Επιστρέφει στα Μουντιάλ η Δανία

Μετά την απουσία της από τα γήπεδα της Βραζιλίας πριν τέσσερα χρόνια, η Δανία επιστρέφει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου θα βρεθεί για 5η φορά στην ιστορία της.

Μετά την απουσία της από τα γήπεδα της Βραζιλίας πριν τέσσερα χρόνια, η Δανία επιστρέφει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου θα βρεθεί για 5η φορά στην ιστορία της. Οι Σκανδιναβοί πρωτοεμφανίστηκαν σε τελική φάση το 1986 στο Μεξικό. Πήρε την πρώτη θέση σε όμιλο με αντιπάλους Δυτική Γερμανία, Ουρουγουάη και Σκωτία και αποκλείστηκε στους «16» από την Ισπανία.

Το 1998 πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της στον θεσμό, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Ήταν δεύτερη στον όμιλο πίσω από τους Γάλλους, απέκλεισε με 4-1 στη φάση των «16» τους Νιγηριανούς και αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Βραζιλία. Στον δεύτερο γύρο έφτασε και το 2002, ενώ στην τελευταία συμμετοχή της, το 2010 απέτυχε να περάσει από τον όμιλο μένοντας πίσω από Ολλανδία και Ιαπωνία. Μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της Εθνικής ομάδας της Δανίας ήταν η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Σουηδίας το 1992. Μάλιστα σε εκείνη τη διοργάνωση βρέθηκε… από σπόντα, καθώς αποκλείστηκε για πολιτικούς λόγους η Γιουγκοσλαβία και οι Δανοί μαζεύτηκαν από τις διακοπές λίγες ημέρες πριν τη σέντρα στη διοργάνωση.

ΑΣΤΕΡΙ 

Ένας από τους κορυφαίους μέσους του κόσμου, ο Κρίστιαν Έριξεν αποτελεί τον ηγέτη της Δανίας. Καθοριστικός σε όλη τη διαδρομή της ομάδας του μέχρι την πρόκριση, αλλά και με χατ-τρικ στη νίκη με 5-1 επί της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο! Αν και μέσος, σημείωσε 11 τέρματα στην προκριματική φάση, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο (15) και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (16) να είναι οι δύο που τον ξεπέρασαν στην ευρωπαϊκή ζώνη.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Νορβηγός Άγκε Χαρέιντε βρίσκεται στον πάγκο από τον Μάρτιο του 2016 οδηγώντας τους Δανούς στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από την ημέρα που ανέλαβε ηττήθηκε σε μόνο σε τρία από τα 22 παιχνίδια που έχει δώσει. Έχει διανύσει όλη την προπονητική του διαδρομή στη Σκανδιναβία, σε ομάδες της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Δανίας.

ΠΟΡΕΙΑ

Οι Δανοί συμμετείχαν στον 5ο προκριματικό όμιλο και κατέλαβαν τη 2η θέση, πίσω από την Πολωνία που πήρε την απευθείας πρόκριση για τα γήπεδα της Ρωσίας. Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Αρμενία και Καζακστάν ήταν οι ομάδες που συμπλήρωσαν το γκρουπ.

Οι Δανοί πέτυχαν 6 νίκες στα 10 παιχνίδια. Είχαν την καλύτερη άμυνα στον όμιλο με 8 γκολ παθητικό και την 2η καλύτερη επίθεση με 20, μετά τα 28 των Πολωνών.

Απόλυτος πρωταγωνιστής τους ήταν ο Έριξεν σημειώνοντας 11 από τα 20 γκολ της ομάδας στον όμιλο και 3 από τα 5 απέναντι στην Ιρλανδία σε αγώνα μπαράζ. Το πρώτο από τα δύο ραντεβού των ομάδων έληξε χωρίς γκολ, ενώ στη ρεβάνς στο Δουβλίνο οι Δανοί έκαναν εκπληκτική εμφάνιση και επικράτησαν με 5-1! 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΑΝΙΑ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.