ΑΕΚ: Η έδρα που έπαιξε… μπάλα και ο πάγκος που έδωσε τις απαντήσεις (pics, vids)

Η ΑΕΚ πήρε δύσκολη και πολύτιμη νίκη επί του Ατρόμητου χάρη στις ποιοτικές εναλλακτικές επιλογές, αλλά και στην ώθηση που έδωσε η έδρα της ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.

Το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη. Όταν αυτή έρχεται κανείς δεν θυμάται την επόμενη μέρα το πως ήρθε, εκτός από τον προπονητή που θα ψάξει να διορθώσει τις ανορθογραφίες. Η ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο δεν ήταν το ίδιο καλή όπως στα προηγούμενα τρία παιχνίδια, όμως έφτασε στη νίκη χάρη στην επιμονή που έδειξε μέχρι το τελευταίο λεπτό και στην ποιότητα που διακατέχει τους… πρώην βασικούς που ήρθαν από τον πάγκο.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Τρεις… παγκίτες έδωσαν τη λύση

Στο τέλος της βραδιάς, άπαντες πλην Ατρόμητου έφυγαν με χαμογελαστά πρόσωπα από την “Αγιά Σοφιά“, όπου η ΑΕΚ σημείωσε την τέταρτη σερί νίκη της. Την πιο δύσκολη απ’ όλες τις προηγούμενες για την Ένωση. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα “πάλεψε” μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε και δικαιώθηκε. Μπορεί να μην της βγήκαν πράγματα στο βαθμό που τα έβγαλε στα προηγούμενα ματς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν κακή μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το αντίθετο, ήταν μια ομάδα που λειτούργησε με συγκεκριμένο πλάνο, με ένταση και τρεξίματα και πολλές τελικές. 30 τελικές κατέγραψε η στατιστική με σχεδόν το 1/3 να είναι σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Οπότε με τόσες ευκαιρίες δεν μπορεί κανείς να πει πως η ΑΕΚ δεν ήταν καλή κόντρα στον Ατρόμητο. Μπορεί να μην ήταν σούπερ όπως στα τρία προηγούμενα ματς, αλλά ήταν όπως χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη.

Μια νίκη που ήρθε από τον πάγκο και τις ποιοτικές λύσεις που υπάρχουν πλέον εκεί και φυσικά δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Αλμέιδα έριξε στη “μάχη” Μάνταλο, Άραμπατ που πέρυσι ήταν μόνιμα βασικοί, τον Χατζισαφί, αλλά και τον Γιόνσον που ήρθε για να είναι βασικός και η… ίωση τον έκανε να χάσει τη θέση στο αρχικό σχήμα της Ένωσης. Παίκτες που θα ήταν βασικοί σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ήρθαν από τον πάγκο για να δώσουν στην ΑΕΚ αυτό που της έλειπε. Έστω και από το σημείο του πέναλτι.

Επίσης, θα πρέπει να σταθούμε και στην εκπληκτική ώθηση που έδωσε ο κόσμος στους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα. Μέχρι το τέλος ήταν στη θέση του για να στηρίξει πραγματικά την ΑΕΚ. Έδωσε ώθηση ειδικά στα τελευταία λεπτά που φαινόταν πως το ματς πήγαινε να στραβώσει. Δεν γκρίνιαξε, δεν αποδοκίμασε, έστειλε μόνο θετική ενέργεια και βοήθησε την ομάδα του να πάρει τη νίκη.

Δουλειά και ανάλυση για Αλμέιδα

Καλός ο ενθουσιασμός, ακόμα πιο καλοί οι πανηγυρισμοί των φίλων της ΑΕΚ, όμως ο Ματίας Αλμέιδα θα πρέπει να αναλύσει το ματς με τον Ατρόμητο και τις φάσεις που δέχθηκε η ομάδα του σε κανονική ροή παιχνιδιού. Για πρώτη φορά φέτος τόσες πολλές φάσεις σε κανονική ροή παιχνιδιού μέσα στο 90λεπτο.

Η αλήθεια είναι ότι όπως η ΑΕΚ κέρδισε τον αγώνα, έτσι θα μπορούσε και ο Ατρόμητος να φύγει με θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Περιστερίου στάθηκε εξαιρετικά στην “Αγιά Σοφιά” και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη για την εστία του Αθανασιάδη σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, δύο στο πρώτο ημίχρονο και άλλες δύο στο δεύτερο.

Ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να εντοπίσουν για ποιον ή για ποιου λόγους συνέβη αυτό. Ήταν λόγω του ότι κάποιοι παίκτες της Ένωσης μπορεί να μην βρέθηκαν σε καλή βραδιά ή για κάποιον άλλον λόγο; Θα πρέπει ο Αργεντινός τεχνικός να το εντοπίσει γιατί την επόμενη φορά η ιστορία μπορεί να γραφτεί διαφορετικά…

ΥΓ: Γίνεται πολλή κουβέντα για την δυστοκία που παρουσιάζει η ΑΕΚ και ειδικότερα για τις χαμένες ευκαιρίες του Σέρχιο Αραούχο. Η πιο λογική εξήγηση είναι αυτή που έδωσε ο Ματίας Αλμέιδα, λέγοντας πως ο συμπατριώτης του κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Και αυτή είναι και η πραγματικότητα. Ο Αραούχο δεν είναι ο επιθετικός που περιμένει τη μπάλα μέσα στο κουτί για να την σπρώξει στα δίχτυα. Είναι ένας παίκτης που δουλεύει πολύ έξω από την περιοχή, θυσιάζεται για το καλό της ΑΕΚ και δεν λειτουργεί εγωιστικά, τρέχει, μαρκάρει, δημιουργεί, εκτελεί. Προφανώς δεν μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια. Το σημαντικό είναι πως για τη λειτουργία του συνόλου της Ένωσης είναι υπερχρήσιμος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.