Εύκολο γκολ, δύσκολη νίκη(vid)

Με γκολ του «συνήθη ύποπτου», Κώστα Μήτρογλου, ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 1-0 του Εργοτέλη στο Περιστέρι. Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 16', κάνοντας τη δουλειά του με ένα εύκολο κοντινό σουτ (γι' αυτό αποκτήθηκε), με τους «κυανόλευκους» να δυσκολεύονται στη συνέχεια, αλλά να κρατούν το προβάδισμα.

Με γκολ του «συνήθη ύποπτου», Κώστα Μήτρογλου, ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 1-0 του Εργοτέλη στο Περιστέρι. Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 16′, κάνοντας τη δουλειά του με ένα εύκολο κοντινό σουτ (γι’ αυτό αποκτήθηκε), με τους «κυανόλευκους» να δυσκολεύονται στη συνέχεια, αλλά να κρατούν το προβάδισμα.
 
Τη στιγμή που ο Ατρόμητος έφτασε τις τέσσερις εντός έδρας νίκες σε έξι ματς, όσες είχε πετύχει πέρυσι σε όλο το πρωτάθλημα, ο Εργοτέλης έμεινε χωρίς «τρίποντο» μακριά από την Κρήτη. Μετά την ισοπαλία με τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα, η ομάδα του Ηρακλείου δεν έχει ούτε βαθμό εκτός έδρας, γεγονός που σίγουρα προβληματίζει τον προπονητή της.
 
Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Δώνης και Καραγεωργίου παρέταξαν τις ομάδες τους με το ίδιο σύστημα. Μόνο που το 4-3-3 των γηπεδούχων ήταν πιο επιθετικογενές από το 4-3-3 των φιλοξενούμενων. Ο Ζουέλα γύρισε στο κέντρο της άμυνας και μαζί με τους Σκόνδρα, Τόμας, Γιαννούλη ήταν η τετράδα μπροστά από τον Ιτάνζ. Ο Μπάλλας πήρε μετά από καιρό και πάλι φανέλα βασικού σε ρόλο αμυντικού χαφ με πιο μπροστά του τους Πίτου, Τάτο και τριάδα στην επίθεση τους Έπσταϊν, Μπρίτο, Μήτρογλου.
 
Στον Εργοτέλη αντίθετα, μπροστά από τους Γιαλούση, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ και Βίσιο υπήρχαν δύο μέσοι με αμυντικά καθήκοντα. Οι Ολίσε και Ζούνιορ. Πιο ελεύθερο και δημιουργικό ρόλο είχε ο Φραγκουλάκης, ενώ Τζανακάκης, Κουτσιανικούλης και Μπούντιμιρ ήταν οι τρεις που επέλεξε ο Καραγεωργίου για την επίθεση της ομάδας του.
 
Τρίτη και… φαρμακερή
Οι Περιστεριώτες ανέλαβαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τα ηνία και έψαξαν ένα γρήγορο γκολ. Στο 4′ ο Μπρίτο σούταρε άουτ από μακριά, στο 6′ ο Τάτος αστόχησε επίσης από το ημικύκλιο, αλλά στο 16′ ο Ατρόμητος βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί σε ακόμη ένα φετινό παιχνίδι. Ο Έπσταϊν έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Χίμπλινγκερ δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα και ο Μήτρογλου με το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα από κοντινή απόσταση, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
 
Τα αρχικά πλάνα του Εργοτέλη προφανώς και ήταν πια άκυρα, καθώς η ομάδα του Ηρακλείου έπρεπε να γίνει πιο δραστήρια και να ψάξει την ισοφάριση. Όντως ο Εργοτέλης άρχισε να παίρνει χώρο και ήθελε να γίνει απειλητικός, με κύρια πηγή των εμπνεύσεών του τον Κουτσιανικούλη.
 
