ΑΕΚ: Για τη νίκη με την ώθηση της “Αγιά Σοφιάς” (vids)

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και με την έξτρα δύναμη που της δίνει η "Αγιά Σοφιά" θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κερδίζει τους "πράσινους" φέτος και παράλληλα θα μειώσει ξανά τη διαφορά από την κορυφή.

Η ήττα από τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα την περασμένη αγωνιστική δημιούργησε νέα δεδομένα στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στην “Αγιά Σοφιά” το βράδυ της Κυριακής. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα υποδέχεται τους αήττητους “πράσινους” με τη διαφορά στους 7 βαθμούς και η νίκη προκειμένου να μειωθεί η απόσταση των δύο είναι επιτακτική.

Προφανώς και σε αντίθετο αποτέλεσμα δεν θα έρθει το… τέλος του κόσμου, γιατί όντως υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και άρα απώλειες τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και των υπολοίπων ομάδων είναι πιθανές.

Όπως και να ‘χει, η ΑΕΚ με όπλο την έδρα της, την “Αγιά Σοφιά” και την ώθηση που τις δίνει ο κόσμος της θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα φέτος που μετά από 16 αγωνιστικές θα υποχρεώσει τον Παναθηναϊκό σε ήττα. Άλλωστε, η Ένωση στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι πανίσχυρη. Όχι μόνο μετράει έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, αλλά έχει δει την εστία της να παραβιάζεται μόλις μία φορά. Στο 4-1 επί του Ιωνικού στην πρεμιέρα της “Αγιά Σοφιάς“.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παίζοντας στο γήπεδό της παρουσιάζεται τελείως διαφορετική, βγάζει μεγαλύτερη ένταση, πιέζει ασφυκτικά, “πνίγει” τον αντίπαλο. Θα πρέπει όμως και οι “κιτρινόμαυροι” σε ένα τόσο σημαντικό και δύσκολο ματς να έχουν ουσία. Θα πρέπει τις μεγάλες φάσεις που θα βρουν να τις κάνουν γκολ, όχι όπως έγινε στα Ιωάννινα όπου έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με αποτέλεσμα να ηττηθούν από τον ΠΑΣ.

Κάθε στιγμή, κάθε ευκαιρία που θα έχει η ΑΕΚ, όπως και ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως, θα είναι πολύ σημαντικές για την εξέλιξη του ντέρμπι, το οποίο η Ένωση θέλει να κερδίσει για να μειώσει τη διαφορά στους 4 βαθμούς.

Για τον Αλμέιδα προβλήματα πέραν των γνωστών απουσιών Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Μοχαμαντί δεν υπάρχουν, καθώς επέστρεψαν στην αποστολή οι Μάνταλος, Σιμάνσκι και ο Ρότα που προπονήθηκε σε ένα μέρος του προγράμματος του Σαββάτου. Έτσι, η ενδεκάδα με τον Παναθηναϊκό θα αποτελείται από τους Αθανασιάδη, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Πινέδα, Γκαρσία, Αραούχο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.