Όλοι αγαπούν τον Ολιβιέ Ζιρού!

Το βράδυ της Τρίτης, λίγα λεπτά μετά τη νίκη της Γαλλίας κόντρα στην Πολωνία, οι παίκτες συγκεντρώθηκαν όλοι στα αποδυτήρια για να πανηγυρίσουν τη νίκη αλλά και να δώσουν το τέλειο καλωσόρισμα στον Ολιβιέ Ζιρού.

Περίπου μια ώρα νωρίτερα, ο επιθετικός της Μίλαν πέτυχε γκολ και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Εθνικής Γαλλίας με 52 γκολ σε 117 συμμετοχές, αναμφίβολα ένα απίστευτο επίτευγμα. Ο Γάλλος επιθετικός έφτασε σε ένα σπουδαίο ορόσημο και έγραψε μια νέα σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου της πατρίδας του, καθώς και ένα νέο κεφάλαιο στην απίστευτη καριέρα του.

Θα κρατήσει τη φανέλα που φόρεσε στο ματς με την Πολωνία και θα το κορνιζάρει, σε περίοπτη θέση στο σπίτι του. Τη Δευτέρα είχε ρεπό όπως και η υπόλοιπη ομάδα και πέρασε χρόνο με τους συγγενείς του. Άρχισε να απαντά και στα εκατοντάδες μηνύματα για τα συγχαρητήρια που λαμβάνει από φίλους, συμπαίκτες, πρώην συμπαίκτες. Όλοι αγαπούν τον Ζιρού και αυτή η αναγνώριση είναι η απόδειξη μιας απίστευτης καριέρας. Υπήρξε μια αίσθηση του πεπρωμένου όταν νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, όλοι οι Γάλλοι παίκτες πόζαραν, για μια φωτογραφία με την πρώτη φανέλα του συλλόγου που φόρεσαν όταν ήταν μικροί.

Ο Ζιρού ήταν εκεί με τη φανέλα της Forges OFC εκεί απ΄όπου ξεκίνησαν όλα, στη Σαβουά όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Εκείνη την εποχή, το ποδόσφαιρο ήταν διασκέδαση για εκείνον. Αργότερα τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα.
Παρά το γεγονός ότι υπέγραψε στη Γκρενόμπλ, τη μεγάλη περιφερειακή ομάδα που ήταν στη Ligue 1 αλλά τώρα βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία, τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Έπρεπε να πάει στα χαμηλότερα πρωταθλήματα, για να λάβει την αναγνώριση, στα 26 του χρόνια στη Ligue 1, όταν οδήγησε τη Μονπελιέ στον τίτλο το 2012.

Μετακόμισε στην Αγγλία το ίδιο καλοκαίρι και παρά τα πολλά γκολ και τα τρόπαια που κέρδισε με την Άρσεναλ και την Τσέλσι, πιθανότατα δεν πήρε τα εύσημα και την αγάπη που του άξιζε στο Νησί. Παρόλα αυτά, την Κυριακή μπήκε στο πάνθεον των Γάλλων παικτών, εκεί ψηλά με τους Κόπα, Ζιντάν, Πλατινί, Ανρί. Ναι, ο Ζιρού δεν είναι ταλαντούχος τεχνικά όπως αυτοί οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές, αλλά έφτασε μέχρι ψηλά με σκληρή δουλειά και πίστη.

«Η ιστορία του είναι απίστευτη και θα έπρεπε να είναι έμπνευση για όλους. Τον ήξερα όταν δεν ήταν τίποτα και είναι ίδιος και τώρα: Ταπεινός, εργατικός, με μεγάλη νοοτροπία. Ποτέ δεν του δόθηκε τίποτα. Έπρεπε να δούλεψει πολύ για να φτάσει στην κορυφή και να παλέψει για να πάρει όλα όσα πήρε σήμερα και όλα όσα πέτυχε», εξηγεί ο καλός του φίλος και πρώην συμπαίκτης του στην Τουρ, στην Άρσεναλ και στη Γαλλία, Λοράν Κοσιελνί.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2012, όταν ο Ολιβιέ Ζιρού σημείωσε το πρώτο του διεθνές γκολ στο πρώτο του ξεκίνημα στη βασική ενδεκάδα και την τρίτη του συμμετοχή, εναντίον της Γερμανίας σε φιλικό. Εκείνη την εποχή, δεν θα πίστευε ποτέ ότι θα προσθέσει άλλα 51 στον απολογισμό του. «Θα βάλω τα δυνατά μου για να σκοράρω όσα περισσότερα μπορώ», είπε στο ESPN μετά το τέλος του αγώνα. Τώρα είμαστε στον Δεκέμβριο του 2022, φτάνει στα 52 και συνεχίζει απτόητος.

Αφού κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Champions League, το Europa League, το πρωτάθλημα σε δύο διαφορετικές χώρες (Γαλλία και Ιταλία), τέσσερα Κύπελλα Αγγλίας, σκοράροντας 258 γκολ σε 640 αγώνες και έγινε ο 1ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας, νιώθει ότι δεν έχει τίποτα να αποδείξει σε οποιονδήποτε. Το μόνο που θέλει τώρα είναι να απολαύσει τους τελευταίους μήνες και τα τελευταία χρόνια της λαμπερής καριέρας του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.