Ο Οσπίνα “λύγισε” στα πέναλτι

Χρειάστηκαν τα πέναλτι για να βγει νικητής στο ζευγάρι Αργεντινή-Κολομβία. Η παρέα του Μέσι ανώτερη στο 90λεπτο επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στη... ρώσικη ρουλέτα (5-4) και πανηγύρισε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

Χρειάστηκαν τα πέναλτι για να βγει νικητής στο ζευγάρι Αργεντινή-Κολομβία. Η παρέα του Μέσι ανώτερη στο 90λεπτο επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στη… ρώσικη ρουλέτα (5-4) και πανηγύρισε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Οι ηττημένοι με μόλις ένα σουτ σε όλο το ματς δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Ο Οσπίνα και τα δοκάρια του κράτησαν το μηδέν στην κανονική διάρκεια, όμως στα πέναλτι φάνηκε πιο ικανός και πιο… τυχερός ο Ροιμέρο.

Το αγωνιστικό πλάνο των δύο πλευρών φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Η μεν Αργεντινή είχε την κατοχή και προσπαθούσε με την μπάλα στο έδαφος να κάνει παιχνίδι και να φτάσει στο γκολ, ενώ η δε Κολομβία είχε ως στόχο να κρατήσει το μηδέν πίσω με οποιοδήποτε τρόπο. Και λέμε με οποιοδήποτε τρόπο γιατί οι παίκτες της περισσότερες φορές κλότσησαν τα πόδια των αντιπάλων τους, παρά τη “στρογγυλή θεά”.

Ο διαιτητής άφησε το σκληρό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του Πέκερμαν, ο οποίος χρειάστηκε να πραγματοποιήσει γρήγορα την πρώτη του αλλαγή προκειμένου να μην μείνει από νωρίς η ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η Αργεντινή είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα για την πρόκριση, όμως ο Μέσι και η παρέα του νικήθηκαν κατά κράτος από τον Οσπινά. Ο τελευταίος πραγματοποίησε εκπληκτικές επεμβάσεις με αποκορύφωμα τη διπλή απόκρουση στο 26′ στο κοντινό πλασέ του Αγουέρο και στην κεφαλιά του Μέσι. Ο γκολκίπερ της Κολομβίας δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του στο πρώτο 45λεπτο ακόμα και όταν ο Ζαπάτα σε προσπάθεια του να διώξει παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ίδιας του της ομάδας.

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο, αν και οι ευκαιρίες της Αργεντινής μειώθηκαν σε αριθμ. Αντίθετα η Κολομβία στο 67′ είχε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο ματς. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαν κάνει ούτε σουτ από μακρινή απόσταση…

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Οσπίνα που σταμάτησε τους Αργεντινούς, αλλά στην “επανάληψη” τα δοκάρια βοήθησαν το σύνολο του Πέκερμαν. Συγκεκριμένα στο 78′ η μπάλα χτύπησε στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και έφυγε άουτ από σουτ του Μπανέγκα και δύο λεπτά αργότερα ο Οταμέντι είδε τη “στρογγυλή θεά” να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι.

Ο Ζαπάτα για δεύτερη φορά στο ματς παραλίγο να σκοράρει εναντίον της ομάδος του, με τον Μουρίγιο στο 88′ να διώχνει σωτήρια με τάκλιν λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Γκολ στο 90λεπτο δε σημειώθηκε από την Αργεντινή, ούτε από την Κολομβία, η οποία είχε μόλις ένα σουτ σε όλο το ματς. Ετσι οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί αποδείχθηκε πιο εύστοχη η “Αλμπισελέστε” και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα πέναλτι:
Χάμες Ροντρίγκες 1-0
Μέσι  1-1

Φαλκάο 2-1
Γκαράι  2-2

Κουαρδάδο 3-2
Μπανέγκα  3-3

Μουριέλ  άουτ
Λαβέτσι  3-4

Καρντόνα  4-4
Μπίγλια  άουτ

Ζούνιγκα απόκρουσε ο Ρομέρο
Ρόχο δοκάρι

Μουρίγιο  άουτ
Τέβεζ  4-5 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.