Κέβιν Ντουράντ: Ηρεμία πριν την… καταιγίδα

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο trade των τελευταίων ετών στο ΝΒΑ ξεκίνησε...

Σιγή ιχθύος επικρατεί στις τάξεις των Μπρούκλιν Νετς, μετά την “βόμβα” αποχώρησης που έριξε ο Κέβιν Ντουράντ στα τέλη Ιουνίου. Ο 33χρονος All-Star ύστερα από μία διετία στη Νέα Υόρκη, η οποία αποδείχτηκε αποτυχημένη, μιας και οι Νετς δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τον τίτλο, παρά την υπερομάδα που είχαν δημιουργήσει, ζήτησε να αποχωρήσει, ψάχνοντας ενδεχομένως ένα περιβάλλον που θα του δώσει μεγαλύτερο κίνητρο.

Το πρόβλημα στην περίπτωση του Κέβιν Ντουράντ είναι οι ίδιοι οι Νετς, καθώς από την πρώτη στιγμή της είδησης, εμφανίστηκαν κάθετα αρνητικοί στο ενδεχόμενο να ανταλλάξουν τον ηγέτη τους. Και μπορεί στην περίπτωση του Κάιρι Ίρβινγκ να έδωσαν το “οκ” για την ανταλλαγή του, αφού δεν είχαν σκοπό να του προσφέρουν max συμβόλαιο, όμως εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Η στάση τους είναι λίγο πολύ αναμενόμενη, όμως η αλήθεια είναι πως αν ο Κέβιν Ντουράντ δεν αλλάξει άποψη το επόμενο διάστημα, δύσκολα θα τον βρει η νέα σεζόν στο Μπρούκλιν. Την περασμένη σεζόν ο 33χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε σε μόλις 55 παιχνίδια από τα 87 που έδωσαν οι Νετς, μέτρησε 29.9 πόντους με 38% στο τρίποντο, 7.4 ριμπάουντ και 6.4 ασίστ κατά μέσο όρο σε 37 λεπτά συμμετοχής, όμως κατά γενική ομολογία ποτέ μέσα στη σεζόν δεν θύμισε τον “οδοστρωτήρα” που ήταν στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Kevin Durant
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στο μυαλό του – τουλάχιστον για την ώρα – είναι να συνεχίσει την καριέρα του μακριά από το Μπρούκλιν και ήδη, όπως είναι αναμενόμενο, έχουν προκύψει οι πρώτοι “μνηστήρες”. Φοίνιξ Σανς και Μαϊάμι Χιτ μοιάζουν για την ώρα τα μεγάλα φαβορί για τον Αμερικανό σούπερ σταρ, ενώ εσχάτως στο… παιχνίδι φαίνεται πως μπήκαν και οι Τορόντο Ράπτορς, που ψάχνουν τρόπο να επαναλάβουν τον θρίαμβο του 2019.

Φοίνιξ Σανς

Η καλύτερη ομάδα της περσινής σεζόν στην κανονική διάρκεια της Δυτικής περιφέρειας. Ελάχιστοι πίστεψαν στη δουλειά που γινόταν στην Αριζόνα, όμως η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς κατάφερε να κάνει την έκπληξη τη σεζόν 2020-21 και να φτάσει στους τελικούς του ΝΒΑ, όπου οι Μπακς σταμάτησαν την πορεία τους προς τον τίτλο. Φέτος, ο αποκλεισμός από τους Ντάλας Μάβερικς στα ημιτελικά της περιφέρειας προκάλεσε προβληματισμό στις τάξεις των Σανς και η απόφαση που έχει παρθεί αφορά σημαντικές αλλαγές.

Νο1 στόχος; Ο Κέβιν Ντουράντ. Από τη στιγμή που 33χρονος All-Star γνωστοποίησε την πρόθεση να αποχωρήσει από τους Νετς, μπήκε στο στόχαστρο των Σανς, που όλα δείχνουν θα χάσουν τον Ντεάντρε Άιτον. Η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς θα ήθελε να κάνει την έκπληξη και να βάλει δίπλα στους Κρις Πολ και Ντέβιν Μπούκερ τον “KD”.

