«Βόμβα» από το Μαρούσι έσκασε στο Περιστέρι

Μετά από 20 αγωνιστικές το Μαρούσι πέτυχε το Σάββατο την 1η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 και μάλιστα εκτός έδρας. Η ομάδα -των τόσων προβλημάτων- του Νίκου Λινάρδου επικράτησε με 58-52 του Περιστερίου στο «Α. Παπανδρέου», με τους Νικολαΐδη και Ακεψιμαΐδη να κάνουν πολύ καλή δουλειά και να καθοδηγούν τους νεαρούς συμπαίκτες τους, καθώς αυτοί έχουν μείνει μετά και τη φυγή των Κόμματου - Γκαγκαλούδη.

Μετά από 20 αγωνιστικές το Μαρούσι πέτυχε το Σάββατο την 1η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 και μάλιστα εκτός έδρας. Η ομάδα -των τόσων προβλημάτων- του Νίκου Λινάρδου επικράτησε με 58-52 του Περιστερίου στο «Α. Παπανδρέου», με τους Νικολαΐδη και Ακεψιμαΐδη να κάνουν πολύ καλή δουλειά και να καθοδηγούν τους νεαρούς συμπαίκτες τους, καθώς αυτοί έχουν μείνει μετά και τη φυγή των Κόμματου – Γκαγκαλούδη.

Οι «κυανοκίτρινοι» ξεκίνησαν καλύτερα το ματς. Με τον Έντουαρντς να έχει κέφια έκαναν το 4-0, αλλά ο Νικολαΐδης ισοφάρισε σε 8-8. Ο σέντερ των γηπεδούχων όμως, είχε βοήθειες και από την περιφέρεια και συγκεκριμένα από τον Καυκή (14-11). Οι παίκτες του Λινάρδου προσπαθούσαν να πιάσουν έναν πιο γρήγορο ρυθμό και να κρατήσουν τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα (17-13), έτσι ώστε να μη βγουν εκτός παιχνιδιού και μάλιστα από νωρίς. Με Σακελλαρίου και Δεμερτζή μείωσαν κι άλλο (17-15, 10΄), με τον τελευταίο να ισοφαρίζει σε 17-17.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν συγκεντρωμένοι και αυτό δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα της ομάδας του Πεδουλάκη. Κάπως έτσι πήραν και το προβάδισμα (20-25), καθώς οι αντίπαλοι τους πιέστηκαν και άρχισαν να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη. Παρόλα αυτά, ο «Άρτζι» δεν έπαιρνε τάιμ άουτ, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει όταν είδε τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 10 πόντους (23-33), δια χειρός Νικολαΐδη. Από εκεί και πέρα και για κάποια λεπτά οι δύο ομάδες έμειναν στο… μηδέν στο σκοράρισμα και το ημίχρονο έληξε με 23-33.

Ο Έντουαρντ άρχισε πάλι να τροφοδοτείται από τους «κυανοκίτρινους» και να απειλεί το Μαρούσι (29-36) και με τον Καυκή να επιστρέφει… δριμύτερος έγινε το 31-39. Τότε «μίλησαν» με τη σειρά Νικολαΐδης και Ακεψιμαΐδης και η διαφορά αυξήθηκε πάλι (33-48). Με ένα επιμέρους σκορ 4-1 απόπλευράς γηπεδούχων ολοκληρώθηκε και το τρίτο δεκάλεπτο με 37-49. Στην τελευταία περίοδο, οι δύο ομάδες έμειναν χωρίς πόντο επί 3΄ και μετά άρχισαν να βρίσκουν πάλι ρυθμό. Ο Ψαρόπουλος μείωσε σε 44-49 και με τις προσπάθειες των παικτών του να συνεχίζονται οι παίκτες του Πεδουλάκη διατήρησαν τη διαφορά στα ίδια επίπεδα (46-51), μη αφήνοντας το Μαρούσι να ξεφύγει πάλι.

Ο «Άρτζι» κάλεσε τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες για τα τελευταία τρία κρίσιμα λεπτά. Παρόλα αυτά, ο Δεμερτζής με ένα καλάθι ψυχολογίας έκανε το 47-53 και από εκεί και πέρα οι συμπαίκτες του φρόντισαν να κάνουν ό,τι καλύτερο. Με μπροστάρη τον Νικολαΐδη και τους Ακεψιμαΐδη και Κανονίδη να ακολουθούν, το Μαρούσι έφυγε με το κεφάλι ψηλά από το Περιστέρι επικρατώντας με 58-52.  
 
Τα δεκάλεπτα: 17-15, 23-33, 37-49, 52-58

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 3, Καυκής 7(1), Ψαρόπουλος 5, Γιαννόπουλος 11(1), Μανωλόπουλος 4, Γιόβοβιτς 9(1), Έντουαρντς 13, Τσιλούλης.
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου 8, Δμερτζής 9, Νικολαϊδης 16(4), Ακεψεμαϊδης 11, Παπαφλοράτος, Φασιανός, Κανονίδης 14(3), Τσόντζος, Μανδαλβάνος, Αλεξίου, Καλογιάννης, Αγραβάνης.
 

  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.