Δύο θετικά δείγματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγού

Την ύπαρξη δύο αθλητών που βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου της Νταεγού, ανακοίνωσε σήμερα η IAAF.

Την ύπαρξη δύο αθλητών που βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου της Νταεγού, ανακοίνωσε σήμερα η IAAF. Μεταξύ των 468 αθλητών/τριών που υποβλήθηκαν σε έλεγχο ούρων, η Σάρα Μορέιρα από την Πορτογαλία και ο Λιμ Χι Ναμ από τη Νότια Κορέα βρέθηκαν θετικοί στην απαγορευμένη διεγερτική ουσία μεθυλεξανεμίνη, εύρημα που επιβεβαιώθηκε και από την εξέταση του δεύτερου δείγματος. Αμφότεροι τιμωρήθηκαν προσωρινά από τη διεθνή ομοσπονδία, εν αναμονή της πειθαρχικής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί στις χώρες τους, βάσει των κανονισμών της IAAF.

Η 26χρονη Μορέιρα ήταν 12η στον τελικό των 3.000μ. στιπλ στην Νταεγού, ενώ πέρυσι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 5.000μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελόνης. Εχει επίσης στην κατοχή της τρία χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου, με το ομαδικό της Πορτογαλίας. Ο Λιμ Χι Ναμ ήταν μέλος της ομάδας 4Χ100μ. της Νότιας Κορέας, που αποκλείστηκε στον προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της IAAF, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ελήφθησαν επίσης 1.849 δείγματα αίματος, η εξέταση των οποίων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.