Ολυμπιακός: Οι 90 ημέρες μεταμόρφωσης με Μίτσελ

Η επιμονή Μίτσελ στα "τρία δεκάρια" βελτίωσε την εικόνα του Ολυμπιακού και αναπτέρωσε τις ελπίδες αντεπίθεσης!

Ο Μίτσελ απ’ τις 2 Οκτωβρίου και το πρώτο του παιχνίδι στη νέα του θητεία στον Ολυμπιακό (με Ατρόμητο 2-0 στο Φάληρο) ως τις 3 Ιανουαρίου και το ματς με τον Ιωνικό στη Νίκαια 0-2, προσπάθησε ν’ αλλάξει την εικόνα των Πειραιωτών και τα έχει καταφέρει μέσα βέβαια και από βαιμολογικές απώλειες. Οι “ερυθρόλευκοι” στις πρώτες 90 (και κάτι) μέρες του Ισπανού τεχνικού μετρούν 8 νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες σ’ όλες τις διοργανώσεις. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα (μαζί με τα προηγούμενα) άφησαν τον Ολυμπιακό εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων και δέκα βαθμούς μακριά απ’ την κορυφή της Super League.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως η εικόνα του Ολυμπιακού έχει βελτιωθεί προς το καλύτερο και πως μέσα από εσωτερική αναζήτηση, ο Ισπανός τεχνικός έχει βρει το βέλτιστο σενάριο σε ό,τι αφορά την επιλογή διάταξης για την ομάδα του. Ο Μίτσελ ξεκίνησε με 4-4-2, πέρασε απ΄το 4-2-3-1, για να καταλήξει στο “ανορθόδοξο”, αλλά και θεαματικό σύστημα των “τριών δεκαριών” με τους Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ να συνεργάζονται πίσω απ’ τον εκάστοτε φορ. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον μια ομάδα με αυτοπεποίθηση, που προσπαθεί να ροκανίσει τη διαφορά απ’ την κορυφή στη “σκιά” Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, έχοντας απελευθερωθεί από μεγάλο μέρος του ψυχολογικού φόρτου των πρώτων αγωνιστικών.

Ο Μίτσελ πιστώνεται τη σταδιακή και ομαλή επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στην αγωνιστική δράση. Ο Έλληνας μέσος ανταποδίδει την εμπιστοσύνη του προπονητή του με εξαιρετικές εμφανίσεις, αναλαμβάνοντας ξανά τα ηνία ηγέτη για τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός κατάφερε να κερδίσει τον Φορτούνη στο πνευματικό σκέλος και να τον κάνει να νιώσει ξανά πρωταγωνιστής. Μετά από δύο σοβαρούς τραυματισμούς, ο 30χρονος φορ δείχνει πως βρίσκεται στην κατάσταση που οι φίλοι του Ολυμπιακού ονειρεύονται και περίμεναν τόσο καιρό.

Στο ματς που έρχεται με τον Βόλο (08/01, 16.00, MC LIVE Novasports.gr), ο Ολυμπιακός αποζητά το νικηφόρο αποτέλεσμα που θα του δώσει ώθηση… ικανή να τον στείλει μέχρι το ματς της 21ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι Πειραιώτες ψάχνουν ένα σερί και αν προσπεράσουν το απαιτητικό ματς στο Πανθεσσαλικό, είναι ορατό καθώς ακολουθούν δοκιμασίες στο Φαληρο που έχει ανακτήσει προφίλ “κάστρου” για τον Ολυμπιακό, αλλά και εκτός έδρας αποστολή στο Περιστέρι και όχι σε πόλη της επαρχίας. Μετά τον Βόλο έρχονται τα παιχνίδια με Άρη (15/01), Ατρόμητο στο Περιστέρι (22/01) και ΟΦΗ (29/01). Η δυναμική του Ολυμπιακού στην παρούσα φάση μπορεί να τον στείλει αήττητο μέχρι το μεγάλο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.