Οι 12 νέοι πρωταθλητές κι ο κόσμος όταν θέλει!

Απίθανη η εξάρα του Ολυμπιακού στην ΑΕΚ, φοβερός ο «τρομοκράτης» Τζιμπούρ, άξιος πρωταθλητής ο θρύλος με 38 τίτλους στην ιστορία της Α΄ Εθνικής, δικαιωμένος για την δουλειά του ο Κύριος (με το «Κ» κεφαλαίο) Βαλβέρδε, απόρθητο κάστρο εφέτος το Καραϊσκάκη.

Aξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ερυθρόλευκη φανέλα έχρισε 12 νέους πρωταθλητές, αλλά λόγω των τελευταίων βίαιων περιστατικών θα μου επιστρέψετε να τονίσω κάτι που έκανε πραγματικά την διαφορά την Κυριακή στο Φάληρο.

Ποιο ήταν αυτό; Μα η συμπεριφορά του κόσμου. Σε ένα ματς φιέστα-τίτλου, σε ένα παιχνίδι με 6 γκολ σε βάρος της ΑΕΚ (ο πρόεδρος της οποίας υποχρεώθηκε στο δικό του mea culpa μεσοβδόμαδα επειδή τραγουδούσε υβριστικά συνθήματα κατά του Ολυμπιακού), σε μια ατμόσφαιρα πραγματικό ντελίριο ενθουσιασμού, οι οπαδοί των γηπεδούχων δεν έριξαν ΟΥΤΕ μισό καπνογόνο! Τα άναψαν, αλλά δεν τα έριξαν στο γήπεδο. Πριν την έναρξη του ντέρμπι τήρησαν με ευλάβεια το ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Ιαπωνίας και μετά την λήξη σεβάστηκαν τους ποδοσφαιριστές που ήθελαν να πανηγυρίσουν την επιτυχία και δεν μπήκαν μέσα να πάρουν φανέλες, αυτόγραφα, μπάλες και όλα αυτά τα γραφικά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα.

Κι επειδή αυτές ακριβώς οι εικόνες τείνουν να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στο πρωτάθλημα, οφείλω να πω ότι αν οι διοικήσεις των ομάδων και οι οργανωμένοι ΘΕΛΟΥΝ να συνεργαστούν και να ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά. Αν δεν θέλουν ή το κάνουν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, τότε το άθλημα είναι χαμένο από χέρι!

Κατά τα λοιπά στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός σφράγισε με τον πιο εμφατικό τρόπο το 13ο πρωτάθλημα τα τελευταία 15 χρόνια. Διέλυσε 6-0 την ΑΕΚ, που έπαιζε χωρίς άμυνα, γεγονός που επιβεβαιώνει την τεράστια προσφορά του Δέλλα στη φετινή σεζόν. Δικαίωσε τον τρόπο παιχνιδιού του Βαλβέρδε που εφαρμόζει πιστά ένα συγκεκριμένο πλάνο από το ξεκίνημα της προσπάθειάς του. Ο Ισπανός μάλιστα, με τις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι δίδαξε ήθος, αφού όχι μόνο δεν πανηγύρισε, αλλά επιδίωξε και να δικαιολογήσει –κατά κάποιο τρόπο- την κακή εμφάνιση της ΑΕΚ.

Πάντως, για να δούμε και την μεγάλη σημασία της ερυθρόλευκης φανέλας (και της δύσκολης δουλειάς που είχε ο Βαλβέρδε) πρέπει να πούμε ότι ενώ ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, υπάρχουν δώδεκα από τους βασικούς παίκτες της περιόδου, οι οποίοι χρίζονται πρωταθλητές για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Μετρήστε τους: Ριέρα, Ιμπαγάσα και Ουρτάδο έχουν κερδίσει μόνο κύπελλο στην Ισπανία και όχι πρωτάθλημα. Μιραλάς, Μοντεστό, Φουστέρ, Χολέμπας, Τζιμπούρ, Πάρντο, Ζαϊρί, Φετφατζίδης και Μανιάτης δεν είχαν ως τώρα τίτλο. Δεύτερο πρωτάθλημα παίρνουν ο Μέλμπεργκ (έχει ένα με την ΑΙΚ Στοκχόλμης) και ο Πάντελιτς (ένα με τον Ερυθρό Αστέρα) και το 5ο ο Ρόμενταλ (έχει 4 με την Αϊντχόφεν). 

Στα άλλα ματς της 27ης αγωνιστικής ξεχώρισαν:

-Τα 50 γκολ του τεράστιου σκόρερ Τζιμπρίλ Σισέ με την φανέλα του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις.

-Η αυτοκτονία της Λάρισας, που προηγήθηκε τρεις φορές, αλλά μπόρεσε να κερδίσει τον Εργοτέλη που άλλες τρεις επανήλθε.

-Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού Βόλου για να μπει στα πλέη-οφ, μετά το 0-1 στην Καβάλα.

-Η ψυχή του 35άρη Στέλιου Σφακιανάκη που κράτησε ζωντανό τον Ατρόμητο στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

-Το υπέροχο γκολ του Μερσελίνιο στο Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 1-0.

-Το 1-1 που στενοχώρησε και Ηρακλή και Πανιώνιο, μέχρι που έμαθαν πως έληξαν τα υπόλοιπα ματς!

-Και το μαθηματικό «αντίο» του Πανσερραϊκού μετά την ήττα με 3-1 από τον ʼρη που άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς!

Αστέρας Τρίπολης-ʼρης, Κέρκυρα-Πανιώνιος και ΑΕΚ-Ατρόμητος είναι τα πιο κρίσιμα ματς της 28ης αγωνιστικής, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθούν πράγματα για την σωτηρία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.