Μαρσελίνιο: Θέλω να παίξω στην Εθνική

Την επιθυμία του να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος εξέφρασε ο Μαρσελίνιο Λέιτε.

Την επιθυμία του να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος εξέφρασε ο Μαρσελίνιο Λέιτε. Ο Βραζιλιάνος μέσος της Ξάνθης αποκάλυψε πως νιώθει τη χώρα μας σαν δεύτερη πατρίδα του και αναφέρθηκε στην εφετινή πορεία της ακριτικής ομάδας. Επίσης, μίλησε για το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Πανσερραϊκό, για την παρουσία του Νίκου Παπαδόπουλου στον πάγκο της ομάδας και για τους στόχους από εδώ και στο εξής. Ο Μαρσελίνιο μίλησε στην εφημερίδα “Εξέδρα”. Αναλυτικά η συνέντευξή του.

Μετά από πολύ καιρό, η Ξάνθη επέστρεψε στις νίκες. Πόσο τη χρειαζόσασταν; «Ίσως ήταν από τα πιο κομβικά μας παιχνίδια. Θέλαμε τη νίκη για να ανασάνουμε βαθμολογικά. Ξέραμε όλοι πως δεν ήμασταν σε καλή θέση και το μόνο που θα μας έσωζε ήταν οι τρεις βαθμοί. Τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα αν στράβωνε κάτι».

Τι λέγατε πριν από το παιχνίδι; «Ήταν μία από τις τελευταίες μας ευκαιρίες προκειμένου να αποδείξουμε πως αξίζουμε κάτι καλύτερο σαν ομάδα. Μιλούσαμε μόνο για τη νίκη και ντοπάραμε ο ένας τον άλλον. Μέσα στην έδρας μας είπαμε πως θα παίξουμε μόνο για τη νίκη».

Οι αλλαγές προπονητών πόσο έχουν επηρεάσει; «Πάρα πολύ. Όσο και να θες να μείνεις ανεπηρέαστος, δεν μπορείς. Δεν είναι καλό για κανέναν παίκτη να αλλάζει με τέτοια συχνότητα προπονητές. Μόλις πας να μάθεις τον τρόπο παιχνιδιού κάποιου, αναγκάζεσαι να ξεκινήσεις από το μηδέν. Δεν μπορείς να δουλέψεις συγκεντρωμένα».

Ο Νίκος Παπαδόπουλος τι σας έλεγε όλο αυτό το διάστημα; «Ο Νίκος ξέρει πώς να μας προσεγγίσει. Είναι ένας νέος προπονητής και μπορεί πολύ εύκολα να μπει στη ψυχολογία μας, αφού λίγα χρόνια πριν ήταν στη θέση μας. Μας έλεγε συνέχεια πως θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και πως η νίκη θα έρθει».

Ας μιλήσουμε λίγο για το γκολ που σημείωσες. Πως ένιωσες όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα; «Θα είμαι ειλικρινής και θα σου πω πως δεν το πίστευα. Το είδα μετά το βράδυ στην τηλεόραση και ήμουν εκστασιασμένος. Είναι το καλύτερο γκολ της καριέρας μου και ελπίζω κάποια στιγμή να πετύχω ξανά ένα τέτοιο. Το είδα στην τηλεόραση και είπα στον εαυτό μου ‘τι είναι αυτό;’ Ήταν μαγική στιγμή για μένα».

Όταν πήρες τη μπάλα από το κέντρο, είχες σκεφτεί να κάνεις όλη αυτή την κούρσα ή σου βγήκε εκείνη τη στιγμή; «Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου. Ήταν έμπνευση της στιγμής. Πήρα τη μπάλα από το κέντρο, είδα ότι δεν υπήρχε κοντά μου κάποιος άλλος συμπαίκτης μου και άρχισα να κινούμαι προς την εστία. Πέρασα τον πρώτο αντίπαλο, μετά είπα ας περάσω έναν ακόμα, μετά είπα ας περάσω και ένα δεύτερο και ξαφνικά βρέθηκα σε σημείο βολής. Σούταρα και η μπάλα μπήκε μέσα».

