Η «μάχη» για το τρόπαιο

Η ώρα για την πρώτη μεγάλη «μάχη» της χρονιάς, που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της, έφτασε. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους το Σάββατο (10/3) στις 18:30 στο κλειστό του Ελληνικού.

Η ώρα για την πρώτη μεγάλη «μάχη» της χρονιάς, που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της, έφτασε. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους το Σάββατο (10/3) στις 18:30 στο κλειστό του Ελληνικού, με τους «πράσινους» να θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για τις δύο χαμένες «κούπες» των τελευταίων ετών και τους «ερυθρόλευκους» να επιθυμούν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους ως Κυπελλούχοι Ελλάδος 2011. Η προϊστορία μπορεί να λέει «Παναθηναϊκός», καθώς ο Πρωταθλητής Ελλάδος μετρά 12 Κυπέλλα έναντι 9 του αντιπάλου του, αλλά όλα θα κριθούν στο παρκέ, καθώς η ιστορία συνεχίζει να γράφεται.
 
Το πρώτο αβαντάζ

Οι δύο ομάδες ολοκληρώσαν τις προετοιμασίες τους και είναι έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη του Σαββάτου, με το «τριφύλλι» να έχει ένα αβαντάζ, είναι πλήρες. Απ’ την άλλοι, οι Πειραιώτες δε θα έχουν στη διάθεση τους τον Έισι Λο, τον παίκτη που είχε αρχίσει να αλλάζει το παιχνίδι τους και να δίνει «ανάσες» στον Βασίλη Σπανούλη από τη στιγμή που προσαρμόστηκε.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έχει κάνει τα πλάνα του ευτυχής που θα έχει στη διάθεση του τους Στράτο Περπέρογλου και Μάικ Μπατίστ, οι οποίοι επέστρεψαν και προπονήθηκαν τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή. Έτσι, σκοπεύει να στηριχθεί στην οργανωτικότητα του Δημήτρη Διαμαντίδη και στη δημιουργία του, αλλά και στις βοήθειες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην επίθεση και σε εκείνες του Ρομέιν Σάτο και στην άμυνα. Παράλληλα, οι ψηλοί του αναμένεται να αναλάβουν αρκετή δράση. Ο Μπατίστ είναι εδώ, όπως και ο Βουγιούκας, παίκτες οι οποίοι έχουν μάθει να παίζουν με τα πικ εν ρολ με τον αρχηγό και τον «Σάρας». Πανέτοιμοι είναι και ο «δυναμικός» Κώστας Καϊμακόγλου, αλλά και ο έμπειρος σε τόσο κρίσιμα ματς, Κώστας Τσαρτσαρής, ενώ υπάρχει και ο Άλεξ Μάριτς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια και τους Λόγκαν και Σμιθ, με τον πρώτο να διανύει περίοδο φόρμας.
 
Ψάχνει τρόπο να καλύψει το κενό

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει ταλαιπωρηθεί ουκ ολίγο από τους τραυματισμούς και… συνεχίζει. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς καλείται να λύσει άλλη μια «σπαζοκεφαλιά». Κοινώς να βρει τον τρόπο να καλύψει το κενό που αφήνει στην ομάδα ο Έισι Λο, ο οποίος δεν προπονήθηκε ούτε την Παρασκευή. Έτσι, οι ελπίδες του Σέρβου κόουτς… εξατμίστηκαν και έτσι, ο Βασίλης Σπανούλης αναμένεται να αναλάβει πάλι το μεγαλύτερο βάρος, τόσο σητν οργάνωση, όσο και στην εκτέλεση, με τη βοήθεια του Βαγγέλη Μάντζαρη -στο πρώτο σκέλος- και του Κώστα Σλούκα – στο δεύτερο. Βέβαια, οι δύο παίκτες δεν έχουν την εμπειρία ούτε του αρχηγού, αλλά ούτε και του ΝΒΑer που καλούνται να αντικαταστήσουν, αλλά έχουν δείξει πολύ καλά δείγματα φέτος. Πάντως, τους λείπει η πείρα και δη από τέτοιου είδους παιχνίδια που δικαίως χαρακτηρίζονται «ψυχολογίας», γι’ αυτό και δε μπορεί να γίνει συσχετισμός με την περσινή απουσία του «Kill Bill», καθώς τότε στην περιφέρεια υπήρχαν οι Τεόντοσιτς, Παπαλουκάς, Γκόρντον, ακόμη και ο Χαλπερίν.

Το γεγονός ότι ο Κέσελ έχει αρχίσει να πιάνει… ρυθμό, θα είναι ένα ατού που θα χρησιμοποιήσει ο «Ντούντα», χωρίς να μπορεί να στηρίξει πολλά στον -όχι και τόσο σταθερό- Γκετσεβίτσιους. Υπάρχει όμως και ο Παπανικολάου, ενώ πολλές πρωτοβουλίες αναμένεται να δώσει στον -γνώστη αυτών των αγώνων- Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος κάνει πολύ καλή χρονιά. Τέλος για να αντιμετωπίσει τους Μπατίστ, Βουγιούκα, Τσαρτσαρή, Μάριτς… ο Άντιτς, ο φορμαρισμένος Ντόρσεϊ και από εκεί και πέρα οι Γλυνιαδάκης και Παπαδόπουλος, θα κληθούν να τους αναλάβουν.        
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.