημα για εμένα αλλά και για το ΔΣ της ομοσπονδίας, η επιτυχία αυτών αγώνων. Και φυσικά θέλουμε να το κερδίσουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.