Μέτρησες πόσους αντιπάλους πέρασες; «Έχασα το μέτρημα εκείνη τη στιγμή! Μετά που το είδα στην τηλεόραση και το συζήτησα και με τους συμπαίκτες μου, μου είπαν ότι πέρασα τρεις αμυντικούς και νίκησα στο τέλος και τον τερματοφύλακα».

Πάντως λίγοι περίμεναν να έχεις την αντοχή να σουτάρεις μετά από τέτοια κούρσα. «Δεν ένιωθα καθόλου κουρασμένος. Ήμουν πολύ καλά και είχα αντοχές. Τους εξέπληξα ευχάριστα στο τέλος».

Μετά το τέλος του αγώνα τι σου έλεγαν οι συμπαίκτες σου; «Όλοι μου έδιναν συγχαρητήρια. Μάλιστα ο Κιντάνα και ο Πόι, έκαναν πλάκα και μου έλεγαν πως με αυτό το γκολ θα έχω γίνει γνωστός στη Βραζιλία και στην Αργεντινή. Έλεγαν πως όλοι θα μιλούν για το γκολ αυτό».

Εκεί ήταν και ο Κασναφέρης με τον Παπαδημητρίου. «Είναι δύο άνθρωποι που με πιστεύουν και με στηρίζουν πολύ. Όταν με είδαν μου έδωσαν συγχαρητήρια και μου είπαν ότι περιμένουν και άλλα τέτοια γκολ από μένα. Μου ζήτησαν να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και να φτάσω όσο γίνεται πιο ψηλά. Με πεισμώνουν πολύ αυτοί οι δύο και με κάνουν να θέλω να γίνομαι καλύτερος».

Βρίσκεσαι τρία χρόνια στη χώρα μας. Πως περνάς; «Νιώθω σαν να έχω βρει ένα δεύτερο σπίτι. Να φανταστείς όταν πηγαίνω στη Βραζιλία θέλω πως και πώς να γυρίσω πίσω. Περνάω πάρα πολύ καλά και ο τρόπος ζωής με έχει ενθουσιάσει. Μεταξύ σοβαρού και αστείου ο πατέρας μου, μου είχε πει μία μέρα ‘αφού είσαι τρία χρόνια εκεί και περνάς καλά, γιατί δεν κάνεις τα χαρτιά σου για να γίνεις Έλληνας;».

Το σκέφτεσαι αυτό το ενδεχόμενο; «Το σκέφτομαι και μάλιστα πολύ σοβαρά. Σε λίγο καιρό συμπληρώνω τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και ήδη ψάχνω να δω ποιες διαδικασίες απαιτούνται για να αποκτήσω την ελληνική υπηκοότητα. Έτσι ανοίγεται και ένας ακόμα δρόμος που θέλω. Αυτός της Εθνικής».

Πιστεύεις ότι είναι εφικτό κάτι τέτοιο; «Είναι ένα όνειρο ζωής. Αν όλα πάνε καλά και αποκτήσω την ελληνική υπηκοότητα, τότε όλη μου η προσοχή θα στραφεί γύρω από αυτόν τον στόχο. Θα δουλέψω σκληρά για να γίνω μέλος της Εθνικής».

Ποια είναι η γνώμη σου για την Εθνική μας; «Για όλους τους διεθνείς, είναι μία μοναδική ευκαιρία να συνεργάζονται με τον Φερνάντο Σάντος. Είναι ένας εκπληκτικός προπονητής. Αν οι παίκτες πιστέψουν λίγο παραπάνω στους εαυτούς τους, τότε θα δούμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Μάθαμε πως εδώ και δύο χρόνια έχεις ξεκινήσει και μαθήματα ελληνικών. Πως σου φαίνονται; «Τα ελληνικά είναι μία πολύ εντυπωσιακή γλώσσα. Ξεκίνησα πριν από δύο χρόνια και ήδη έχω μάθει να συνεννοούμαι στα ελληνικά. Μιλάω αρκετά καλά, αλλά όχι τόσο όσο θα ήθελα. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι στο να συγκρατώ όλα αυτά που μαθαίνω, αφού καθημερινά μαθαίνω και κάτι νέο».

Ποιες ήταν οι πρώτες λέξεις που έμαθες; «Η λέξη σ’ αγαπώ και μ..κας ήταν οι πρώτες που έμαθα!».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.