Μεσογειακοί Αγώνες: Καλή αρχή στο στάδιο 2 για Σγουρόπουλο, Τόλιου, αγωνίστηκε στο consolation ο Κωνσταντινόπουλος

Με τις εναρκτήριες αγωνιστικές στα γκρουπ του σταδίου 2 του απλού, αλλά και παιχνίδια «παρηγοριάς» για πρώτη φορά στον θεσμό, κύλησε η πρωινή ενότητα την Τετάρτη 29/06 στο Μεσογειακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Οράν της Αλγερίας.

Επιφύλαξε μάλιστα, νέα θετικά αποτελέσματα με τον Γιάννη Σγουρόπουλο και την Κατερίνα Τόλιου να κάνουν καλή αρχή στα νέα γκρουπ και ν’ αυξάνουν άμεσα τις πιθανότητές τους για πρόκριση στην τελική 8άδα του αγωνίσματος. Ο Σγουρόπουλος επιβλήθηκε με 4-1 του Ισπανού Καμπαγέρο, τον οποίο είχε νικήσει και τη Δευτέρα στον «μικρό» τελικό του ομαδικού ανδρών, ενώ η Τόλιου πέτυχε μία ακόμα αξιοσημείωτη νίκη και μάλιστα με ανατροπή από 0-2 σετ, αυτή τη φορά κόντρα στην σπουδαία νεαρή Χάνα Γκόντα από την Αίγυπτο, που πανηγύρισε προχτές το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό γυναικών. Το πρώτο κομμάτι στην 4η μέρα των αγώνων όμως, επιφύλαξε πολύ ευχάριστη εξέλιξη και με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, που λόγω αδιαθεσίας είχε χάσει το στάδιο 1 του απλού. Ένιωθε καλύτερα το πρωί της Τετάρτης, ζήτησε και αγωνίστηκε στο consolation κι όχι απλά στάθηκε καλά, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει τον αξιόλογο Σέρβο Λέβαγιατς με 3-2 σετ και να μπει στην 8άδα του ταμπλό.

Στους άνδρες ο Σγουρόπουλος (νούμερο 175 στην παγκόσμια κατάταξη) βρέθηκε μετά τη νέα κλήρωση στο 3o γκρουπ της 16άδας. Στην 1η αγωνιστική αντιμετώπισε τον Ισπανό Κάρλος Καμπαγέρο (Νο 303), απέναντι στον οποίο είχε διαμορφώσει το τελικό 3-1 για την εθνική μας ομάδα προχτές, που οδήγησε και στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Στο σημερινό ματς ο Καμπαγέρο άρχισε καλύτερα και πήρε το 1ο σετ, ωστόσο ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών βρήκε γρήγορα τα χτυπήματά του και με σωστές επιλογές στα δύσκολα σημεία έφτασε στη νίκη με 4-1 σετ (7-11, 11-4, 11-8, 11-8, 11-8).

Στην απογευματινή ενότητα της Τετάρτης ο Σγουρόπουλος αντιμετωπίζει πρώτα τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ (επικεφαλής) κι έπειτα τον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ. Στον μεταξύ τους αγώνα επικράτησε ο Στογιάνοφ με 4-3 σετ, οι δύο πρώτες θέσεις των γκρουπ δίνουν πρόκριση στα προημιτελικά.

Στο απλό γυναικών και το 2ο γκρουπ του σταδίου 2 η Τόλιου (νούμερο 189 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) πραγματοποίησε θαυμάσιο ξεκίνημα, όπως και στην αρχή της προσπάθειάς της την Τρίτη. Με αντίπαλο τη Χάνα Γκόντα (No 35 στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης των γυναικών) είχε δεδομένα δύσκολο έργο γιατί μπορεί η Αιγύπτια να είναι ακόμα μικρής ηλικίας, όπως με την υψηλή της ποιότητα βγάζει ήδη αποδοτικότητα και απέναντι σε άμυνα. Απόδειξη ότι η πρωταθλήτρια Αφρικής κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ, ενώ στο 4ο προηγήθηκε με 8-1 και 9-4! Η τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έκανε εντυπωσιακή ανατροπή για να φτάσει στην ισοφάριση και μετά όπως είναι φυσικό έπαιξε με πολύ δυνατή ψυχολογία και πέρασε πίεση στη λιγότερο έμπειρη αθλήτρια. Συνέχισε με πολύ καλή απόδοση κι έφτασε στη νίκη με 4-2 σετ (6-11, 7-11, 12-10, 11-9, 11-7, 11-6), που τη φέρνει κοντά στις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ και την πρόκριση στην 8άδα. Ενδεικτικό επίσης για τη μεγάλη αξία της Γκόντα το γεγονός ότι φιγουράρει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης κοριτσιών στις κατηγορίες Under 15 και Under 17.

Η Τόλιου αναμετριέται επίσης την Τετάρτη με την Τυνήσια Φάντβα Γκάρσι και τη Σέρβα Σαμπίνα Σουργιάν. Στην 1η αγωνιστική και το μεταξύ τους παιχνίδι η Σουργιάν νίκησε την Γκάρσι με 4-0 σετ.  

Την Τετάρτη εξάλλου, επανήλθε στο τραπέζι ο Κωνσταντινόπουλος. Απρόσμενα μάλλον με βάση τη χτεσινή υποχρεωτική διακοπή των αγώνων του, αλλά εκείνος είχε την επιθυμία και το πείσμα να δώσει κι άλλα ματς και περίμενε μήπως νιώσει καλύτερα. Πράγματι, το πρωί της Τετάρτης του είχε περάσει η αδιαθεσία και ζήτησε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή ν’ αγωνιστεί στο consolation του Μεσογειακού τουρνουά. Έτσι κι έγινε και όχι μόνο αγωνίστηκε στο ταμπλό της «παρηγοριάς», αλλά κατάφερε να επικρατήσει και του αξιόλογου Σέρβου Ντιμίτρι Λέβαγιατς με 3-2 σετ (7-11, 12-10, 11-7, 8-11, 11-6). Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής μας, που λόγω  του ξαφνικού προβλήματος με εμετούς, διάρροιες και πυρετό τη νύχτα της Δευτέρας, δεν είχε μετάσχει στα γκρουπ του απλού, μπήκε στην 8άδα και συνεχίζει…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.