Ice Swimmers: Οι Έλληνες που κολύμπησαν στον πάγο (pics)

Μοναδική εμπειρία για τέσσερις Ελληνες στο Παγκόμσιο Πρωτάθλημα ice swimming στις γαλλικές Άλπεις-Οι αγώνες έγιναν στους 3c βαθμούς κελσίου, θερμοκρασία νερού

Εκπληκτική εμπειρία και εικόνες ξεχωριστές… Στις γαλλικές Άλπεις, στο αλπικό χωριό Samoens έγινε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ice swimming με τη συμμετοχή τεσσάρων Ελλήνων.

Άρης Πολύζος, Δημήτρης Τσίκος, Χάρης Θεοδόσης και Γιώργος Μαθάς κολύμπησαν στους 3c βαθμούς κελσίου, θερμοκρασία νερού.

Ολα αυτά σε ένα πανέμορφο μέρος σε μία τεχνητή πισίνα 25 μέτρων η οποία στήθηκε στη λίμνη του χωριού για το συγκεκριμένο σκοπό.

Στη σελίδα Anthrax Macchine και στις φωτογραφίες του Γιώργου Σαββατούπη αποτυπώνεται η μοναδικότητα των αγώνων με τους αθλητές να διαγωνίζονται στο παγωμένο νερό.

Η Ελλάδα ήταν παρούσα με τους τέσσερις αθλητές σε ένα Πρωτάθλημα στο οποίο πήραν μέρος  450 περίπου κολυμβητές από όλο τον κόσμο και έζησαν μοναδικές κολυμβητικές στιγμές.

Η προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών συνοδεύτηκε και με αγωνιστική επιτυχία (αγωνίστηκαν σε αποστάσεις από 50 έως 1.000 m) αφού υπήρχε το αργυρό μετάλλιο του Γιώργου Μαθά στα 100μ ύπτιο (age group 60-64), ένα χάλκινο στην σκυτάλη όπου συμμετείχε ο Χάρης Θεοδοσης στην Mediterranean relay και καλές εμφανίσεις γενικότερα όλων των κολυμβητών.

Η διοργάνωση ήταν πραγματικά μια γιορτή.

Μια γιορτή και εντός και εκτός πισίνας.

Το άθλημα Ice swimming διαφέρει από την χειμερινή κολύμβηση επειδή οι χειμώνες στην κάθε χώρα είναι πολύ διαφορετικοί στο θέμα της θερμοκρασίας. Ετσι λοιπόν οι κολυμβητές θα πρέπει να κολυμπήσουν σε θερμοκρασία από 1 έως 4,9c κελσίου θερμοκρασία νερού ώστε να πιστοποιούνται οι αγώνες ως Ιce swimming.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το να πάρεις μέρος σε ένα τέτοιο Πρωτάθλημα περνάει από διάφορες εξετάσεις, γίνεται τακτικός καρδιολογικός έλεγχος.

Τα μέτρα ασφαλείας με δύτες και γιατρούς, καθώς και ο τρόπος αποκατάστασης μετά την κολύμβηση με σάουνες, υδρομασάζ και ζεστά ροφήματα έκαναν τους κολυμβητές να νιώθουν ότι δεν έχουν να κινδυνεύσουν σε οτιδήποτε αφορά την υγεία τους.

Παράλληλα οι θεατές που επί τέσσερις ημέρες εμψύχωναν τους κολυμβητές και η μοναδική αθλητική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος, οι εθελοντές και οι κολυμβητές ζωντάνεψαν το χειμερινό τοπίο.

Την ίδια στιγμή φιλοξενούσε τους σκιέρ που ξεκινούσαν την χιονοδρομική τους εξόρμηση ακριβώς δίπλα από την πισίνα που βρίσκεται η βάση του λιφτ.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι Ελληνες αθλητές κολύμπησαν για καλό σκοπό καθώς μετά από αυτή την επιτυχία δύο ανώνυμοι συνέταιροι της εταιρείας X-STILL Sophisticated iron experience προσέφεραν στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ηλεκτρονικό εξοπλισμό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.