Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 95-90: Δεν βρήκε το come back που έψαχνε (hls)

Ο Παναθηναϊκός κυνήγησε μέχρι το τέλος το σκορ απέναντι σε μια Μπασκόνια που είχε πάει και στο +20-Ο Χάουαρντ είχε 24 πόντους για την ισπανική ομάδα, τα φάουλ έβγαλαν εκτός ρυθμού τον Μπέικον

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Μπασκόνια σε ένα παιχνίδι που οι Πράσινοι μπήκαν καλά αλλά δεν είχαν συνέχεια.

Η Μπασκόνια με ηγέτη τον Χάουαρντ αλλά με σκοράρισμα και από άλλους παίκτες (σημαντικός ο Κοστέλο) πήρε τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός στερήθηκε λόγω φάουλ σε μεγάλο μέρος του αγώνα τον Μπέικον που έδειξε στην αρχή ότι ήταν σε καλή κατάσταση όταν όμως επέστρεψε στο παιχνίδι μετά τα τέσσερα φάουλ που έκανε και έμεινε στον πάγκο, έδειξε να είναι εκτός ρυθμού.

Η Μπασκόνια πήρε διαφορά μέχρι και στο +20, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και στην τέταρτη περίοδο πήγε τη διαφορά και με μονοψήφια τιμή (-7 στο 1’35’’ πριν το τέλος) χωρίς πάντως η αντεπίθεσή του να πάει μέχρι τέλους.

Μπέικον και +12 ο Παναθηναϊκός

Ο Μπέικον μπήκε πολύ ορεξάτος στο παιχνίδι και με δικούς του 7 πόντους, μετά από δυόμιση λεπτά ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-7. Ο Λι είχε και αυτός καλό ρυθμό και γενικώς ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο πεντάλεπτο, διάστημα στο οποίο έφτασε τη διαφορά μέχρι και το +12, 4-16. Το 4-16 έγινε με καλάθι του Μπέικον που σε εκείνο το σημείο είχε 9 πόντους.

Τα δύο φάουλ του Μπέικον

Ο Μπέικον όμως λίγο μετά, έκανε δεύτερο φάουλ και ο Ράντονιτς  αναγκάστηκε να τον βγάλει από το παιχνίδι. Αυτό  έβγαλε τον Παναθηναϊκό από τον ρυθμό που είχε. Η Μπασκόνια με ηγέτη τον Χάουαρντ που τελείωσε την πρώτη περίοδο με 11 πόντους, μείωσε και η πρώτη περίοδος έκλεισε με 21-23 για τον Παναθηναϊκό.

Προβάδισμα για Μπασκόνια 

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, η Μπασκόνια πήρε το πρώτο της προβάδισμα με 24-23 με το τρίποντο του Χέιτιγκερ. Ο Κοστέλο έδινε πόντους στην Μπασκόνια ενώ και ο Μπέικον συνέχισε να σκοράρει για τον Παναθηναϊκό. Ηταν ένα διάστημα πάντως που η Μπασκόνια είχε αυτή το προβάδισμα με τη διαφορά να φτάνει και στο +10. Με τρίποντο του Μαρίνκοβιτς, καλάθι του Γκεντράιτις και 7-0 σερί από την Μπασκόνια, η ισπανική ομάδα ήταν στο +10, 44-34 στο 17’. 

Κλείνει το ημίχρονο στο +14

Με 3/3 βολές του Χάουαρντ, 50-38 στο 1’14’ πριν το τέλος του ημιχρόνου και με καλάθι του Ινοκ πήγε στο 52-38 στα 45” πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το 52-38 ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στη δεύτερη περίοδο το σκορ ήταν 31-15. Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε την καλή άμυνα που έπαιζε στην πρώτη περίοδο. 

Σκόρερ ο Κοστέλο, 4 φάουλ ο Μπέικον 

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με 5 σερί πόντους από τον Κοστέλο για το +19, 59-38. Η διαφορά της Μπασκόνια δεν ήταν το μόνο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Μπέικον στο 22’ συμπλήρωσε 4 φάουλ, το τέταρτο ήταν τεχνική ποινή γιατί διαμαρτυρήθηκε για φάουλ σε φάση που πέτυχε καλάθι. Στο 22’ πηγαίνει στον πάγκο. 

Στο +20 η Μπασκόνια, αντίδραση Παναθηναϊκού

Η Μπασκόνια συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πήγε τη διαφορά και στο +20, 60-40 στο 23’ με καλάθι του Ινοκ. Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε. Με καλάθια από Λι, Γουίλιαμς και Γουόλτερς κάνει σερί 10-0 και μειώνει σε 60-50 στα 4’49” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν μπόρεσε να μειώσει κι άλλο. Η Μπασκόνια διατηρούσε προβάδισμα πάνω από 10 πόντους με τον Χάουαρντ να είναι πάντα στο σκοράρισμα. Με τρίποντο του Μαρίνκοβιτς, πήγε στο 74-58 στο 1’35” πριν το τέλος της περιόδου. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με το σκορ να είναι 76-65 για την Μπασκόνια.

Τελική αντεπίθεση από Παναθηναϊκό

Με καλάθι του Γουόλτερς άρχισε η τέταρτη περίοδος και ο Παναθηναϊκός μείωσε κι άλλο, στο -9, 76-67. Έμμεσο τρίποντο (καλάθι και φάουλ) από τον Γκριγκόνις που μειώνει κι άλλο, 78-70 στα 8’26” πριν το τέλος. Η διαφορά πήγε και στο -7 καθώς το παιχνίδι πήγαινε προς το τέλος. Αρχικά, με δεύτερο τρίποντο από τον Παπαγιάννη, ο Παναθηναϊκός μειώνει στο -9 (93-84) στα 2’08” πριν το τέλος και ο Λι πήγε το σκορ στο 93-86 (-7) στο 1’35” πριν το τέλος. Δεν είχε συνέχεια όμως. Η Μπασκόνια πήρε τη νίκη.

Δείτε εδώ τη συνολική στατιστική εικόνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.