Έσωσε ο Ιτάνζ
Οι επιθέσεις των φιλοξενούμενων, ωστόσο, περνούσαν χωρίς να προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στον Ιτάνζ. Ο Καμερουνέζος είχε κάποιες εύκολες επεμβάσεις, ενώ την πρώτη φορά που χρειάστηκε να αντιδράσει, το έκανε με σωτήριο τρόπο για τον Ατρόμητο. Στο 44′ ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Χίμπλινγκερ με δυνατό σουτ στην κίνηση από την καρδιά της περιοχής είδε τον Ιτάνζ να του λέει «όχι» σε μια εντυπωσιακή επέμβαση.
 
Ο Ατρόμητος από την άλλη, από το 20λεπτο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε κατεβάσει ταχύτητα στο παιχνίδι του. Ο πιο κινητικός παίκτης ήταν ο Έπσταϊν, που δημιούργησε φάσεις από δεξιά, χωρίς, όμως, να έρθει ένα δεύτερο γκολ. Οι «κυανόλευκοι» είχαν το μυαλό τους να κρατήσουν το «μηδέν» στα μετόπισθεν μέχρι την ανάπαυλα και αν και έχασαν κάποιες «μονομαχίες» το πέτυχαν.
 
Λιγότερες φάσεις
Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν πιο ισορροπημένο. Οι δύο αντίπαλοι προσπαθούσαν να αναπτυχθούν, αλλά ήταν καλοί και στα αμυντικά τους καθήκοντα. Σε συνδυασμό με τις αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές, το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο παιχνίδι κέντρου και λιγότερες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
 
Στο 61′ μετά από φάουλ του Φραγκουλάκη, ο Σασιασβίλι σούταρε από κοντινή απόσταση, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ο Ατρόμητος «απάντησε» στις ευκαιρίες -για το δεύτερο ημίχρονο- στο 73′. Ο Έπσταϊν σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μπρίτο, που αιφνιδιάστηκε και από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να σκοράρει και να «κλειδώσει» τη νίκη των γηπεδούχων.
 
Κράτησαν οι γηπεδούχοι
Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης και με τους Κατσικοκέρη Καρέλη να έχουν μπει στον αγωνιστικό χώρο, ο Καραγεωργίου αποφάσισε να ρισκάρει, με στόχο το γκολ που θα έδινε στον Εργοτέλη τον βαθμό. Ωστόσο, οι διάδρομοι για την εστία του Ιτάνζ ήταν καλά κλεισμένοι και ο Ατρόμητος με σωστές τοποθετήσεις και αλληλοκάλυψη κράτησε την πολύτιμη νίκη.
 
Οι τρεις βαθμοί ήταν και το ζητούμενο για τους Περιστεριώτες, οι οποίοι, βέβαια, έφτασαν για ακόμη μία φορά στην κατάκτησή τους με αγχωτικό τρόπο. Το «εύθραυστο» 1-0 διατήρησε την αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αφού στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν οι παίκτες του Δώνη δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και να πάρουν το πολυπόθητο προβάδισμα δύο τερμάτων.

Με τον Μήτρογλου να σκοράρει για έκτη φορά φέτος, ο Ατρόμητος επικράτησε του Εργοτέλη με 1-0 και διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 12η
Αγώνας: Ατρόμητος-Εργοτέλης
Γήπεδο: Περιστερίου
Διαιτητής:
Βοηθοί:


Οι συνθέσεις:


Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Πίτου Γκαρσία, Τομάς, Τάτος, Ζουέλα, Έπσταϊν, Μπρίτο, Μήτρογλου, Μπάλλας.


Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Βίσιο, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Φραγκουλάκης, Γιαλούσης, Μπούντιμιρ, Κουτσιανικούλης, Τζανακάκης, Ολίσε, Σίλβα Τζούνιορ.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι Καραμάνος και Χάντης. Ο Θανάσης Καραγκούνης πήρε το μικρόφωνο της Nova και έκανε τις ερωτήσεις στον συμπαίκτη του, Καραμάνο.







Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.