Βραδιές που ο ΠΑΟΚ θέλει να ξεχάσει

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Δικέφαλου τελείωσε με την ήττα (1-3) από την Μπάτε και το παιχνίδι στην Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης (13/12) έρχεται να προστεθεί σε μια κατηγορία παιχνιδιών που θέλει να ξεχάσει

Το 1-3 από την Μπάτε στο γήπεδο της Τούμπας, το βράδυ της Πέμπτης και ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τη συνέχεια του Europa League είναι μια βραδιά που ο Δικέφαλος θέλει να ξεχάσει.
Μπορεί -ακόμη και να νικούσε- να μην έπαιρνε την πρόκριση από τη στιγμή που στο άλλο ματς η Τσέλσι δεν κέρδισε τη Βίντι (το αποτέλεσμα που ήθελε ο ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με πιθανή, δική του νίκη) αλλά αυτό δεν είναι καθόλου ισχυρό αντίβαρο στην καταγραφή των πεπραγμένων του παιχνιδιού.  

Ο ΠΑΟΚ προφανώς και έχει μεγάλες στιγμές στην Ευρώπη και σπουδαίες προκρίσεις. Επίσης έχει μεγάλες στιγμές που δεν συνοδεύτηκαν -απαραίτητα- από πρόκριση αλλά έβγαλαν αγωνιστική περηφάνεια.
Οπως η νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 1-0 (16 Σεπτεμβρίου 1975) που μνημονεύεται ως ένα σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Γιόχαν Κρόιφ (και όχι μόνο) κι ας ακολούθησε ο αποκλεισμός με το βαρύ 6-1 που είναι η βαρύτερη ευρωπαϊκή ήττα του ΠΑΟΚ.
Ή, όπως ο αποκλεισμός από τη σπουδαία Μπάγερν στα πέναλτι σε ένα ιστορικό παιχνίδι στο Μόναχο, στις 2 Νοεμβρίου 1983. Ή, επίσης, μπορεί να αποκλείστηκε από τη Σάλκε με το 2-3 (27 Αυγούστου 2013) για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά στην άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα το πάλεψε μέχρι το τέλος. 
Ο ΠΑΟΚ αυτής της σεζόν, στην Ευρώπη αποκλείστηκε χωρίς να βγάλει ανταγωνιστικό προφίλ. Και συνάμα, οι ήττες που έκανε καταχωρούνται στις βραδιές που θέλει να ξεχάσει. 

Το 1-4 από την Μπενφίκα

Είναι η πιο βαριά εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ. Στις 29 Αυγούστου, το προηγούμενο καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ θέλει να μπει στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Εχει πάρει το 1-1 στη Λισαβόνα και η Μπενφίκα έρχεται στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ με τον Πρίγιοβιτς όλα μοιάζουν ιδανικά για τον ΠΑΟΚ.
Η πορτογαλική ομάδα όμως κάνει την ανατροπή, τελικό αποτέλεσμα, 1-4, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ και συνέχισε στο Europa League.

Ο “Δικέφαλος” κι άλλη φορά έχασε με τρία τέρματα διαφορά εντός έδρας. Για την ακρίβεια, τη σεζόν 2011-12 με σκορ 0-3 από την Ουντινέζε και τη σεζόν 2016-2017 από τη Σάλκε με το ίδιο σκορ (0-3), και τις δύο φορές στο πλαίσιο του Europa League. 

Δέχτηκε τέσσερα, απάντησε όμως 

Ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί κι άλλη φορά τέσσερα γκολ εντός έδρας από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Απάντησε όμως. Είναι σεζόν 1997-1998 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και πριν από εκείνο το ματς με την ισπανική ομάδα, έχει πάρει δύο προκρίσεις.
Αρχικά, με τη Σπάρτακ Τρνάβα. Δέχεται τρία γκολ μέσα σε 26 λεπτά (στην Τούμπα) απαντάει όμως. Ισοφαρίζει στο ημίχρονο σε 3-3 και τελειώνει το ματς με 5-3. Ακολουθεί η ιστορική πρόκριση επί της Αρσεναλ.
Μετά, παίζει με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο πρώτο ματς η ήττα είναι “βαριά” με 5-2 και ακολουθεί (4 Νοεμβρίου 1997) το παιχνίδι στην Τούμπα που λήγει 4-4. 

Τσέλσι μετά από 16 χρόνια 

Πάλι σε αυτή τη σειρά αγώνων της τρέχουσας σεζόν, ο ΠΑΟΚ χάνει, στις 29 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο από την Τσέλσι με 4-0. Εκείνη, ήταν η πιο βαριά της ομάδας στην Ευρώπη τα τελευταία 16 χρόνια. Ανάλογης έκτασης ήττα είχε υποστεί στις 12 Δεκεμβρίου 2002 όταν έχασε από τη Σλάβια στην Πράγα επίσης με 4-0. 

Το να μείνουν από τον ΠΑΟΚ, αναπάντητα, τέσσερα γκολ εκτός έδρας είχε γίνει επίσης και…
-Στον 2ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1976-77 απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου, η οποία είχε επικρατήσει 4-0 στο πρώτο παιχνίδι της Ουκρανίας, κερδίζοντας 2-0 και στη ρεβάνς της Τούμπας.
-Το 1978-79 στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει 2-0 εντός έδρας την ελβετική Σερβέτ αλλά αποκλείστηκε χάνοντας με 4-0 στη Γενεύη.
-Το 1982-83, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ απέναντι στη Σεβίλλη, ο ΠΑΟΚ επικρατεί 2-0 στην Τούμπα, αλλά χάνει 4-0 στην Ανδαλουσία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.