Άρης: Διπλή “πιστολιά” και προχωράει!

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Κώστα Μήτρογλου ήταν το κερασάκι στην τούρτα τη χθεσινή (23/1) μέρα για τον Άρη, που έφυγε για έκτη φορά στη σεζόν νικητής από εκτός έδρας παιχνίδι

Η μεταγραφική κίνηση-έκπληξη για την οποία μιλούσε ο Θόδωρος Καρυπίδης εδώ και δέκα ημέρες περίπου ολοκληρώθηκε χθες (23/1) με την ανακοίνωση από τον ίδιο τον επικεφαλής της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης της απόκτησης του Κώστα Μήτρογλου. Ο “πιστολέρο” αναμένεται αύριο (25/1) στη Θεσσαλονίκη για τα τυπικά (ιατρικές εξετάσεις, τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει υπογραφής συμβολαίου) και την επίσημη ένταξή του στο έμψυχο δυναμικό των “κίτρινων”, δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες για κάτι ακόμη καλύτερο για την ομάδα στη συνέχεια της σεζόν.

Η είδηση από μόνη της ήταν ικανή να ανεβάσει τη διάθεση όλων στον Άρη. Το πράγμα έγινε ακόμη καλύτερο, όμως, με την επίτευξη της έκτης εκτός έδρας νίκης την τρέχουσα σεζόν, που πήραν οι “κίτρινοι” στη Ριζούπολη από τον ιδιαίτερα αξιόμαχο Απόλλωνα Σμύρνης. Μια νίκη, που έβαλε ξανά τον Άρη στη ρότα των επιτυχιών στο πρωτάθλημα της Super League 1, διακόπτοντας το αρνητικό σερί των τριών αγώνων που προηγήθηκαν χωρίς τρίποντο (με ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό) και κουμπώνοντας στο αμέσως προηγούμενο νικηφόρο αποτέλεσμα στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο.

Ο Άρης στη Ριζούπολη επανήλθε στην… καλή συνήθεια γι’ αυτόν να προηγείται και να κρατάει το σκορ, κάνοντάς το για δέκατη φορά αυτή την αγωνιστική περίοδο, αλλά και να μην δέχεται εύκολα γκολ εκτός έδρας. Συγκεκριμένα, αυτό ήταν το έβδομο παιχνίδι που δεν δέχτηκε γκολ μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης”, διατηρώντας έτσι την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις μέχρι τώρα στη σεζόν, έχοντας τέσσερα γκολ παθητικό (δύο που δέχτηκε από τον Ατρόμητο και άλλα δύο από τη Λαμία). 

Η άλλη καλή συνήθεια στην οποία επανήλθε χθες ο Άρης είναι να νικάει έστω και με 1-0. Ήταν το έβδομο ματς στη σεζόν που τα κατάφερε να πάρει τρίποντο με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή οριακά. Χθες, πάντως, προστέθηκε ένας νέος σκόρερ στη σχετική λίστα των “κίτρινων” των παικτών που βρήκαν δίχτυα, ο νεοφερμένος Νικόλας Ιωάννου, ο οποίος έγινε ο εντέκατος σκόρερ για τον Άρη αυτή τη σεζόν μέχρι τώρα και για τον οποίο ήταν το καλύτερο τονωτικό για τη συνέχεια, με δεδομένο ότι μόλις πριν λίγες ημέρες εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας.

Καλά νέα, λοιπόν, για τους “κίτρινους” χθες από όλες τις απόψεις. Αυτό που έχουν σήμερα να κάνουν είναι να περιμένουν το αποτέλεσμα στο ντέρμπι των “Δικέφαλων”, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δηλαδή που αναμετρούνται στην Τούμπα, ώστε να ξέρουν ποια ακριβώς θα είναι η θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα μετά την ολοκλήρωση της 18ης αγωνιστικής. Επιπλέον, αυτό που ξέρουν είναι ότι σίγουρα δεν τους έχει πλησιάσει κι άλλο ο Παναθηναϊκός, παρότι νίκησε χθες τον ΟΦΗ.

Το ζητούμενο πλέον για τον Άρη είναι να αρχίσει να χτίζει ξανά σερί νικών στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από την ερχόμενη αναμέτρηση εντός έδρας με την ΑΕΛ (26/1). Είναι κρίσιμο να συνεχίσει να μαζεύει τρίποντα τώρα, που δείχνει ότι βρίσκεται και πάλι σε καλό φεγγάρι αφήνοντας πίσω του τη μίνι αγωνιστική κρίση που πέρασε. Σύντομα ο μεγάλος φόρτος των συνεχών αγώνων θα τελειώσει και έχει σημασία τότε ποιος θα είναι ο απολογισμός για κάθε ομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.