Σκαριόλο: «Είμαστε ανταγωνιστικοί και έχουμε ταυτότητα»

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο δήλωσε χαρούμενος με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και συμπλήρωσε πως δικαιώθηκε το ισπανικό πλάνο.

Ο Ιταλός κόουτς ανέλυσε τον τελικό με τη Γαλλία και πως η ομάδα του κατάφερε να πάρει τη νίκη και το τρόπαιο. Παράλληλα, δήλωσε πως η δουλειά που γίνεται από τις μικρές εθνικές των «φούριας ρόχας» αποδίδει καρπούς, ενώ τόνισε πως οι Ισπανοί θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί και να έχουν δική τους αγωνιστική ταυτότητα.

Αρχικά, ο Σκαριόλο δήλωσε: «Ήμασταν στη 8η θέση στα Power Rankings και καταφέραμε να σκαρφαλώσουμε βήμα-βήμα. Αφήσαμε πίσω μας απίστευτες ομάδες, όπως η Γαλλία με σπουδαίους παίκτες ΝΒΑ και Euroleague. Είναι τρομερό να βλέπεις ότι είμαστε πάνω από όλες αυτές τις ομάδες. Και έχουμε τον Ουίλι Ερνανγκόμεθ, θέλαμε να έχουμε έναν παίκτη σταρ που να ξεχωρίζει. Του είπα να κουνήσει τον κ… του, να ηγηθεί. Είμαι χαρούμενος για εκείνον και τους συμπαίκτες του. Είναι σπουδαίο. Είμαι χαρούμενος που παίξαμε όμορφο μπάσκετ, βγάλαμε μεγάλες άμυνες και επιθέσεις. Είχαμε υψηλό ρυθμό, χωρίς εγωισμό, υπομονή, ικανότητα να ξεπεράσουμε δυσκολίες ομαδικά. Κάναμε κάποιες αλλαγές, όπως όταν μετακινήσαμε τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ από το 3 στο 4».

Στη συνέχεια, στάθηκε στα λάθη των Γάλλων: «Γνωρίζαμε πως θέλαμε να τρέξουμε στο γήπεδο και πως έπρεπε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Θέλαμε να χτίσουμε το τείχος μας και να είμαστε πέντε βήματα πιο μπροστά. Αν πηγαίναμε στη ρακέτα, είναι πιο μεγάλοι και θα είχαμε προβλήματα. Ήμασταν επιθετικοί στην μπάλα και ψάχναμε το λάθος. Είμαι χαρούμενος για αυτό το στατιστικό (19 λάθη των Γάλλων) αλλά και τις 24 ασίστ. Δείχνει την ποιότητα του επιθετικού μας μπάσκετ. Υπάρχει πολλή δουλειά που γίνεται από πίσω. Στους συλλόγους, από τις μικρές ηλικίες και μετά στην ομοσπονδία. Προετοιμάζαμε την ομάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου. Είχαμε αυτό το όραμα και δικαιωθήκαμε. Βλέποντας τις μικρές εθνικές μας ομάδες καταλαβαίνεις πολλά. Μεγαλώνει όλο αυτό που έχουμε χτίσει. Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δείχνουμε την ταυτότητά μας, Να μη ζηλεύουμε κανέναν, το ταλέντο μπορεί να υπάρχει ή και όχι. Αλλά πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός, αυτό είναι αναμφισβήτητο».

Τέλος, δεν παρέλειψε να μοιράσει συγχαρητήρια στους συνεργάτες του: «Έχουμε πέντε προπονητές. Ο Λουίς είναι η δυνατή φωνή μου, η ενέργειά μου. Φωνάζει και λέει στους παίκτες τι να προσέξουν. Όλοι έχουν τη δική τους δουλειά, ένας το αμυντικό κομμάτι, ένας το επιθετικό, ένας τις ειδικές καταστάσεις. ένας τα στατιστικά. Είμαστε ένα σύνολο. Ο Λουίς έχει το καθήκον να “γαβγίζει” στους παίκτες. Έτσι έχω το καθαρό μυαλό να σκεφτώ καλύτερα το παιχνίδι. Μπορεί οι διαιτητές να νευριάζουν μαζί μας, αλλά η επικοινωνία και η συνεργασία είναι το παν».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.