Γκατσίνοβιτς: “Βασικός στον Παναθηναϊκό, Ευρώπη και Εθνική Σερβίας”

Ξεκάθαρος ήταν σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς για το στόχο που θέτει τη νέα σεζόν. "Ήδη ο Παναθηναϊκός διαπραγματεύεται με την Χόφενχαϊμ".

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο κορυφαίο αθλητικό site της Σερβίας, το sportal.rs, για το “ελληνικό τρελοκομείο” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Τον άσο του Παναθηναίκού δε τον αποκαλεί “Mister Cup” καθώς αυτό δεν ήταν το πρώτο κύπελλο που κατακτά.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό η sportal γράφει χαρακτηριστικά: “Ο γίγαντας ξύπνησε μετά από οκτώ χρόνια”.

Ο γεννημένος στο Νόβι Σαντ μέσος ήταν από τους “ήρωες” του τελικού για τον Παναθηναϊκό και παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην sportal.

Πόσο σημαντική είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου για τον Παναθηναϊκό δεδομένων και των οικονομικών προβλημάτων που πέρασε ο σύλλογος;

“Έχουμε κάνει μεγάλη επιτυχία, μετά από οκτώ χρόνια ήταν το πρώτο τρόπαιο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, αλλά τις τελευταίες σεζόν βρίσκεται σε τέλμα. Περιμέναμε πάρα πολύ, οι οπαδοί δεν είναι συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο, αλλά τώρα πετύχαμε κάτι σπουδαίο.”

Τί συνέβη στον τελικό; Έμοιαζε με “τρελοκομείο”.

“Στο γήπεδο λίγο πολύ, οι τελικοί είναι τελικοί, οπότε και οι δύο ομάδες ήθελαν το τρόπαιο και γι’ αυτό το ματς ήταν πιο μαχητικό. Και στις κερκίδες; Λοιπόν… Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ελλάδα. Πρώτον, η έναρξη αναβλήθηκε λόγω της συμπλοκής οπαδών, η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και αυτό ενόχλησε τους παίκτες και τους θεατές. Καλά που έγινε… Αργότερα, ο σκόρερ του γκολ, ο Κανταλαπίεδρα χτυπήθηκε από πέτρα.

Τι να πω; Είναι τρελό αυτό που γίνεται εδώ, υπάρχουν περισσότεροι σύλλογοι με σκληρούς οπαδούς. Ήρθα στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μισό της σεζόν, τα πλέι οφ είναι δυνατά παιχνίδια και “καίνε” παντού. Έχουν Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, πολλά δυνατά παιχνίδια. Τώρα έχουν ανοίξει τις κερκίδες και για τις δύο ομάδες για τους τελικούς του Κυπέλλου, σε αντίθεση με το πρωτάθλημα εξαιτίας αυτών των ξεσπασμάτων. Είδατε τι συνέβη, μετά από αυτό θα υπάρχει ερώτημα αν θα αποφασίσουν για περισσότερες μετακινήσεις.”

Κέρδισες και το πέναλτι, γενικά πως ήταν η απόδοσή σου; Οι οπαδοί φαίνεται πως εκτίμησαν την αγωνιστικότητά σου.

“Είμαι ικανοποιημένος από το πώς έπαιξα, βοήθησα την ομάδα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Κέρδισα εκείνο το πέναλτι που έκρινε τον νικητή και χαίρομαι γι’ αυτό. Όλα έγιναν όπως τα ήλπιζα. Έχω απλά μερικά ράμματα και μια σπασμένη μύτη.

Ήταν μια μονομαχία, προσπάθησα να πιάσω την μπάλα, το δοκίμασα με το κεφάλι μου και ο αντίπαλος παίκτης έπεσε κρυφά πίσω μου. Κυριολεκτικά έπιασε το βολέ στο κεφάλι μου (γέλια)… Δεν φαίνεται τρομακτικό στο βίντεο, αλλά δεν είναι επιπολαιο χτύπημα.

Οι οπαδοί κατάλαβαν τη φωτογραφία μου ως μια περιγραφή του μεγάλου αγώνα του συλλόγου σε αυτές τις εποχές. Ως ομάδα παλέψαμε και κατακτήσαμε επάξια το τρόπαιο. Περάσαμε υπέροχους μήνες, πήραμε τους περισσότερους βαθμούς τα τελευταία χρόνια, με καλό ποδόσφαιρο. Όλοι στην Ελλάδα είναι ικανοποιημένοι όταν βλέπουν πώς είναι πλέον ο Παναθηναϊκός. Παρά την κυριαρχία του Ολυμπιακού, το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό.”

Ποιος είναι ο στόχος για την επόμενη σεζόν;

“Υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι που μπορούν να τα πάνε καλά. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, υπάρχει ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο δεν είναι εύκολο να παλέψεις μαζί του. Μετά από πολύ καιρό μπλέξαμε κι εμείς, θα ήθελα να προκριθώ στη φάση των ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πιστεύω ότι μπορούμε.”

Φαίνεται πως έχεις ήδη θέση στον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν.

“Ο σύλλογος θα ήθελε να μείνω και οι διαπραγματεύσεις με τη Χόφενχαϊμ έχουν ξεκινήσει. Ωστόσο, πρέπει να επιστρέψω στη Γερμανία και να δω τι θα πει ο νέος προπονητής. Στόχος μου είναι να παίζω σε κάθε παιχνίδι και να είμαι ένας από τους βασικούς παίκτες.”

Πόσο σε βοήθησε η συνύπαρξη με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

“Η συνεργασία μαζί του είναι άψογη. Εξαιτίας του Γιοβάνοβιτς ήρθα στον Παναθηναϊκό, όταν μου εξήγησε τι ρόλο θα έχω. Ήθελα να έχω πολλά λεπτά, νομίζω ότι του τα έδωσα πίσω στο γήπεδο. Έχω άριστη σχέση μαζί του, όπως και με όλο το τεχνικό επιτελείο.”

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ζίβκοβιτς;

“Μιλήσαμε πριν και μετά το παιχνίδι, έχω εξαιρετική σχέση μαζί του. Τον εκτιμούν πολύ εδώ, παίζει υπέροχα. Δεν ανησυχώ γι’ αυτόν, θα ξεπεράσει γρήγορα την ήττα.”

Έχεις κατακτήσει πλέον τρία Κύπελλα πλέον σε Σερβία, Γερμανία και Ελλάδα. Γι΄ αυτό σε λέμε “Mister Cup”.

“Είπα στους Έλληνες γι’ αυτό όταν ήρθα. Ήρθα να πάρω το κύπελλο και με την Πανάθα. Δεν το πίστευαν στην αρχή, αλλά τώρα πείστηκαν.”

Πως ένιωσες που δεν κλήθηκες στην Εθνική Σερβίας;

“Ο λόγος που βρίσκομαι στην Ελλάδα είναι για να παίζω κανονικά και για να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα. Είμαι πάντα εκεί, χαίρομαι να πηγαίνω. Δεν μπορώ όμως να επηρεάσω τον εκλέκτορα με λόγια, αλλά με το να επιβληθώ στο γήπεδο. Όλα εξαρτώνται από εμένα πώς παίζω. Είμαι πάντα εκεί για τη Σερβία.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.