Κορωνοϊός: Τέταρτη δόση για όλους στο τραπέζι της επιτροπής των ειδικών την Πέμπτη

Η πορεία του κορωνοϊού ανησυχεί ξανά με τους ειδικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο μίας τέταρτης δόσης του εμβολίου

Προβληματισμός από την καλοκαιρινή επιθετική παρουσία του κορωνοϊού όπου μετά από μία σχετική ύφεση στα επιδημιολογικά δεδομένα, τα κρούσματα αυξάνουν και πάλι.

Η πορεία του κορονοϊού ανησυχεί ξανά με τους ειδικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο μίας τέταρτης δόσης του εμβολίου. Έτσι, στο “τραπέζι” της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στην αυριανή συνεδρίαση θα βρεθεί η τέταρτη δόση για όλους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, αυτό φαίνεται πως θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης, δηλαδή να ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ζήτημα υποχρεωτικότητας.

Δηλαδή, θα αφορά όσους επιθυμούν να λάβουν την τέταρτη δόση μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα, αναφέρεται πως αν και υπάρχουν επιστημονικές “φωνές” που προτείνουν το σενάριο να ανοίξει η πλατφόρμα για τους άνω των 50, το πιο πιθανό είναι να ανοίξει για όλους καθώς είναι πολύ μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού και η μεταδοτικότητα των νέων υποπαραλλαγών Όμικρον 4 και Όμικρον 5, όπως μεταδίδει πάντα το OPEN.

Χαρακτηριστικά της αύξησης είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη 21 Ιουνίου και σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου, καθώς τα κρούσματα “άγγιξαν” τις 12.537 και τις 10.528, αντίστοιχα και η θετικότητα “εκτοξεύτηκε”.

Πηγή: The Toc


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.