Περιστέρι – Προμηθέας 70-73: Υπόθεση των αδελφών Γκράντ

Σκόραραν 41 πόντους και «λύγισαν» το ελλιπές Περιστέρι.

Ο Τζεριάν στο πρώτο ημίχρονο και ο Τζέρι Γκράντ στο δεύτερο, πρωταγωνίστησαν στην δύσκολη, εκτός έδρας νίκη του Προμηθέα, κόντρα στο Περιστέρι (70-73) για την 20η αγωνιστική και η ομάδα της Πάτρας «τρέχει» για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, την οποία διεκδικεί από την ΑΕΚ. Οι κάτοχοι της πρώτης τετράδας είναι το Λαύριο, ο Παναθηναϊκός, ο Προμηθέας και η ΑΕΚ, ενόψει των πλει οφ, αλλά η τελική κατάταξη θα οριστικοποιηθεί στις δυο τελευταίες αγωνιστικές. Ο Προμηθέας έχει και δυο εξ’ αναβολής αγώνες με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Τα πολλά φάουλ, εκατέρωθεν, δεν βοήθησε τις ομάδες να βρουν σταθερό ρυθμό και το σκορ κυμάνθηκε με συνεχείς εναλλαγές. Έτοιμες «απαντήσεις» έδωσαν σε κάθε καλάθι που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι και οι φιλοξενούμενοι, ενώ ήταν ίδιος ο προσανατολισμός των δυο προπονητών τους να «τρέξουν» οι παίκτες τους σε πρωτεύοντες ή δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς. Ισάριθμα λάθη (5) στο πρώτο δεκάλεπτο, είχαν το Περιστέρι και ο Προμηθέας, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο, το «run and gun» (τρέξε και «πυροβόλησε») συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό από τους εκάστοτε 10 παίκτες που πάτησαν το παρκέ. Ο Τζέριαν Γκραντ γεμίζει το παρκέ του “Ανδρέας Παπανδρέου” τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Η προσφορά θεάματος από το γρήγορο τέμπο του αγώνα, ήταν πληθωρική και δόθηκε, κυρίως από τα χέρια των Αμερικάνων στις δυο ομάδες. Σε αυτό το «γαϊτανάκι» από τους πρωταγωνιστές του πρώτου ημιχρόνου, ο Τζέριαν Γκράντ, πιστοποίησε σ’ έναν ακόμα αγώνα του Προμηθέα, την αξία του. Ήταν μακράν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και του αγώνα με 15 πόντους (4/4δ, 2/2 τρ, 1/2β), σε αρκετές φάσεις έπαιζε…μόνος του, απέναντι στην άμυνα του Περιστερίου (ο Μανωλόπουλος άλλαξε αναποτελεσματικά τρείς παίκτες στο μαρκάρισμα του) και έδωσε προβάδισμα μέχρι 4 πόντους (28-32), αλλά το Περιστέρι βασίστηκε στην ομαδικότητα για να μην χάσει τον έλεγχο του ρυθμού. Ο Τσαϊρέλης έδωσε λύσεις, χωρίς την ανάλογη συνεισφορά τεσσάρων ξένων συμπαικτών του (Τζόουνς, Πέτγουει, Γκουτιέρες, Μακ Λιν) που σημείωσαν, δυο πόντους περισσότερους από τον Γκράντ.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στον Προμηθέα που δημιούργησε δυο φορές διψήφια διαφορά στο σκορ (38-49, 45-55). Ο Γκράντ έφτασε τους 20 πόντους, ο αδελφός του, Τζέρι, τους εννέα και ο Αγκμπελέζε τους οκτώ, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι με το επιμέρους σκορ 14-20, να διατηρήσουν  σταθερά το προβάδισμα.

Τρείς φορές, το Περιστέρι επιχείρησε αντεπίθεση στο τέταρτο δεκάλεπτο για να ανέτρεπε την έκβαση του σκορ, αλλά ο Προμηθέας ήταν προετοιμασμένος και ψύχραιμος. Σαλούστρος και Τζέιμς βελτίωσαν τις επιθετικές επιδόσεις τους και παρά το ομαδικό, χαμηλό ποσοστό των γηπεδούχων στα τρίποντα (4/21 μέχρι το 36’), η διαφορά μειώθηκε μέχρι τους δυο πόντους (66-68 στο 1’ 10’’ πριν την λήξη με 3ποντο του Μακ Λιν). Στα 42’’ ο Γκουτιέρες σημείωσε το 68-70 και ενώ είχε προηγηθεί το καλάθι του Τζέρι Γκράντ (66-70). Δυο εύστοχες βολές του Τζέρι Γκράντ γράφτηκε 68-72 στα 34’’ και στην επόμενη επίθεση του Περιστερίου, ο Γκουτιέρες αστόχησε από την γραμμή των 6.75μ.

Tα δεκάλεπτα: 16-17, 36-37, 50-57, 70-73

Τα στατιστικά εδώ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.