Ήττα με το καλημέρα

Η εθνική ομάδα των γυναικών ηττήθηκε από την ΠΓΔΜ με 21-27 στην πρεμιέρα των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στο Δημήτρης Κραχτίδης της Δράμας όπου διεξάγονται τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος Χάντμπολ γυναικών το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας προηγήθηκε στο ημίχρονο με 13-12, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το πλεονέκτημα μέχρι το τέλος, όπου ηττήθηκε με 21-27.

Βέβαια η παρουσία των ελλήνων παικτριών είναι καλή, αφού η ΠΓΔΜ θεωρείται φαβορί. Διαθέτει παίκτριες που αγωνίζονται στα σπουδαιότερα πρωταθλήματα, όπως αυτά της Γαλλίας και του Μαυροβουνίου και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι φαβορί για να προκριθεί στην τελική φάση.

Η εθνική μας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, μάλιστα 6-5 λίγο μετά την συμπλήρωση των 15 πρώτων λεπτών της συνάντησης. Στο σημείο, αυτό, η ΠΓΔΜ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να περάσει μπροστά, για πρώτη φορά με 8-7. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε αισθητά, με τις δυο ομάδες να στηρίζονται στους αιφνιδιασμούς με αποτέλεσμα η λήξη ημιχρόνου να βρίσκει προηγούμενη την φιλοξενούμενη ομάδα με 13-12. Η ελληνική ομάδα απέναντι στην πίεση της ΠΓΔΜ, στο πρώτο μέρος, έπαιξε πολύ αποτελεσματικά στην άμυνα.

Στην επανάληψη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και σε συνάρτηση με τα λάθη που έγιναν στην επίθεση, έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα της ΠΓΔΜ να ξεφύγουν στο σκορ με 25-19 και να χτίσουν μια διαφορά που έφθασε μέχρι τα 7 γκολ (26-19 στο 55ο λεπτό) και στο σημείο εκείνο «κλειδώθηκε» η νίκη για την φιλοξενούμενη, που σίγουρα δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένη με την παρουσία τους. Πλήγμα για την ελληνική ομάδα, ήταν η αποβολή της Λογδανίδου, με κόκκινη κάρτα (3 δίλεπτα) στο 46.45.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βελιμίρ Πένιοβιτς δήλωσε μετά το ματς: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα μου. Για 1η φορά μετά από ένα χρόνο που είμαστε μαζί, παίξαμε τόσο καλά στην άμυνα. Παίξαμε με μια ομάδα που έχει πολλά δυνατά παιχνίδια κάνει και επίσης έχει πολλές παίκτριες που παίζουν σε αξιόλογα πρωταθλήματα, όπως αυτό της Γαλλίας. Σίγουρα αν στο 2ο ημίχρονο δεν κάναμε 3-4 λάθη από απειρία καθαρά, στην επίθεση, το σκορ θα ήταν πιο χαμηλό. Στο πρώτο μέρος, δείξαμε πολλά θετικά στοιχεία. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε και είμαι βέβαιος ότι σε λίγο καιρό θα μπορούμε να κοντράρουμε ομάδες που είναι αρκετά ισχυρές!».

Δίλεπτα: 9 για την Ελλάδα, 6 για την ΠΓΔΜ. Πέναλτι: 6/7 για την Ελλάδα, 1/1 για την ΠΓΔΜ.

Δεκάλεπτα: 3-4, 9-9, 13-12 (ημίχρονο), 20-16, 14-18, 27-21 (τελικό).

Και οι συνθέσεις:

ΠΓΔΜ (Στρεζόφσκι): Μεχέφσκα 2, Οχολάνκα 3, Κρέσογια, Μπλαντένοφκα, Μπαϊραμόφσκα 7, Ιλκόβα 1, Πορτιάνκο 3, Τσερβενκόσκα 1, Αντέγιεβα, Τζορτζέφσκα, Νοβέφσκα 3, Ναουμόφσκα, Παπουκιέβα 6, Ασκόφσκι 1.

ΕΛΛΑΔΑ (Πένιοβιτς): Χατζηπαρασίδου, Δημητρίου 1, Μυλωνά, Παπανικολάου 2, Μαστάκα, Λογδανίδου 7, Μπαλάφα 1, Κόρρα, Τσακάλου 5, Βαφειάδου, Παρασκευαϊδου, Στρατάκη 3, Παπάζογλου, Μασμανίδου 2.

Στον άλλο αγώνα, του ομίλου, η Ελβετία αναδείχθηκε ισόπαλη 29-29 με το Αζερμπαϊτζάν. Στο ημίχρονο 13-11 ήταν μπροστά η Ελβετία. Αύριο 2η ημέρα, των αγώνων, στις 7μμ θα παίξουν: Αζερμπαϊτζάν-ΠΓΔΜ και στις 9μμ Ελλάδα-Ελβετία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.