Πως θα γίνει αυτό; Εδώ είναι τα ζόρικα… Ο Ντέβιν Μπούκερ δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή στους Νετς, καθώς η ομάδα της Νέας Υόρκης απέκτησε τον Μπεν Σίμονς και δεν επιτρέπεται να έχει στο ίδιο ρόστερ δύο rookie παίκτες με maximum επέκταση του συμβολαίου τους. Μικάλ Μπρίτζες και Κάμερον Τζόνσον, δύο παίκτες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο δημιούργημα του Μόντι Γουίλιαμς θα μπορούσαν να “θυσιαστούν”, προκειμένου ο Ντουράντ να μετακομίσει στην Αριζόνα. Αυτό ίσως είναι και το πιο ρεαλιστικό σενάριο, αλλά οι Σανς δεν αποφασίζουν μόνοι τους…

Κέβιν Ντουράντ
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μαϊάμι Χιτ

Μία ακόμη ομάδα που τα τελευταία χρόνια με ηγέτες τον Έρικ Σποέλστρα στον πάγκο και τον Πατ Ράιλι στην προεδρία έχει δημιουργήσει ένα ελκυστικό πρότζεκτ, όμως δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Το μεγαλύτερο κέρδος, ωστόσο, είναι η κουλτούρα που έχει δημιουργήσει ο θρυλικός Ράιλι – ένας άνθρωπος που ως προπονητής πανηγύρισε πέντε φορές τον τίτλο στο ΝΒΑ – ικανή να προσελκύσει μερικούς από τους μεγαλύτερους παίκτες της Λίγκας.

Πως μπορεί, όμως, να πάρει σάρκα και οστά μία τέτοια ανταλλαγή; Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Αρχικά, όπως στην περίπτωση του Ντέβιν Μπούκερ, έτσι και ο Μπαμ Αντεμπάγιο δεν μπορεί να γίνει μέρος ανταλλαγής με τους Νετς όσο ο Μπεν Σίμονς είναι παίκτης της ομάδας του Μπρούκλιν. Αυτοί που μπορούν να “θυσιαστούν” είναι οι Τάιλερ Χίρο, Ντάνκαν Ρόμπινσον και Κάιλ Λόουρι, όμως δεν είναι αρκετοί. Οι Χιτ θα πρέπει να συμπεριλάβουν ακόμη τον Μαξ Στρους, τον rookie Νίκολα Γιόβιτς και μερικά picks από τα επόμενα draft, προκειμένου να πάρει τον Κέβιν Ντουράντ στη Φλόριντα. Σίγουρα μία τέτοια κίνηση θα άλλαζε τον μπασκετικό χάρτη του ΝΒΑ.

Τορόντο Ράπτορς

Μία από τις ομάδες που εξέφρασαν τελευταία ενδιαφέρον για τον 33χρονο Αμερικανό φόργουορντ. Οι Καναδοί έχουν δημιουργήσει ένα αρκετά νεανικό σύνολο και θέλουν να το πλαισιώσουν με έναν πραγματικό σούπερ σταρ, προκειμένου να κάνουν το επόμενο βήμα. Το πως θα γίνει αυτό, είναι πρόβλημα για δυνατούς λύτες.

Ένα όνομα που θα μπορούσε να πέσει στο τραπέζι είναι αυτό του Όου Τζι Ανουνόμπι. Ο 24χρονος έχει βελτιώσει σημαντικά το παιχνίδι του, είναι αξιόπιστος αμυντικά και θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Νετς. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φτάνει μόνο ο Ανουνόμπι για να μετακομίσει ο Ντουράντ στο Τορόντο. Σίγουρα θα πρέπει να “θυσιαστούν” ακόμη ο Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ και ο Πρίσιους Ατσιούα ή ακόμη και ο σταρ των Ράπτορς, Πάσκαλ Σιάκαμ.

Κέβιν Ντουράντ
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η αποχώρηση του “KD” από το Μπρούκλιν πλησιάζει και όλα δείχνουν πως σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι ίσως με το μεγαλύτερο trade των τελευταίων χρόνων στο ΝΒΑ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.