Τελικά “τσουλάει” η ομάδα…

Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας ο προπονητής της Φώτης Κατσικάρης είχε τονίσει ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα γίνεται ολοένα και καλύτερη μέσα από την διαδικασία των παιχνιδιών του ομίλου.

Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας ο προπονητής της Φώτης Κατσικάρης είχε τονίσει ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα γίνεται ολοένα και καλύτερη μέσα από την διαδικασία των παιχνιδιών του ομίλου. Όχι πολλές μέρες αργότερα ο ομοσπονδιακός τεχνικός δείχνει να δικαιώνεται. Εύκολη νίκη απέναντι στα Σκόπια και καλό ζέσταμα για το επόμενο παιχνίδι με την οικοδέσποινα Κροατία στο πιο δύσκολα θεωρητικά της πρώτης φάσης.
 
Το μεγάλο ζητούμενο για τον Έλληνα προπονητή, από τη μέρα που αποφάσισε να πάει με τα 12 πιο ηχηρά ονόματα του ελληνικού μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ, ήταν η κατανομή ρόλων! Ποιοι από αυτούς θα δεχτούν να κάνουν τις ρεζέρβες και πόσο έτοιμοι θα ήταν πνευματικά να ανταποκριθούν σε έναν τέτοιο ρόλο. Τελικά στο πρώτο τεστ με αντίπαλο την Κροατία, οι ρεζέρβες έκαναν την δουλειά τους. Ο Καϊμακόγλου έπαιξε άμυνα, ο Μάντζαρης είχε έναν ψυχρό – μικρό ρόλο που επίσης τον έβγαλε σε πέρας και γενικά στο συγκεκριμένο ματς οι… παραφωνίες έλειψαν.
 
Η νίκη κόντρα στους Κροάτες δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα αβαντάζ στο κυνήγι της πρώτης θέσης του ομίλου, αλλά κυρίως στο εσωτερικό της ομάδας μια βεβαίωση ρόλων και συσπείρωσης. Ο Αντεντοκούνμπο, μπορεί να είναι το μεγάλο project αυτής της Εθνικής, όμως ακόμα κι εκείνος έδειξε να κατάλαβε απόλυτα πως μερικές φορές πρέπει να κάνει στην άκρη για να κερδίσουν οι υπόλοιποι.
 
Για το ποιος είναι ο Σπανούλης και πόσο μπορεί να αλλάζει τις ισορροπίες σε κρίσιμα παιχνίδια είναι πλέον κάτι που το έχουμε εμπεδώσει όλοι οι μπασκετικοί της Ευρώπης. 15.000 Κροάτες τον χειροκρότησαν ενώ πριν είχε ξαπλώσει στο καναβάτσο την αγαπημένη τους Εθνική. Για το ποιος είναι ο Μπουρούσης και τι μπορεί να κάνει, ειδικά με την Εθνική ομάδα την οποία λατρεύει το είδαμε για μια ακόμα φορά.
 
Αυτή η ομάδα είναι στο 2/2 και ακόμα βιώνει αμφισβήτηση και γκρίνια. Δεν έχει σημασία που θα καταλήξει αυτό το ταξίδι. Ας αρκεστούμε όμως στο ότι ξεκίνησε με ούριο άνεμο και ας απολαύσουμε την χαρά του «τώρα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.