Άλλος ΠΑΟΚ…

Μια καινούρια, ανανεωμένη κι εντελώς «φρέσκια» - ψυχικά και σωματικά – εκδοχή του ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, οι συνεργάτες του κι οι ποδοσφαιριστές να παρουσιάσουν απόψε στις 18.15 στο «Γεντί Κουλέ».

Μια καινούρια, ανανεωμένη κι εντελώς «φρέσκια» – ψυχικά και σωματικά – εκδοχή του ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, οι συνεργάτες του κι οι ποδοσφαιριστές να παρουσιάσουν απόψε στις 18.15 στο «Γεντί Κουλέ». Χωρίς τον τραυματία Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, δίχως τους Γλύκο, Σιαμπάνη, Κίτσιου, Μαλεζά, Χατσερίντι και Λημνιό, όλοι οι υπόλοιποι που πλαισιώνουν την αποστολή κι ειδικά αυτοί που θα ξεκινήσουν τον αγώνα θα είναι ποδοσφαιριστές ξεκούραστοι, που στη διακοπή ήταν στη Νέα Μεσημβρία και δούλεψαν εντατικά με τον Ρουμάνο τεχνικό την επιστροφή της ομάδας στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της, έχοντας στον ορίζοντα και το φετινό ντεμπούτο στους ομίλους τουEuropa League, με αντίπαλο την Τσέλσι την προσεχή Πέμπτη. Στον παραπάνω κανόνα, εξαίρεση αποτελεί ο Φερνάντο Βαρέλα, που αγωνίστηκε μεν με την Εθνική Ανγκόλας, ωστόσο λόγω της τιμωρίας του από την περσινή σεζόν δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.  

Μέσα κι από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών στο «novasports.gr» το βράδυ της Πέμπτης, τόσο του τεχνικού κ. Λουτσέσκου όσο και των Αλίν Τόσκα και Ροντρίγκο Ρέι, φάνηκε πως άπαντες είναι υποψιασμένοι για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στη συγκεκριμένη έδρα. Είναι ο πρώτος αγώνας της σεζόν των Κρητικών στο «σπίτι» τους στην πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας έπειτα από τρία χρόνια και το κλίμα θα είναι πανηγυρικό μεν αλλά εξίσου απαιτητικό για το καλύτερο δυνατό θετικό αποτέλεσμα. Συνεπώς απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση κι αντίστοιχη αποτελεσματικότητα.  

Προσπαθώντας να διακρίνει κανείς τις σκέψεις του Ρουμάνου τεχνικού, είναι προφανές πως στα μετόπισθεν δεν υπάρχει περιθώριο και διάθεση για ρίσκο. Εξ ου κι η συνηθισμένη «συνταγή» στο 4-2-3-1, που σε ανασταλτικές συνθήκες μετατρέπεται σε 4-4-2 ή 4-5-1, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του, από δεξιά προς τ’ αριστερά τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια. Αντίστοιχη – μοιάζει να – είναι η λογική και στα αμυντικά χαφ με Κάνιας δεξιά και Μαουρίσιο αριστερά. Κάπου εδώ μπαίνει η τοποθέτηση του 49χρονου τεχνικού για τον Βέρνμπλουμ, σύμφωνα με την οποία μπορεί να μην είναι 100% έτοιμος, αλλά σαφώς βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που ήταν όταν κλήθηκε ν’ αγωνιστεί στην πρεμιέρα της Λίγκας με τον Αστέρα Τρίπολης.  

Κι αυτό γιατί ο Σουηδός είχε πάνω από τέσσερις μήνες ν’ αγωνιστεί με συνέπεια, μετά το τέλος της αναμέτρησης ν’ αποζητά επισταμένα ανάσες. Ηταν αρκετά πίσω και σε φυσική κατάσταση και σε ρυθμό. Πλέον όμως, έχει καλύψει σημαντικό έδαφος και λογίζεται ως ικανός να μπορεί να βγάλει ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα στα δικά του, υψηλά επίπεδα απόδοσης. Αν αυτό θα είναι εξ αρχής ή αν θα προκύψει κατά τη διάρκεια της επικείμενης αναμέτρησης θα φανεί σε λίγες ώρες. Σειρά έχει η – εξίσου – ζωτικής σημασίας, μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Λημνιός έμεινε εκτός λόγω της συμμετοχής του στους αγώνες της Ελπίδων και γενικότερα για το «γεμάτο» σε συμμετοχές ξεκίνημα που έκανε. Για τον ίδιο λόγο, πιθανολογείται πως δε θα ξεκινήσει ο Πέλκας αλλά και ο Ουάρντα. Θέση στη δεξιά πτέρυγα αναμένεται να πάρει ο Ζαμπά, αριστερά ο Μπίσεσβαρ και στον άξονα ο Ελ Καντουρί, με τους δυο τελευταίους να εναλλάσουν θέσεις μεταξύ τους, σύμφωνα με τις ανάγκες του αγώνα.  

Ισως το μεγαλύτερο ερωτηματικό ν’ αφορά τη θέση του πλέον προωθημένου ποδοσφαιριστή της ομάδας, απόντους του Πρίγιοβιτς. Λογικό ήταν ο κάθε ένας να πίστευε πως αυτή θα είναι η μεγάλη ευκαιρία του Ακπομ, όμως μέσα από τις δοκιμές των τελευταίων ημερών φάνηκε πως τον συναγωνίζεται με αξιώσεις ο Καρέλης. Κι εδώ όμως υπάρχει λογική. Μπορεί ο 26χρονος Κρητικός να είναι πιο … «φρέσκος» στην ομάδα, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, διαθέτει την απαραίτητη φυσική κατάσταση και τα χαρακτηριστικά του είναι εντελώς διαφορετικά με του Νιγηριανού, πολιτογραφημένου Βρετανού επιθετικού. Πολύ πιθανόν αυτά να ταιριάζουν και να χρειαστούν πολύ περισσότερο στον αγώνα της Πέμπτης. Ιδωμεν … Οι όποιες απορίες αναμένεται ν’ απαντηθούν λίγο μετά τις 17.00 με την ανακοίνωση των επίσημων ενδεκάδων, είτε από τη διοργανώτρια αρχή, είτε από τις ίδιες τις ομάδες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.