Γκάμα: Το παιδί με είδωλο τον Λουίς Φίγκο (pics)

Ιστορίες με τον Μπρούνο Γκάμα, τον επιθετικό του Άρη, τον νεότερο της οικογένειας με τα 8 παιδιά που μικρός είχε πει, αλλά δεν ξέρει γιατί, ότι θέλει να γίνει μαθηματικός

Στα 16 του έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία της Πορτογαλίας με την Μπράγκα και είχε γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της πορτογαλικής ομάδας.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα (τότε στην Μπράγκα, αργότερα προπονητής του Παναθηναϊκού) ήταν ο τεχνικός που του άνοιξε την πόρτα της πρώτης ομάδας.

Το παιχνίδι ήταν το Λεϊρία-Μπράγκα και το συναίσθημα ήταν ασύλληπτο συναίσθημα για τον γεννημένο στην Μπράγκα, Μπρούνο… 

Ο μικρότερος από τα 8 παιδιά της οικογένειας. Είναι πέντε αγόρια και τρία κορίτσια. Μικρός έλεγε κάποια στιγμή ότι ήθελε να γίνει μαθηματικός αλλά δεν ξέρει γιατί το έλεγε. Έτσι κι αλλιώς οι γονείς λένε ότι είχε πάντα μια μπάλα μαζί του. 

Λίγο μετά το ντεμπούτο με την Μπράγκα, το καλοκαίρι του 2004 αναγκάζει την Πόρτο να βγάλει από τα ταμεία της 750.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. 

Ο Τύπος της εποχής έγραφε ότι μπορεί να είναι ο… “νέος, Λουίς Φίγκο”. Κατά σύμπτωση, όταν ήταν μικρός, ο Λουίς Φίγκο ήταν το είδωλό του. 

Στην Α’ ομάδα της Πόρτο έπαιξε ελάχιστα. Όλο κι όλο ένα παιχνίδι επίσημο στο Πρωτάθλημα. Από την άλλη βέβαια, τη μεγάλη πόρτα της Πόρτο δεν είναι πάντα εύκολο να την ανοίξεις. 

Ήταν στις εθνικές ομάδες. Ήταν μέλος της Εθνικής Νέων (συμπαίκτης με τον Βιεϊρίνια εκεί, όπως και στην Πόρτο) τον Μάιο του 2003 που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Ήταν αρχηγός της Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κ20 που είχε γίνει στον Καναδά και το είχε πάρει η Αργεντινή του Αγουέρο και του Ανχελ Ντι Μαρία. 

Στη διαδρομή του στο ποδόσφαιρο βρέθηκε με αρκετούς που είναι γνώριμοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τον Βιεϊρίνια ήταν συμπαίκτες.

Με τον Γκιγιέρμε, τον Βραζιλιάνο χαφ του Ολυμπιακού, συμπαίκτες στη Λα Κορούνια με τη φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα της ισπανικής ομάδας να είναι ενδεικτική.

Με τον Τσιγκρίνσκι και τον Μάτος συμπαίκτες στην Ντνίπρο. Ένας από τους προπονητές που τον καθόρισαν ήταν ο Κάρλος Καρβαλιάλ που είχε περάσει για λίγο από τον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης.

Μαζί του συνεργάστηκε και στην Μπράγκα αλλά και στη Σετούμπαλ όπου ο Καρβαλιάλ τον κάλεσε και πήγε. 

Μετά τη Βιτόρια Σετούμπαλ και τη Ρίο Αβε, το καλοκαίρι του 2011 πάει στη Λα Κορούνια. Εκείνο το καλοκαίρι (του 2011) δεν είναι τυχαίο ότι το όνομά του ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό.

Στους Πράσινους είναι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προπονητής που τον είχε βάλει, 16 χρόνων, να κάνει ντεμπούτο με την Μπράγκα.

Ένα είναι αυτό. Και το άλλο είναι ότι με τη Ρίο Αβε κάνει πολύ καλά παιχνίδια. 

Ο Γκάμα πάει στη Λα Κορούνια και στο διάστημα της εκεί παρουσίας του, κάνει, μεταξύ άλλων, μια εκπληκτική σεζόν (2012-2013) με 38 παιχνίδια, 6 γκολ και 5 ασίστ.

Από το 2013 ως το 2016 ο Γκάμα είναι στην Ντνίπρο και ως μέλος της ουκρανικής ομάδας φτάνει στον τελικό του Europa League το 2015 όπου η Ντνίπρο ηττήθηκε από τη Σεβίλλη.

Γυρίζει στη Λα Κορούνια και από εκεί, στο β’ μισό της σεζόν 2017-2018 πηγαίνει στη Αλκορκόν. 

Τι λέει για το συμβόλαιο 

Από το καλοκαίρι του 2018 είναι στον Άρη. Με την αξία του κέρδισε πολύ γρήγορα την εκτίμηση του κόσμου.

Αυτή τη σεζόν, ο 33χρονος επιθετικός, έχει φτάσει στα 10 γκολ, έχει φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων που δεν το έχει πετύχει ποτέ άλλοτε στην καριέρα του.

Το συμβόλαιό τελειώνει και είναι γνωστό ότι ο Άρης θέλει να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του.

Προσφάτως, μετά το παιχνίδι του Άρη με τον ΟΦΗ, είπε μιλώντας στα κανάλια Novasports ότι είναι χαρούμενος στον Αρη αλλά δεν θέλησε να πει κάτι άλλο. 

Πριν λίγο καιρό είχε ερωτηθεί από πορτογαλικό μέσο για το αν έχει βάλει στόχο το μέχρι πότε θέλει να παίζει.

Απάντησε: “Όχι. Θα ήθελα να παίζω μέχρι τα 35 μου και από εκεί και μετά, ό,τι έρθει, μια χαρά, όσο διασκεδάζω παίζοντας”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.